Τα νέα μας

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας και η ομάδα ποδοσφαίρου σας προσκαλούν στο καθιερωμένο πλέον πάρτυ μασκέ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 22.00 στο Stories Café (Ιακώβου Πολυλά 21). Τιμή εισόδου με ποτό 10 ευρώ. Σας περιμένουμε να διασκεδάσουμε !!!

Η ποδοσφαιρική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας διοργανώνει αποκριάτικο πάρτυ τo Σαββατο  2 Μαρτίου 2019 ώρα 20.00 στο THE BAR

1. ΕΦΚΑ - Εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας για την επιστροφή/συμψηφισμό ασφαλιστικών εισφορών

2. ΕΦΚΑ - Προσδιορισμός της βάσης υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών Ελευθέρων Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολούμενων και Αγροτών από 01.01.2018

3. ΕΦΚΑ - Οδηγίες χορήγησης ασφαλιστικής ενημερότητας απο τον ΕΦΚΑ

 Στην επίσημη ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. www.eopyy.gov.gr μπορείτε να κάνετε αναζήτηση ιατρών και παρόχων υπηρεσιών υγείας συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΠΥ

Οι παραπάνω ανακοινώσεις υπάρχουν μόνιμα και στην ενότητα της ιστοσελίδας μας ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΔΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΔΣ ΠΑΤΡΩΝ
Σάββατο 24/2 ώρα 10.30 στο γήπεδο της ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (Κανόνι) για την 1η αγωνιστική του 5ου ομίλου

Ενόψει της συγκρότησης της Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού από Περιφέρεια,με αρμοδιότητα την εξώδικη επίλυση διαφορών ανάμεσα σε προμηθευτές και σε καταναλωτές ή ενώσεις καταναλωτών (άρθρο 11 ν 2251/1994) και της συμμετοχής σε αυτήν μέλους του ΔΣΚ ως Προέδρου με τον αναπληρωματικό του ,παρακαλούνται όσοι από τους συναδέλφους μέλη του ΔΣΚ επιθυμούν να συμμετέχουν στην ως άνω επιτροπή να το δηλώσουν στη Γραμματεία του συλλόγου μέχρι  Παρασκευή 2/3 στέλνοντας email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ Έγγραφο του Συνηγόρου του Καταναλωτή προς τους Αντιπεριφερειάρχες της χώρας

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Υ.Γ.Δ.Δ. σε έκτακτη συνεδρίασή του την 25η Ιανουαρίου 2018 και ώρα 9 π.μ., αποφάσισε 4ωρη στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κέρκυρας, στις 21 Φεβρουαρίου 2018, ημέρα Τετάρτη και από ώρα 11:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ.
        

Η ποδοσφαιρική ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας διοργανώνει αποκριάτικο πάρτυ την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 ώρα 22.00 στο CAFE ΠΑΛΑΙΟ ΦΡΟΥΡΙΟ

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε απο την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, οι ασφαλισμένοι του τέως ΕΤΑΑ θα έχουν την δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους από 19.3.2018 σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, η οποία επισυνάπτεται.

Υπάρχουν προφορικές διαβεβαιώσεις ότι με την υποβολή της αίτησης για ρύθμιση θα γίνεται και αίτημα για βεβαίωση του χρέους. Εκκρεμεί η απάντηση εάν μεταξύ του χρόνου υποβολής της αίτησης και του χρόνου υπαγωγής στην ρύθμιση θα υπάρχει ασφαλιστική ενημερότητα και εάν θα τρέχουν προσαυξήσεις.

Πατήστε εδώ για δελτίο τύπου Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

O Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας
Σας προσκαλούμε στην κοπή της πίτας του συλλόγου μας που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 5 Φλεβάρη 2018 και ώρα 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΚ (Δικαστικό Μέγαρο,οδός Κολοκοτρώνη,Α’όροφος)
Στην εκδήλωση θα απονεμηθεί ο τίτλος του Επίτιμου Προέδρου σε προηγούμενους Προέδρους μας.
θα είναι τιμή και χαρά μας η παρουσία σας.

          Ο  Πρόεδρος                                        Η Γεν. Γραμματέας
      Γιώργος Καλούδης                                      Χρύσα Βαρότση

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Σας γνωρίζουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Λ.Ε.Δ.Ε., κατά το διάστημα 1/1/2017-31/1/2017, ενέκρινε και χορηγήθηκαν σε μέλη του Λ.Ε.Δ.Ε., ενισχύσεις συνολικού ποσού 131.161,74  ευρώ, σύμφωνα με την παρακάτω ανάλυση:

Η.Χ.Ε. λόγω ασθενείας    16.240,00 ευρώ    σε 21 μέλη
Η.Χ.Ε. ως επίδομα τοκετού    5.600,00 ευρώ    σε 7 μέλη
Εφάπαξ ενίσχυση λόγω συνταξ/σης        94.573,91 ευρώ    σε 10 μέλη
Εφάπαξ  ενίσχυση λόγω θανάτου    10.400,00 ευρώ     σε 1 μέλος
Εφάπαξ ενίσχυση λόγω ΜΟΑ    4.347,83 ευρώ    σε 1 μέλος
Μηνιαία Χρηματική Ενίσχυση    0,00 ευρώ    σε 0 μέλη

Οι άμισθοι λειτουργοί του Κράτους - οι Δικηγόροι - καθώς και οι έμμισθοι μόνιμοι τακτικοί υπάλληλοι του καταργημένου Τ.Υ.Δ.Ε. ασφαλίζονται υποχρεωτικά  στον Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Δικηγόρων - στον πρώην Κ.Ε.Α.Δ.

Ο Τομέας αυτός από το έτος 2015 έχει ήδη ενταχθεί με πλήρη Διοικητική, Οικονομική και Λογιστική Ενοποίηση ως ΚΛΑΔΟΣ, στο νέο Υπέρ-Ταμείο Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.

Η Πρόνοια των Δικηγόρων Αθηνών από 02 / 01 / 2017, εντάχθηκε στο ίδιο ως άνω Ταμείο, στην Δ΄ Διεύθυνση Εφ' Άπαξ Παροχών στο Γ΄ Τμήμα (Νομικών). Στο ίδιο Γ΄ Τμήμα εντάχθηκε και ο καταργημένος Τομέας Πρόνοιας Δικαστικών Επιμελητών.

Επομένως οι αρμοδιότητες του καταργημένου πλέον Ε.Τ.Α.Α. διαχωρίστηκαν πλήρως.

Πληροφορίες μπορείτε να λαμβάνετε από :

Τη web - ιστοσελίδα :   www.eteaep.gov.gr

Ηλίας Δ. Σαρρής

Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας / Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ε.Φ.Κ.Α.

Από 6/2 εως και 24/2 θα ολοκληρωθεί η αποστολή ασφαλιστικών βεβαιώσεων έτους 2016 ,από την γραμματεία του ΔΣΚ στα email σας .Θα λάβετε αρχείο σε μορφή pdf για να μπορείτε να το εκτυπώσετε από το γραφείο σας. Το αρχείο θα περιλαμβάνει βεβαιώσεις :

  1. Παρακράτησης φόρου 15%
  2. Αποϋλοποιημένων ενσήμων ΤΑΝ-ΤΕΑΔ
  3. Αποϋλοποιημένων ενσήμων ΤΥΔΕ
  4. Αποϋλοποιημένων ενσήμων ΤΑΧΔΙΚ
  5. Ετήσια κατάσταση γραμματίων
  6. Κατάσταση συμβολαίων

Τα μέλη του συλλόγου μας που δεν έχουν δηλώσει email θα παραλάβουν τα παραπάνω από τη γραμματεία του ΔΣΚ .

Όσοι επιθυμούν να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των αυτεπάγγελτα διοριζομένων (στο ακροατήριο) του Εφετείου να το δηλώσουν έως Παρασκευή 26/2 στέλνοντας email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων(Ε.Τ.Α.Α), που συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016, έκανε δεκτή την εισήγηση του αναπληρωτή προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Ταμείου Ασφάλισης Νομικών(ΤΑΝ) Δ. Βερβεσού και αποφάσισε να παρατείνει έως την 30η Ιουνίου 2016, την προθεσμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών έτους 2015, χωρίς έννομες συνέπειες για τους ασφαλισμένους και τους εργοδότες.

Η προθεσμία λήγει κανονικά στις 29 Φεβρουαρίου 2016..

Η παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, αφορά όλους τους κλάδους ασφάλισης του ΕΤΑΑ (Ταμείο Νομικών, ΤΕΑΔ, ΤΠΔΑ, ΤΥΔΕ, ΤΠΔΕ κλπ)

Παρακαλούνται  οι συνάδελφοι που έχουν καταθέσει ή αναλάβει εκ των υστέρων αίτηση του ν. 3869/2010, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί μετά τις  30.6.2018 και έως τις 31.12.2020, να προσκομίσουν  μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2016, στην Προϊσταμένη της Γραμματείας του Ειρηνοδικείου κα Γεωργία Κοτσίρα, κατάσταση με τα στοιχεία των εντολέων τους, προς διευκόλυνση της Γραμματείας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναπροσδιορισμού των υποθέσεων.

Παραλαβή βεβαιώσεων παρακράτησης φόρου και αποϋλοποιημένων ενσήμων ,από γραφεία ΔΣΚ (α’ όροφος ), καθημερινά από ώρα 08:00 – 12:00

Διευκρινήσεις
1.    Λόγω αλλαγής του προγράμματος έχουν εκδοθεί 2 βεβαιώσεις και ο λογιστής σας θα κάνει το σύνολο (α’ και β΄εξαμήνου 2015 )
2.    Τις βεβαιώσεις αποϋλοποιημένων ενσήμων τις επισυνάπτετε στα ασφαλιστικά σας βιβλιάρια ενσήμων και αφαιρείτε από τις ασφαλιστικές εισφορές έτους 2015 ,ΜΟΝΟ τα ποσά αποϋλοποιημένων ενσήμων και όχι τα ποσά που αναγράφονται στην ένδειξη γραμμάτια προκαταβολής .
 Επίσης παρακαλείσθε να προσκομίσετε στην γραμματεία του ΔΣΚ πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία τύπου ταυτότητας ,προκειμένου να γίνει ψηφιακή σάρωση (σκανάρισμα) και να εκδοθούν ηλεκτρονικά οι νέες ταυτότητές σας .

Όποιος συνάδελφος δικηγόρος  επιθυμεί να συμπεριληφθεί στον κατάλογο που πρόκειται να ανανεωθεί για συνεργασία σε νομικές υποθέσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να το δηλώσει στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου .

πηγή: ΔΣΑ

Με έγγραφη αίτησή του προς τον υπουργό Εργασίας, κοινωνικής Ασφάλισης και κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ και της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Βασίλειος Ε. Αλεξανδρής, ζητεί να "μας χορηγθούν χορηγηθούν αμελλητί πλήρη αντίγραφα των εκπονηθεισών –κατά τη δημόσια δήλωσή του υπουργού,  - αναλογιστικών μελετών για το ασφαλιστικό σύστημα, ως έχουμε νόμιμο δικαίωμα".

Ακολουθεί το πλήρες κέιμενο του αιτήματος:

Στην ενότητα ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ>>>ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΓΓΡΑΦΑ έχει αναρτήθει το σχετικό έγγραφο. Πατήστε εδώ

πηγή : taxheaven.gr

Με την προς ψήφιση τροπολογία τροποποιούνται διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τις οφειλές υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και μη εξυπηρετούμενων δανείων (ν. 4336/2015, ν. 3896/2010 και ν. 4354/2015), ως εξής:

Όσοι επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην κατάσταση δικηγόρων για υποθέσεις ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων του Εφετείου Κέρκυρας για την παροχή νομικής βοήθειας σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος  να το δηλώσουν στη γραμματεία του ΔΣΚ στέλνοντας email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.μέχρι την Παρασκευή 12-2-2016

Την Πέμπτη  11/2 και ώρα 12.00 θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΔΣΚ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ γενική συνέλευση του ΛΕΑΔΚ με θέματα

 1. Προϋπολογισμός 2016

 2. Ενημέρωση

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ διοργανώνει και σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα:
Ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

Μία πρώτη προσέγγιση στις νέες τροποποιήσεις του Νόμου 3869/2010
Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016  ώρα 18:00
Δικαστικό Μέγαρο Αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΚ 1οs Όροφος
Χαιρετισμός :
Ιωάννης Βραδής, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας
Ομιλητής :
Ιάκωβος Βενιέρης, Λέκτορας Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Προθεσμία για εκδήλωση ενδιαφέροντος μέχρι και Παρασκευή 13/3
Από το ΕΘΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ   μας  στάλθηκε η παρακάτω επιστολή. Όποιος ή όποια συνάδελφος  ενδιαφέρεται, να  το γνωστοποιήσει στην Γραμματεία του Συλλόγου μας προκειμένου να διαβιβαστεί ο πίνακας των ενδιαφερομένων στο ΕΑΚ. Θεωρούμε, ότι καλό θα ήταν η εκδήλωση ενδιαφέροντος να συνοδεύεται με σχετικό βιογραφικό.                                                                                      

Ο Πρόεδρος του ΔΣΚ
Βραδής Ιωάννης

Σας  ενημερώνουμε  ότι  η  κατεπείγουσα συνεδρίαση  του  Περιφερειακού  Συμβουλίου θα  πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη το Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου   2015, και ώρα 10:00 π.μ. στις αίθουσες συνεδριάσεων των Περιφερειακών  Ενοτήτων ως  εξής:

ΚΕΡΚΥΡΑ :Αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (Αλυκές Ποταμού)

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ:  Διοικητήριο -Αργοστόλι /Πλατεία Βαλιάνου,

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Διοικητήριο  – 21ης Μαΐου

ΛΕΥΚΑΔΑ: Διοικητήριο – Αντ. Τζεβελέκη  

     Στη συνεδρίαση αυτή, οι ενδιαφερόμενοι για την θέση του Περιφερειακού  Συμπαραστάτη του Πολίτη  και  της  Επιχείρησης, της  Περιφέρειας  Ιονίων  Νήσων , θα  μπορούν να καταθέσουν  τις  αιτήσεις τους, στο  Προεδρείο του  Περιφερειακού   Συμβουλίου  την  ώρα  έναρξης  της  συνεδρίασης.      

Οι  ενδιαφερόμενοι   για  την  καλύτερη   ενημέρωση  τους   θα  μπορούν  να  απευθύνονται  στη  Διεύθυνση  Διοίκησης  – Τμήμα  Συλλογικών  Οργάνων.

Σας γνωρίζουμε ότι η Επιτροπή Αξιολόγησης του άρθρου 15 του Κώδικα Δικηγόρων όρισε τα συνεκτιμώμενα δικαιολογητικά για την κρίση των πτυχιούχων Πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή άλλων συμβαλλόμενων κρατών της Συμφωνίας για τον Ευρωπαϊκό Χώρο.
    Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε σχετικά τους ήδη υπάρχοντες αιτούντες του Συλλόγου σας και αποστείλετε στην Επιτροπή Αξιολόγησης το δυνατόν συντομότερο τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά για να συμπληρωθούν οι φάκελλοί τους.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ Φ.Ε.Κ. 3578/31-12-2014

Σας   γνωρίζουμε ότι   στη  συνεδρίαση  του  Περιφερειακού  Συμβουλίου που  θα  πραγματοποιηθεί  στις  7  Φεβρουαρίου 2015  και  ώρα 10:00 π.μ.  το  Περιφερειακό   Συμβούλιο  Ιονίων  Νήσων θα προβεί  στην  εκλογή  του  Περιφερειακού  Συμπαραστάτη του  Πολίτη  και  της  Επιχείρησης.
                 Παρακαλούμε   για τη  σχετική  ανάληψη  πρωτοβουλίας  από  μεριάς  σας  προκειμένου  να  ενημερωθεί  ο  Δικηγορικός  Σύλλογος  Κέρκυρας. 
Ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων                                                                    

                  Χρήστος  Μωραΐτης

     Ευχαριστούμε τους συναδέλφους και συναδέλφισσες που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, και όλους ανεξαίρετα για την συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία. Και οι εκλογές αυτές, όπως κάθε εκλογική διαδικασία άλλωστε, έστειλαν το δικό τους μήνυμα. Θα το λάβουμε υπόψη μας και θα πορευτούμε ανάλογα. Κυρίως, θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να οργανώσουμε θεσμούς αλληλεγγύης που τόσο έχει ανάγκη η πλειονότητα από εμάς και η κοινωνία γενικότερα. Εξίσου θα προσπαθήσουμε για την βελτίωση των συνθηκών απονομής της δικαιοσύνης και, γενικότερα, για  Δικαιοσύνη που θα δείχνει ιδιαίτερη προσήλωση στην προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
 Συγχαίρουμε τους εκλεγέντες και προσβλέπουμε στην ενεργό συμμετοχή όλων.           
                                   
Ο  Πρόεδρος του ΔΣΚ                
Γιάννης  Γ.  Βραδής

ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ www.eklogesds.gr

Αποτελέσματα για την ανάδειξη Προέδρου στις εκλογές της 23ης Φεβρουαρίου 2014.

Εγγεγραμμένοι:303

Ψήφισαν: 247
Έγκυρα: 215    
Άκυρα: 7    
Λευκά: 25    
Σύνολο Ακυρων - Λευκών:    32

ΈΛΑΒΑΝ:
Βραδής Ιωάννης : 167
Σκολαρίκη Κασσιανή :48

Εκλέγεται Πρόεδρος o Βραδής Ιωάννης

Τακτικά Μέλη:

ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ     ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΜΑΡΙΟΣ του ΠΕΡΙΚΛΗ    125
ΓΕΩΡΓΟΥΔΗΣ     ΙΩΑΚΕΙΜ του   ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ    120
ΛΕΛΑΣ     ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του  ΧΡΗΣΤΟΥ    117
ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ     ΣΠΥΡΙΔΩΝ  του  ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ    110
ΠΛΑΣΚΑΣΟΒΙΤΗΣ     ΗΛΙΑΣ  του  ΣΩΤΗΡΙΟΥ    106
ΦΑΪΤΑΣ   ΣΠΥΡΙΔΩΝ  του  ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ      100
ΓΚΟΓΚΟΣ     ΣΠΥΡΙΔΩΝ  του   ΙΩΑΝΝΗ    99
ΔΡΑΓΟΜΑΝΟΒΙΤΣ     ΣΠΥΡΙΔΩΝ  του  ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ    91
ΒΑΡΔΟΥΝΙΩΤΗ    ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ-ΝΑΤΑΛΙΑ    του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ    87
ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ     ΘΕΟΔΩΡΑ   του  ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ    83

Αναπληρωματικά Μέλη:

ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗ      ΝΑΤΑΛΙΑ  του  ΠΑΡΙ    63
ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ-ΤΖΑΦΕΣΤΑ     ΜΑΡΙΑ  του  ΧΡΗΣΤΟΥ    62
ΖΕΡΒΟΠΟΥΛΟΥ     ΜΑΡΙΑ-ΤΑΤΙΑΝΑ  του  ΙΩΑΝΝΗ    60
ΜΙΧΑΗΛΑΚΗ     ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του   ΙΩΑΝΝΗ    51
ΜΑΡΤΗΣ     ΙΩΑΝΝΗΣ  του  ΦΩΤΙΟΥ    45

   

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των δικηγόρων της χώρας από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 20-2-2012, ημέρα της προκηρυχθείσας γενικής απεργίας.

Γνωστοποιούμε ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης για τον αριθμό των απαιτουμένων παραβόλων έφεσης σε περίπτωση απλής ομοδικίας.

Σας διαβιβάζουμε, για να λάβετε γνώση και για τις δικές σας ενέργειες, την παρακάτω ανακοίνωση - διαμαρτυρία των Δικηγορικών Συλλόγων Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και Λευκάδας:

Mε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της 5-12-2012, σχετικά με το ποσοστό δικαστικού ενσήμου που αποδίδεται υπέρ Τ.Υ.Δ.Ε.-

Σας αποστέλλουμε, προς ενημέρωση των μελών σας, τη διάταξη της παραγράφου 8 του άρθρου 13 του Ν.4111/2013 (ΦΕΚ 18 Α725.1.2013), με την οποία παρέχεται

Σας ενημερώνουμε ότι έχει εκδοθεί το ειδικό έντυπο παραβόλων του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. του ν.4055/2012 το οποίο πρέπει να κατατίθεται κατά την

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Η παράγραφος 1 του άρθρου 2 του ν.ΓΠΟΗ/1912 (Α΄ 3) όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο πρώτο (ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ ΙΓ περίπτωση 6) του Ν.4093/2012 (Φ.Ε.Κ. Α΄ 222/ 12-11-2012), το άρθρο 16 παρ.16 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Φ.Ε.Κ. Α΄ 237 /5-12-2012) και το άρθρο 40 παρ.16 του Ν.4111/2013 (Φ.Ε.Κ. Α΄ 18 /25-1-2013) έχει πλέον ως εξής:

1. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συστήνεται ανώνυμη εταιρεία αποκλειστικού σκοπού με την επωνυμία «Ταμείο Στήριξης Ασφαλιστικού Συστήματος Α.Ε.» (Ταμείο) και καταρτίζεται

4.5 Μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος
Για τη βελτίωση της λειτουργίας του δικαστικού συστήματος, η οποία είναι απαραίτητη για την
εύρυθμη και δίκαιη λειτουργία της οικονομίας, και με την επιφύλαξη των συνταγματικών αρχών
και της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, η Κυβέρνηση:

Σας ενημερώνουμε ότι με την παράγραφο 2 του άρθρου 48 του ν. 3994/2011 «Εξορθολογισμός και βελτίωση στην απονομή της πολιτικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α' 165) προστέθηκε η

1    Με τη διάταξη του άρθρου 70 ν.3994/2011 τροποποιήθηκε το άρθρο 7 παρ.3 ν.δ. 1544/1942, και με τον τρόπο αυτό επεκτάθηκε η υποχρέωση καταβολής τέλους δικαστικού ενσήμου στην πολιτική δίκη και

Με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ν.3919/2011 (ΦΕΚ 32 Α') καταργήθηκαν οι ελάχιστες αμοιβές των δικηγόρων και έτσι από 2-7-2011 τα της αμοιβής των δικηγόρων καθορίζονται με

Ζητάμε την άμεση νομοθετική τροποποίηση του άρθρου 179 ΚΠολΑ περί των περιπτώσεων (δυνητικού) συμψηφισμού της δικαστικής δαπάνης.
Η σημερινή διατύπωση της ανωτέρω διάταξης έχει ως εξής:

Έπειτα από τις πρόσφατες εξελίξεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, οι οποίες συγκλόνισαν την Ελληνική κοινωνία, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κατά τη σημερινή συνεδρίασή της στην Αθήνα προέβη σε

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το Ν. 4043/2012 ώστε να ενημερωθείτε για τις αυξήσεις του μεγαρόσημου στις παραστάσεις και στις επικυρώσεις.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος τέθηκαν υπό συζήτηση όλες οι

Σας γνωστοποιούμε τις νέες απαιτήσεις της 'Τρόϊκα" που  επικαθορίζουν το αρνητικό μέλλον της δικηγορίας στην Ελλάδα οι οποίες απαιτήσεις περιλαμβάνονται στο παρακάτω κείμενο

Έφτασε πλέον η στιγμή να αντιληφθούν όλοι – θεσμικοί και εξωθεσμικοί παράγοντες – πως τα όρια της ανοχής μας ως ελεύθερων πολιτών μιας δημοκρατικά δομημένης πολιτείας έναντι αθέμιτων και δημοκρατικά ανομιμοποίητων παρεμβάσεων έχουν εξαντληθεί. Η σύναψη της δανειακής σύμβασης με ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ,

Καλούνται όσοι συνάδελφοι έχουν παρατηρήσεις επί του σχεδίου αυτού να τις υποβάλλουν το ταχύτερο στο Δ.Σ. ώστε να προωθηθούν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το σχέδιο νόμου.


Εξελέγησαν:
Πρόεδρος:
Βραδής Ιωάννης του Γεωργίου

Τακτικά Μέλη:
Φαϊτάς Σπυρίδων του Μαργαρίτη
Λέλας Σπυρίδων-Δημήτριος του Χρήστου
Γερακάρης Σπυρίδων του Στεφάνου
Γκόγκος Σπυρίδων του Ιωάννη
Μεταλληνού Θεοδώρα του Σπυρίδωνος
Πλασκασοβίτης Ηλίας του Σωτηρίου
Βαρθολομαίος Σπυρίδων του Γερασίμου
Ιωσηφίδου Χριστίνα του Βασιλείου
Ζερβοπούλου Μαρία – Τατιάνα του Ιωάννη
Μάρτης Ιωάννης του Φώτιου

Αναπληρωματικά Μέλη:
Διανέλλου Μαρκέλλα του Δημοσθένη
Θεοδόσης Νικόλαος του Σπυρίδωνος
Μιχαηλάκη Αναστασία του Ιωάννη
Ορφανουδάκη Ναταλία του Πάρι

Για την Εφορευτική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος

Προκόπιος Κουρής

Στην ενότητα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ της περιοχής μελών έχουν αναρτηθεί οι απολογισμοί για τα έτη 2008-2009-2010 και ο προϋπολογισμός έτους 2011.

Σύμφωνα με αλλαγή που επέφερε στο άρθρο 6 παρ. 1 του νομοσχεδίου για την αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης, σχετικά με την ίδρυση Εταιρειών μεταξύ Δικηγόρων, παραμένει σε ισχύ η υφιστάμενη διάταξη του Κώδικα Δικηγόρων. Συνεπώς, οι δικηγορικές εταιρείες θα μπορούν να συστήνονται μονάχα από μέλη του ιδίου Δικηγορικού Συλλόγου και όχι και από μέλη διαφορετικών Δικηγορικών Συλλόγων.

Επίσης, στο άρθρο 5 παρ.8 μετά τις λέξεις «οικείο Ταμείο Προνοίας» προστίθενται οι λέξεις «και τους διαδόχους αυτού φορείς».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Βραδής Ιωάννης

ΚΕΡΚΥΡΑ, 16/02/2011
ΨΗΦΙΣΜΑ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣ:

1.    Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Γκερέκου Αγγελική,
2.    Βουλευτή Ν.Δ., κ. Δένδια Νικόλαο,
3.    Βουλευτή Κ.Κ.Ε., κ. Χαραλάμπους Χαράλαμπο,
4.    κ.Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων,
5.    κ. Δήμαρχο Δήμου Κέρκυρας.

Προς:
Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας
Κέρκυρα, 11-2-2011

Η συζήτηση για την απελευθέρωση των υπηρεσιών γενικά αλλά και ειδικότερα του δικηγορικού επαγγέλματος

ΠΡΟΣ

ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η Κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για την λεγόμενη απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων επιδιώκει ως προς τους δικηγόρους τα εξής:

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας εκφράζει την

Το μέρισμα των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας αποτελούσε και αποτελεί εισόδημα, το οποίο και φορολογείται κανονικά, αθροιζόμενο με τα υπόλοιπα εισοδήματά μας.
Με την απόφαση ΣτΕ 4083/1997 δεν απαιτείται η έκδοση ΑΠΥ για την είσπραξη του μερίσματος από

Πριν από τρία χρόνια διεκδικήσαμε την ψήφο σας  και, κυρίως, την εμπιστοσύνη σας για την διοίκηση του Συλλόγου μας θέτοντας υπόψη σας μια συγκεκριμένη προγραμματική διακήρυξη. Κατ’ επιταγή του άρθρου 237 του Κώδικα Δικηγόρων που καθορίζει την σύνταξη έκθεσης πεπραγμένων τον Ιανουάριο του τρίτου έτους της θητείας του Δ.Σ., προβαίνουμε  με την παρούσα έκθεση στον απολογισμό της δράσης μας κατά την διάρκεια της λήγουσας θητείας μας .......Συνδεθείτε στην περιοχή μελών για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο .

Φόρμα εισόδου

28 Απριλίου 2024

Blog Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας
Κύλιση στην Αρχή