Τα νέα μας

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ - 9

Στην επόμενη δράση μας βάζουμε έναν ακόμη πιο δύσκολο στόχο: Την Κυριακή  26 Απριλίου,  στις  9:00 το πρωί,  θα προσπαθήσουμε να   καθαρίσουμε  και να ομορφύνουμε, εθελοντικά,  τον εξωτερικό χώρο του κτήματος του Μον Ρεπό στην Παλαιόπολη. Εθελοντές πολίτες της Κέρκυρας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κέρκυρας, με τη συνεργασία των αρμοδίων δημοτικών υπηρεσιών, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κερκύρας και της Δασικής Υπηρεσίας και με την εθελοντική συμμετοχή στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, θα κάνουμε πράξη την πίστη στην εθελοντική προσφορά για να γίνει ο τόπος μας ωραιότερος.Σε αυτήν την προσπάθεια, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, θα δώσουμε μεγαλύτερο βάρος στην απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων και κλαδιών και των ξερών χόρτων (που αποτελούν καύσιμη ύλη) για την καλύτερη πυροπροστασία του χώρου.Σας θέλουμε για άλλη μια φορά συμπαραστάτες, για να εξακολουθήσουμε  να μεταφέρουμε όλοι μαζί το μήνυμα του εθελοντισμού,  της δημιουργίας και της αποτελεσματικότητας.

Σας περιμένουμε  για να πάρουμε δύναμη, να γίνουμε περισσότεροι, να ξεφύγουμε από το εγώ και να γίνουμε ΕΜΕΙΣ !!!   

Κέρκυρα 14.04.2015 

Υπεύθυνος επικοινωνίας:  Νεράντζης Σπύρος

6936691321    2661027849 εσωτ.11

ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΩΡΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου  Κέρκυρας απεφάσισε, στην συνεδρίασή του της 6/4/2014, την οργάνωση ημερίδας με θέμα την επιχώρια περιουσία και τα δικαιώματα που πηγάζουν εξ αυτής. Προς τούτο, αποφάσισε  την σύσταση επιτροπής που θα ασχοληθεί με το θέμα αυτό .
Στην συνέχεια,  με σχετική  επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΔΣΚ ο Δήμαρχος Κέρκυρας ζήτησε την βοήθεια και την συμπαράσταση του ΔΣΚ  για το ίδιο ζήτημα.
Κατόπιν τούτων, όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά την εργασία τους  στην προαναφερόμενη επιτροπή παρακαλούνται να δηλώσουν τούτο στην Γραμματεία του Δ.Σ.Κ.                                       

  Ο  Πρόεδρος του Δ.ΣΚ.
  Βραδής Ιωάννης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣΚ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΑΜΗΝΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΥ Ι.Π.

Ο  Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας, αντιλαμβανόμενος την τεράστια σημασία για την ανάπτυξη του τόπου μας του Ιονίου Πανεπιστημίου, περιβάλλει πάντοτε  με ιδιαίτερή αγάπη και παρακολουθεί με  ενδιαφέρον το σύνολο των δράσεων της ακαδημαϊκής κοινότητας στην Κέρκυρα. Βασική επιδίωξή του είναι η συμβολή, με τις όποιες δυνατότητες διαθέτει, στην ανάπτυξη και πρόοδο του Πανεπιστημίου.  Την τελευταία περίοδο, παρακολουθούμε με ανησυχία  τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η  περικοπή κονδυλίων, με τις επιπτώσεις  στο επίπεδο  σπουδών του  Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας, του παλαιότερου δηλαδή τμήματος του Ιονίου Πανεπιστημίου.  Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της κατάρτισης του προϋπολογισμού 2015 του Ιονίου Πανεπιστημίου, μηδενίστηκε το κονδύλιο που αφορά στη χρηματοδότηση εκ μέρους του Ιονίου Πανεπιστημίου, των δαπανών για το λεγόμενο «εξάμηνο εξωτερικού», το οποίο δύνανται να πραγματοποιήσουν οι τεταρτοετείς φοιτητές αυτού του Τμήματος και από το οποίο εξασφαλίζουν διδακτικές μονάδες, απαραίτητες για τη λήψη του πτυχίου τους.
Θεωρούμε ότι η υποβάθμιση της ποιότητας των προσφερομένων σπουδών που αναπόφευκτα προκαλείται , θα αποτελέσει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα πλήγμα για το Ι.Π. και εκφράζουμε την αγωνία μας για αυτού του είδους τις ενέργειες.
Ως δικηγορικός Σύλλογος, στηρίζουμε την ομόφωνη απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας με την οποία  ζητείται  η κατάργηση της Υ.Α 152841/Β1/4-12-2012 και η επαναφορά των πραγμάτων στην κατάσταση που οριζόταν από την ΥΑ. Β1/25-1-1988, σύμφωνα με την οποία το εξάμηνο εξωτερικού των φοιτητών του ΤΞΓΜΔ είναι υποχρεωτικό και πλήρως επιχορηγούμενο (δωρεάν) από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
 Είναι επιτακτική ανάγκη για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο το επίπεδο σπουδών των Τμημάτων του να παραμείνει υψηλό και σίγουρα  κάθε είδους επιχειρούμενη υποβάθμιση δια της περικοπής κονδυλίων που αφορούν το πρόγραμμα σπουδών, δεν πρέπει να  είναι η εύκολη λύση.  
Ο Δ.Σ.Κ. προέβη ήδη σε σχετικά διαβήματα και  καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να επαναφερθεί η προηγούμενη ρύθμιση επ’ ωφελεία του Ι.Π. και των φοιτητών του. Καλεί συνάμα την κοινοβουλευτική και λοιπή πολιτική εκπροσώπιση της Κέρκυρας σε ενεργή συστράτευση καθόσον η πρόοδος του Πανεπιστημίου είναι πρόοδος του τόπου μας.


Κέρκυρα 31.3.2015
 Για το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας
Ο Πρόεδρος
Γιάννης Γ. Βραδής.

Επιμελητήριο Κέρκυρας - Ημερίδα

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, σε συνεργασία με το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης  (Ε.Τ.Ε.Α.Ν  Α.Ε)σας προσκαλούν στην ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ  που συνδιοργανώνουν με θέμα: «Παρουσίαση ενεργών δράσεων της Ε.Τ.Ε.Α.Ν.   Α.Ε
για την επιχειρηματικότητα»την  Τετάρτη 1  Απριλίου  2015 και ώρα 18.30στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Σπύρος Δένδιας
( Δ/νση:Αριστοτέλους & Καποδιστρίου , Κέρκυρα)

Στην εκδήλωση θα παραστεί
ο κ.Γιώργος Γεροντούκος – Πρόεδρος και Διευθύνων  Σύμβουλος  της Ε.Τ.Ε.ΑΝ. Α.Ε

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ΚέρκυραςΓεώργιος Π. Χονδρογιάννης

Για πληροφορίες σχετικά με
την εκδήλωση μπορείτε να απευθύνεστε
στην κα Τσολακίδου Ντίνα
Τηλ:2661081026

Περισσότερα Άρθρα...

Σελίδα 1 από 14

Εκδηλώσεις ΔΣΚ

Στατιστικά

00454092
ΣήμεραΣήμερα44
ΕχθέςΕχθές104
Αυτή την εβδομάδαΑυτή την εβδομάδα503
Αυτό τον ΜήναΑυτό τον Μήνα1001
Όλες τις ημέρεςΌλες τις ημέρες454092

Ποιός είναι Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 10 επισκέπτες και κανένα μέλος

Κύλιση στην Αρχή