Τα νέα μας

 Με έγγραφό του ο Δήμαρχος Κέρκυρας ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας  ότι ο Δήμος προτίθεται να προσλαμβάνει καθ’ υπόθεση δικηγόρους οι οποίοι θα αμείβονται με τις νόμιμες ελάχιστες αμοιβές και ζήτησε να του αποσταλεί κατάλογος των τυχόν ενδιαφερομένων.
Η ενέργεια αυτή γίνεται λόγω  πληθώρας  εκκρεμών υποθέσεων στον Δήμο και  μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία της επιλογής των δικηγόρων που θα προσλάβει μονίμως .
 Καλούνται, συνεπώς, οι ενδιαφερόμενοι να ανακοινώσουν το ενδιαφέρον τους στην Γραμματεία του ΔΣΚ μέχρι την προσεχή Δευτέρα 31.10.16.

                 Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
                 Ιωάννης Βραδής                                          

Ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ   ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (Δ.Ο.Π.Α.Π.)  ΔΗΜΟΥ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ ζήτησε την συνδρομή  μας
προκειμένου να αναθέσει σε δικηγόρο  υπόθεσή του που έχει ως αντικείμενο θέμα αναγκαστικής κατάσχεσης.   
Όποιοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται, να ενημερώσουν την γραμματεία του Συλλόγου μας μέχρι την Δευτέρα 24/10/2016 ώστε να αποστείλουμε στον Δ.Ο.Π.Α.Π. τον σχετικό πίνακα.

                         Ο  Πρόεδρος του ΔΣΚ

                          Γιάννης  Γ.  ΒΡΑΔΗΣ

Τα ΓΑΚ-Αρχεία Ν. Κέρκυρας στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου των 300 ετών από την πολιορκία της Κέρκυρας του 1716 διοργανώνουν έκθεση αρχειακών τεκμηρίων με τίτλο: «Επεριπάτι ένας καλόγιρος με μία πατερίτζα». 
Η έκθεση είναι διαρθρωμένη σε επτά ενότητες, ιδωμένες μέσα από αρχειακά κατάλοιπα, που διασώζονται στα Αρχεία Κέρκυρας, και οι οποίες αφορούν στις πολεμικές προετοιμασίες για την άμυνα της πόλης, στη συμμετοχή της εκκλησίας, στο θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος και τη θέσπιση της λιτανείας και στους «ανδραγαθήσαντες» Κερκυραίους. Τέλος, η έκθεση αφιερώνεται, στον Κερκυραίο ιατρό και ιστοριοδίφη αείμνηστο Γεώργιο Αθανάσαινα, συγγραφέα του «Ασσεδίου των Κορυφών», ο οποίος ανέδειξε το κορυφαίο γεγονός στη σύγχρονη βιβλιογραφία.  
Διάρκεια έκθεσης: Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2016, ώρες επίσκεψης: 09:00 – 14:00. Στον χώρο των ΓΑΚ-Αρχείων Ν. Κέρκυρας, Παλαιό Φρούριο. Πληροφορίες: 2661038193. Είσοδος ελεύθερη.

Υποβολή αιτήσεων στο Εφετείο ΚΕΡΚΥΡΑΣ για τη συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Υποψηφίων Δικηγόρων έως και 27 Οκτωβρίου 2016

Όποιοι επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην κατάσταση δικηγόρων για υποθέσεις πτωχευτικής διαδικασίας διοριζόμενοι αυτεπαγγέλτως ως σύνδικοι στο Πρωτοδικείο Κέρκυρας να το δηλώσουν στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι Τετάρτη 12/10

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, μετά την σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μελών του, με θέμα «Κινητοποιήσεις του συλλόγου για την άμεση και ταχεία αναπλήρωση των κενών οργανικών θέσεων του κλάδου μας», η οποία έλαβε χώρα στις 26 Οκτωβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα, ευρισκόμενο σε απαρτία,
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
την ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ: 2-11-2015, 4-11-2015 ΚΑΙ 6-11-2015, ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, αντίστοιχα, ΕΠΙ ΤΡΙΩΡΟΥ και συγκεκριμένα ΑΠΟ ΩΡΑ 12:00μ. ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΑΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ (ώρα 15:00μ.μ.), δεδομένου ότι

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, συνεδρίασε υπό τη προεδρία του Προέδρου της και Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασιλείου Αλεξανδρή και συζήτησε εκτενώς τα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν το δικηγορικό σώμα.
Η Συντονιστική Επιτροπή  εξέφρασε την

 

Προς ενημέρωσή σας, παραθέτουμε αυτούσια την ανοικτή επιστολή που απηύθυνε ο Υπουργός κ. Σπίρτζης  σε μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου,για το θέμα της κατάργησης της δυνατότητας που υπήρχε επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας.

Σας ενημερώνουμε ακόμη ότι στην επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κέρκυρας προς τους βουλευτές Κέρκυρας όπου, πλην των άλλων, υπήρχε το αίτημα να πληροφορήσουν τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας για τις θέσεις τους επί του θέματος  και τις προθέσεις τους κατά την ψήφιση της σχετικής διάταξης του πολυνομοσχεδίου, απήντησε μόνον ο βουλευτής Κέρκυρας κ. Αϊβατίδης δηλώνοντας ότι δεν θα ψήφιζε την σχετική διάταξη. Οι άλλοι δύο βουλευτές Κέρκυρας δεν απάντησαν στον Σύλλογό μας και υπερψήφισαν την σχετική διάταξη.  

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΠΙΡΤΖΗ:  

Σας ενημερώνουμε ότι το Σαββατοκύριακο (17-18/10) η ιστοσελίδα μας ενδέχεται να μην λειτουργήσει λόγω τεχνικής συντήρησης .

Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι στο  άρθρο 11 του πολυνομοσχεδίου που η Κυβέρνηση κατέθεσε  στη Βουλή προς ψήφιση και του οποίου η διαβούλευση διήρκεσε 2 ημέρες,  καταργούνται τα άρθρα 38, 39 του ν.4331/15 που αφορούν:
α) στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τον συμψηφισμό οφειλών και συντάξιμων αποδοχών και
β) στο δικαίωμα επιλογής χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας για τους ασφαλισμένους μετά το 1993.
Ειδικά για την περίπτωση β) η κατάργηση είναι αναδρομική.
Η ψήφιση αυτού του άρθρου θα έχει πολυεπίπεδες επιπτώσεις :
•    Οικονομική και ηθική εξουθένωση των ασφαλισμένων που βρίσκονται στα όριά τους,
•    Αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών με αποτέλεσμα την έξοδο μεγάλου πλήθους ασφαλισμένων από το καθεστώς των δόσεων και τελικώς μείωση της εισπραξιμότητας των ασφαλιστικών εισφορών,
•    Αναγκαστική έξοδο από το επάγγελμα  (ιδιαίτερα των νεώτερων και των πιο αδύναμων οικονομικά) που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά
•    Δυσμενείς συνέπειες για το ΕΤΑΑ-ΤΝ το οποίο ήδη ευρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική κατάσταση εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα.
Το χρονικό διάστημα μέχρι την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, είναι εξαιρετικά μικρό για να επιτρέψει μια επί της ουσίας συζήτηση. Παρά το γεγονός αυτό, θα πρέπει να καταδειχθεί στους βουλευτές και στην κυβέρνηση, ότι η απαλοιφή των συγκεκριμένων προβλέψεων του άρθρου 11 δεν είναι συντεχνιακές διεκδικήσεις προνομιακού χαρακτήρα, αλλά συνιστούν κοινωνική αναγκαιότητα και δικαιοσύνη.
   Το Δ.Σ. παρακολουθεί το θέμα,  ως άμεση δε αντίδραση του Συλλόγου μας θα αποσταλεί επιστολή  και στους τρεις βουλευτές Κέρκυρας ζητώντας απ’αυτούς να μην ψηφίσουν την σχετική διάταξη.                                 

       Ο  Πρόεδρος του ΔΣΚ
         ΓΙΑΝΝΗΣ  Γ.  ΒΡΑΔΗΣ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας σας προσκαλεί, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 19.00, στην ημερίδα με θέμα τις αλλαγές του ν.3869/2010, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΚ (1ος όροφος). Κύριος ομιλητής θα είναι ο Ειρηνοδίκης Κέρκυρας κ. Δημήτρης Στασινούλας και Εισηγητές οι συνάδελφοι Ναταλία Ορφανουδάκη και Αλέξανδρος Παπαδάτος.

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που δεν έχουν προσκομίσει στη γραμματεία του Δ.Σ.Κ. τις ετήσιες δηλώσεις του άρθρου 30 του Κώδικα περί Δικηγόρων (Ν.4194/2013)
 και δεν έχουν καταβάλει την ετήσια συνδρομή (που λόγω της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας περιορίζεται και φέτος στο ποσό των 50 ευρώ)
να προσέλθουν στη Γραμματεία για τα δέοντα το αργότερο μέχρι και την  Πέμπτη, 15.10.2015.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την ετήσια δήλωση

Θα πρέπει να εκδίδεται δε νέα δικηγορική ταυτότητα, δεδομένου ότι εφαρμόζονται πλέον οι διατάξεις περί ενιαύσιας ισχύος αυτής - προς αποφυγήν προσκομμάτων σε περίπτωση έλλειψης ταυτότητας εν ισχύ ενωπιον των Αρχών ή / και των Δικαστηρίων.Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανωτέρω διάταξη,1.ο Δικηγόρος θα πρέπει στη δήλωσή του να αναφέρει

α) τα πλήρη στοιχεία του,
β) το Α.Μ.Κ.Α., Α.Φ.Μ., Δ.Ο.Υ.,
γ) τη διεύθυνση κατοικίας και επαγγελματικής του δραστηριότητας,
δ) την ηλεκτρονική του διεύθυνση αλληλογραφίας και να δηλώνει αν :
α) ασκεί το λειτούργημα του δικηγόρου ή αν τελεί σε ολική ή μερική αναστολή,
β) διαμένει και παρέχει τις υπηρεσίες του εκτός Ελλάδας,
γ) είναι μέλος άλλου δικηγορικού συλλόγου εντός ή εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
δ) συμμετέχει σε δικηγορική Εταιρεία,
ε) ασκεί το λειτούργημα του δικηγόρου μόνος ή σε συνεργασία με άλλο δικηγόρο και αμείβεται με πάγια αντιμισθία,
στ) έχει έμμισθη εντολή ή σχέση εργασίας από φυσικό ή νομικό πρόσωπο,
ζ) λαμβάνει σύνταξη από ασφαλιστικό φορέα,
η) διατηρεί ιστοσελίδα.2. Με τη δήλωσή του αυτή ο δικηγόρος οφείλει επίσης να βεβαιώνει ότι δεν είναι διαχειριστής Ε.Π.Ε. ή διευθύνων σύμβουλος Α.Ε., ούτε εκπρόσωπος άλλης Εταιρείας εμπορικής ή πιστωτικής μορφής, ούτε έχει κώλυμα ή ασυμβίβαστο από αυτά που προβλέπονται στον Κώδικα.3.

Η συμπλήρωση της ετήσιας δήλωσης ως προς τα παραπάνω στοιχεία, καταστάσεις ή ιδιότητες του δικηγόρου δεν είναι υποχρεωτική, παρά μόνο στη περίπτωση που έχει προκύψει αλλαγή αυτών από την προηγούμενη υποβληθείσα δήλωση.4. Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου κάθε ημερολογιακού έτους ο δικηγόρος οφείλει να καταβάλει και την ετήσια εισφορά υπέρ του δικηγορικού συλλόγου5. Ο ενιαίος τύπος της ετήσιας δήλωσης καθορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του οικείου Συλλόγου και δύναται να περιλαμβάνει και άλλα επιπρόσθετα στοιχεία με την προϋπόθεση τήρησης της νομοθεσίας περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Με απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων δύναται να προβλεφθεί ενιαίος τύπος δήλωσης για όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους τηςχώρας6. Αν ο δικηγόρος δεν υποβάλλει την ετήσια δήλωση, καθώς και την ετήσια εισφορά του, μέχρι την 30ή Ιουνίου του τρέχοντος δικαστικού έτους, ειδοποιείται από το σύλλογο εγγράφως και εάν δεν εκπληρώσει την υποχρέωσή του αυτή εντός δύο μηνών διαγράφεται από το μητρώο του οικείου δικηγορικού συλλόγου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Σε περίπτωση υποβολής αίτησης επανεγγραφής το Διοικητικό Συμβούλιο εκτιμά με αιτιολογημένη απόφασή του τους επικαλούμενους, από τον ενδιαφερόμενο, λόγους.

7. Η αξίωση του οικείου δικηγορικού συλλόγου για την καταβολή της ετήσιας εισφοράς μπορεί να συμψηφισθεί  με την αξίωση του δικηγόρου να λάβει το μέρισμα από τους διανεμητικούς λογαριασμούς που τηρεί και διαχειρίζεται κάθε δικηγορικός σύλλογος.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

Ψήφισαν               163
Έγκυρα                 154
Άκυρα                   6
Λευκά                   3


Υποψήφιοι Δ.Σ.
1.    Παπαδάτος Αλέξανδρος του Σωκράτη……………….90
2.    Φωκά Γεωργία του Αντωνίου …………………………82
3.    Άνθης Χρήστος του Νικολάου…………………………67
4.    Βερβιτσιώτη Ουρανία του Χρήστου …………………..63
5.    Βασιλάκη Μαγδαληνή του Γεωργίου…………………..56
6.    Χονδρογιάννης Αθανάσιος του Λεωνίδα………………31
7.    Αρμένη Ευτυχία του Γαβριήλ…………………………25

Εξελεγκτική Επιτροπή
1.    Τσολίγκα Παναγιώτα του Βασιλείου……………………  90
2.    Καφαράκης Θεοφάνης του Κωνσταντίνου……………    86
3.    Κότση Ευγενία του Σωκράτη………………………………81

Δεδομένου του μεγάλου αριθμού νομικών υποθέσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων η Π.Ι.Ν. ενδιαφέρεται να καταρτίσει ΝΕΟ κατάλογο συνεργαζόμενων δικηγόρων που να αναλαμβάνουν την προάσπιση των συμφερόντων της. Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε όπως μας κοινοποιήσετε κατάσταση με τα ονόματα των δικηγόρων που ενδιαφέρονται να εγγραφούν στον ως άνω κατάλογο.
Κατόπιν τούτου είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία.
Δηλώστε συμμετοχή στη γραμματεία του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας μέχρι Τρίτη 14/10 ώρα 13.00

Κατά το διάστημα 5-7 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην πόλη Taormina της Ιταλίας η συνάντηση των Δικηγορικών Συλλόγων των χωρών της Μεσογείου, με θέμα τη Μετανάστευση. Συμμετείχαν αντιπρόσωποι

Ν.4198/2013: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

1. Η παράγραφος 1 του άρθρου 226Α του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αντικαθίσταται ως εξής:

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας  απέστειλε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ,Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στους βουλευτές Κέρκυρας και στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων την ακόλουθη επιστολή-διαμαρτυρία.

Η Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας επικύρωσε την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για την αποχή των Δικηγόρων της Χώρας από τα καθήκοντα τους την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012.

Από το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας πληροφορηθήκαμε τα εξής :

Το παρακάτω άρθρο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Επιθέωρησης Συγκοινωνιακού Δικαίου

Για τις Προτάσεις της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής σχετικά με το νομοσχέδιο για το Επικουρικό Κεφάλαιο


             Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την έκπληξή του για την αυτόφωρη διαδικασία, η οποία μάλιστα κινήθηκε αυτεπαγγέλτως και με παροιμιώδη ταχύτητα από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη,

Εισηγητής: Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, B.Com., B.Econ., MBA, Εισηγητής στη Διπλωματική Ακαδημία ΥΠΕΞ
Διοργάνωση: ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ & ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Χορηγία: ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
2 & 3 Νοεμβρίου 2012
Παρασκευή 17:00-21:30, Σάββατο 9:00-14:00
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Αίθουσα Eκδηλώσεων Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας (1ος όροφος)
Πρόεδροι:
Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας: κος Βραδής Ιωάννης
Δικηγορικός Σύλλογος Θεσπρωτίας: κος Σιντόρης Κωνσταντίνος

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

     Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Σ.Α. σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων της Αθήνας από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012, ημέρα ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής των ρυθμίσεων α) περί μείωσης της ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου ως προς την αποζημίωση θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων και β) περί υπαγωγής των ασφαλισμένων του Ε.Τ.Α.Α. στον ΕΟΠΥΥ.
    Το δικηγορικό σώμα επισημαίνει

Την Τρίτη  το βράδυ, 16.10.2012, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας με θέματα :

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του ΔΣΑ, αποφασίστηκε η

•    Η πρωτοφανής και ποικιλόμορφη κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία είναι αποτέλεσμα της

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας υιοθετώντας την από 15/10/2012 σχετική απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε  την προειδοποιητική αποχή των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους την Τετάρτη,Πέμπτη και Παρασκευή (17,18,19/10/2012), σε ένδειξη έντονης διαμαρτυρίας για τις  προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν :
1) Την συνέχεια της δήθεν «απελευθέρωσης» του Δικηγορικού λειτουργήματος που υλοποιείται με αντικατάσταση δια παγίων ποσών των ποσοστών παρακράτησης των εισφορών των δικηγόρων για τους  Δικηγορικούς  Συλλόγους και ασφαλιστικά ταμεία, δρομολογούμενη  κατάργηση των παραστάσεων στα συμβόλαια κλπ, την ίδια ώρα που θεσπίζονται επαγγελματικές προνομίες σε άλλα επαγγέλματα.
2) Τις εντελώς άδικες και καταστρεπτικές  φορολογικές ρυθμίσεις, οι οποίες κατατείνουν στην πλήρη εξουθένωση των φορολογουμένων, ιδίως των νέων.
3) Την αύξηση των ασφαλιστικών  εισφορών.
4) Την ασφαλιστική ένταξη των Δικηγόρων  και τους όρους υπό τους οποίους θα λάβει αυτή χώρα στον ΕΟΠΥΥ.
5) Την κατάργηση της ασφαλιστικής κάλυψης του Επικουρικού Ταμείου για αυτοκινητικά ατυχήματα.
Επισημαίνουμε ότι οι προωθούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες, ως σύνολο,  θα σημάνουν την οριστική έξοδο από το δικηγορικό λειτούργημα μεγάλης μερίδας συναδέλφων.
Στο πλαίσιο αυτό ο δικηγορικός κόσμος καλεί  την Πολιτεία να αναλογισθεί, έστω την ύστατη στιγμή, τις ευθύνες της  απέναντι στους Δικηγόρους, ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης και να λάβει εκείνες τις αποφάσεις, που θα προστατεύουν την επιστημονική και επαγγελματική αξιοπρέπειά τους και θα διαφυλάσσουν τον θεσμικό τους ρόλο αποφεύγοντας παράλληλα  ενέργειες, που συμβάλλουν στην περαιτέρω υποβάθμιση και απαξίωσή τους, προς βλάβη της γενικότερης απονομής  της Δικαιοσύνης.

Άρθρο του Γιάννη Μ. Κοτζαμανίδη, Μέλους του Δ.Σ. και Προέδρου της Επιτροπής Δικαιοσύνης του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.

Για δεύτερη φορά, μέσα σε έναν χρόνο, το Υπουργείο Οικονομικών, ενδίδοντας στις ασφυκτικές πιέσεις της διοίκησης του «ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ» και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, επανέφερε,

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, η οποία συνήλθε σήμερα 05.10.2012, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων της Αθήνας

Συνεκτιμώντας
Το γεγονός ότι καμία από τις προτάσεις που ήδη εκφράστηκαν πολλάκις από τις Δικαστικές Ενώσεις δεν έχει γίνει δεκτή

Κατά τη νέα συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτήριο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υπό την προεδρία του

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 2-10-2012, αποφάσισε την παράταση των κινητοποιήσεων που αποφασίστηκαν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Μελών ΝΣΚ και αναφέρονται στο σχετικό από 24-9-2012 Ψήφισμα, μέχρι και την Παρασκευή 12-10-2012, χρονικό διάστημα εντός του οποίου πιθανολογείται η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τηνλήψη των αναμενόμενων μέτρων αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Κωνσταντίνος Βαρδακαστάνης

Πάρεδρος Ν.Σ.Κ.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αντώνης Αντωνίου

Πάρεδρος Ν.Σ.Κ.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα μέλη του Συλλόγου σας , τα οποία ενδεχομένως μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010 είχαν αποστείλει δικαιολογητικά αποζημίωσης στην υπηρεσία μας λόγω αυτεπάγγελτου διορισμού ή παροχής νομικής βοήθειας και εκκρεμούν προς εκκαθάριση, να επικοινωνήσουν μαζί μας άμεσα στα παρακάτω τηλέφωνα Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γεν. Δ/νση: Οικονομικών – Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Διεύθυνση Οικονομικού

Πληροφορίες Ν. Κοντογιώργης Τηλέφωνα : 210 7767138 210 7767364

Σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να επικονωνείτε με τη γραμματεία του Δ.Σ.Κ. με τους εξής τρόπους:

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2661 39622

Fax : 26610 41621

Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ταχυδρομική διεύθυνση : Οδός Κολοκοτρώνη , Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας, 49100

 

Για λόγους τεχνικούς τα ονόματα των χρηστών των Δικηγόρων θα αλλάξουν για την είσοδό τους στο σύστημα με την παρακάτω λογική : Αν το User Id δηλαδή το Όνομα Χρήστη στην φόρμα εισόδου είναι 00888 εσείς θα εισάγετε user888 και το password που εσείς χρησιμοποιείτε. Δηλαδή η είσοδος σας στο σύστημα θα είναι ο Αριθός μητρώου σας με πρόθεμα τη λέξη user και όχι τα μηδενικά. Άλλο παράδειγμα αν κάποιος χρήστης χρησιμοποιεί για είσοδο σαν ονομα user στην φόρμα εισόδου το 000789 , με τά την Τετάρτη θα μπαίνει στο σύστημα με το όνομα user789. Η αλλαγή αυτή θα γίνει την Τετάρτη 3/10/2012 μετά τις 12 μμ δηλαδή θα ισχύουν από τις 4/10/2012.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ψήφισαν..........178
Έγκυρα...........175
Λευκά..............1
Άκυρα..............2

Υποψήφιοι Δ.Σ.
1.    Άνθης Χρήστος του Νικολάου..........................82
2.    Παπαδάτος Αλέξανδρος του Σωκράτους.......77  
3.    Βασιλάκη Μαγδαληνή του Γεωργίου...............74
4.    Βερβιτσιώτη Ουρανία του Χρήστου................73
5.    Τσολίγκα Παναγιώτα του Βασιλείου.................69
6.    Πολυχρονιάδη Δάφνη του Δημητρίου.............33
7.    Ζούμπου Αγγελική του Γεωργίου.....................30


Εξελεγκτική Επιτροπή
1.    Κουλούρης Αργύρης του Σπυρίδωνος...........51
2.    Τσενεμπής Χαράλαμπος του Γεωργίου..........49
3.    Χονδρογιάννης Αθανάσιος του Λεωνίδα.........32

Τις πρωτοφανείς σε όγκο, μεγαλειώδεις και δυναμικές χθεσινές και προχθεσινές κινητοποιήσεις πληθώρας κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων της χώρας έναντι των διαρκώς προωθούμενων δημοσιονομικής φύσης μέτρων ήρθε δυστυχώς να επισκιάσει το

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στη συνεδρίαση της 22ας/10/2011 αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων της χώρας από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 26 και Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011 και την Πέμπτη 3 και Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011, εκφράζοντας ρητά την

Πρώτον, από την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011 έως και την Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, τα Δικαστήρια θα διακόπτουν τις συνεδριάσεις τους καθημερινά , από ώρα 12.00 έως ώρα 15.00.

Δεύτερον, από την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011, θα ασκούμε το Λειτούργημα μας, αποκλειστικά και μόνον στα Δικαστικά Καταστήματα και εντός του χρόνου που τα Δικαστήρια θα λειτουργούν και υπό τις συνθήκες υλικοτεχνικών υποδομών και ασφάλειας προσωπικού και εγκαταστάσεων που αυτά σήμερα παρέχουν και ως εκ τούτου δεν θα δημοσιεύονται αποφάσεις εκτός από αυτές που αφορούν επείγουσες πολιτικές και ποινικές υποθέσεις.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ  του ΔΣΚ έκανε την εξής πρόταση στον Πρόεδρο και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής σχετικά με το ζήτημα της κατάργησης
της έκδοσης συναινετικών διαζυγίων με δικαστική απόφαση.....για συνέχεια πατήστε εδώ για να συνδεθείτε στην περιοχή μελών.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ  του ΔΣΚ έκανε την εξής πρόταση στον Πρόεδρο και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής σχετικά με το ζήτημα της κατάργησηςτης έκδοσης συναινετικών διαζυγίων με δικαστική απόφαση.

Τα κράτη µέλη δεν µπορούν να επιτρέπουν την πρόσβαση στο συµβολαιογραφικό επάγγελµα µόνο στους υπηκόους τους

Ακόµη και αν οι συµβολαιογραφικές δραστηριότητες, όπως προβλέπονται σήµερα στα οικεία κράτη µέλη, επιδιώκουν

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας προς άρση ενδεχόμενων παρεξηγήσεων επιθυμεί να δηλώσει κατηγορηματικά

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, στην συνεδρίασή της, την 8η/10/2011 διαπιστώνει ότι η αρχή της νέας δικαστικής χρονιάς βρίσκει τον δικαστικό και δικηγορικό κόσμο αντιμέτωπο σε

Κατά την επίσκεψη του Προέδρου και μελών του Δ.Σ. στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας την Δευτέρα  3.10.2011,εκτός των θεμάτων γενικότερου θεσμικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος που συζητήθηκαν στο πλαίσιο της κοινωνικής παρέμβασης του Συλλόγου μας, για τα οποία θέματα εκδόθηκε ξεχωριστό δελτίο τύπου, συζητήθηκαν και θέματα αμιγώς δικηγορικού ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα,

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας, ανταποκρινόμενος στον ρόλο του που εδράζεται στο θεσμικό του πλαίσιο και επιβάλλεται από τις επικίνδυνα διογκούμενες κοινωνικές ανάγκες λόγω και της συνεχώς επιδεινούμενης κρίσης, αισθάνεται την υποχρέωση να τοποθετηθεί δημοσίως επί του ζητήματος των

Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, που συνήλθε εκτάκτως σήμερα, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αποφάσισε ομόφωνα να καταδικάσει οποιαδήποτε απόφαση ή και σκέψη ακόμη μεταφοράς δικαστηριακής ύλης

Την Δευτέρα 3.10.2011 ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας επισκέφθηκαν την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας και συζήτησαν

Το μεσημέρι της Παρασκευής, εκπρόσωποι της τρόικα, ενεργώντας ως σκιώδη όργανα της εκτελεστικής εξουσίας των Ελλήνων, ζήτησαν ενημέρωση από τις προϊστάμενες αρχές του Πρωτοδικείου Αθήνας αναφορικά με την οργάνωση και λειτουργία του δικαστικού συστήματος της χώρας.

Ενόψει του ενδιαφέροντος των διεθνών εποπτών μας, η Συντονιστική Επιτροπή των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας ενημερώνει για τα εξής:

...
...
Την Πέμπτη 9.10.2008  διεξήχθη σύντομη συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης του Προέδρου του Δ.Σ.Κ. Γιάννη Βραδή  και της Προέδρου του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ελένης. Ρέγγη, παρισταμένου και του δικηγόρου – βουλευτή Κέρκυρας Ν. Δένδια. Κατά την συνάντηση αυτή εκτέθηκε  στον Υπουργό η δραματική κατάσταση  στη λειτουργία  των Δικαστηρίων της Κέρκυρας λόγω των τεραστίων κενών στις οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων. Ο Υπουργός αναφέρθηκε στις θέσεις που προβλέπεται να καλυφθούν μέσω ΑΣΕΠ και του ειδικού διαγωνισμού του Υπουργείου Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας ότι λόγω των κατά τα ανωτέρω προβλεπομένων διαδικασιών υπάρχει  αδυναμία άμεσης κάλυψης των κενών. Υποσχέθηκε να καταβάλλει  προσπάθεια για την ανακούφιση του προβλήματος μέσω προγραμμάτων STAGE, προσπάθεια όμως  που φέρεται να υλοποιείται  περί τον Ιανουάριο του προσεχούς έτους. Για το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου ο Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε  ότι εντός του προσεχούς διαστήματος, Οκτώβριο με Νοέμβριο, δημοπρατείται η συνέχιση του έργου. Σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες μελέτες και έτσι δημοπρατείται η συνέχιση. Τέλος, για το θέμα της Φυλακής ο Υπουργός δήλωσε ότι η βούληση  της Πολιτείας για την κατασκευή νέας Φυλακής στην Κέρκυρα παραμένει ενεργός, αρκεί να βρεθεί από την Νομαρχία το κατάλληλο οικόπεδο.

Φόρμα εισόδου

Blog Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας

Ασφαλιστικές Εισφορές 2016

Στατιστικά

00565355
ΣήμεραΣήμερα109
ΕχθέςΕχθές149
Αυτή την εβδομάδαΑυτή την εβδομάδα399
Αυτό τον ΜήναΑυτό τον Μήνα1798
Όλες τις ημέρεςΌλες τις ημέρες565355

Ποιός είναι Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 50 επισκέπτες και κανένα μέλος

Κύλιση στην Αρχή