Τα νέα μας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ
"Εξελίξεις στην εφαρμογή του Δικαίου Αλλοδαπών"

Εισηγητές :
-ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΟΥΣΗΣ -Δικηγόρος Θεσσαλονίκης ,Πρόεδρος IMMIGRATIO
-ΠΕΤΡΟΣ ΔΕΜΙΡΗΣ - Δικηγόρος Θεσσαλονίκης ,Α' Αντιπρόεδρος IMMIGRATIO
-ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΠΙΤΧΑΒΑ - Προϊσταμένη τμήματος Αδειών Διαμονής Κέρκυρας

Συντονίστρια: ΝΑΤΑΛΙΑ ΒΑΡΔΟΥΝΙΩΤΗ - Δικηγόρος Κέρκυρας

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 Ώρα 18:30

Αίθουσα Εκδηλώσεων Δ.Σ. Κέρκυρας, Δικαστικό Μέγαρο, 1ος όροφος

 

Όσοι από τους συναδέλφους επιθυμούν να προμηθευτούν το ημερολόγιο 2017 της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ, να το δηλώσουν στην γραμματεία (όχι τηλεφωνικά) του ΔΣΚ ΑΥΣΤΗΡΑ μέχρι την Παρασκευή 25.11.2016 αφού προπληρωθεί το απαιτούμενο ποσό των 10 Ευρώ.

O Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο  την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΚ (1ος όροφος) με θέμα «Ζητήματα Ερμηνείας και Εφαρμογής του Ν. 3869/2010, όπως ισχύει». Εισηγητής ο κ. Γρηγόρης Κομπολίτης – Ειρηνοδίκης Πατρών, που έχει διεξάγει αντίστοιχο  σεμινάριο στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.
Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν, να αποστείλουν ερωτήσεις επί του θέματος στον Εισηγητή στην ηλεκτρονική διεύθυνση : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , μέχρι  την Παρασκευή 18.11.2016.

Διοργάνωση :
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ με τη συμμετοχή του ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ και του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Χώρος : ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕΓ. ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ (πρ. Αβραμίου)
ΣΑΒΒ. 19/11/2016 ΩΡΑ 5μμ ΚΥΡ. 20/11/2016 ΩΡΑ 10πμσυμμετέχουν
Χάρης Αθανασιάδης
καθηγητής τμ. Φιλοσσφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας Παν/μίου Ιωαννίνων
Φωτεινή Βάκη
επίκουρη καθηγήτρια Ιονίου Παν/μίου - βουλευτής Κέρκυρας
Κύρκος Δοξιάδης
καθηγητής κοινωνικών επιστημών Παν/μίου Αθηνών
Τάσος Κωστόπουλος
δημοσιογράφος (Έφημ. των Συντακτών")
Σωτήρης Λίβας
καθηγητής Διεθνών Σχέσεων τμ. Μετάφρ. & Διερμηνείας Ιονίου Παν/μίου
Πέτρος Παπασαραντόπουλος
εκδότης - συγγραφέας
Πέτρος Πιζάνιας
καθηγητής τμ. Ιστορίας Ιονίου Παν/μίου

.

 Καλούνται τα μέλη του ΔΣΚ σε έκτακτη ενημερωτική Γ.Σ.  την Τετάρτη  25.11.2015, ώρα 13.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΚ, με θέματα:
 1.- Ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων.
 2.- Ενημέρωση για την προβλεπόμενη εφαρμογή από 1.1.2016 του νέου ΚΠολΔ, εκδηλούμενες προτάσεις κινητοποιήσεων, συζήτηση και λήψη
απόφασης για την θέση του ΔΣΚ στην ολομέλεια προέδρων  της 5.12.2015.
Γίνεται μνεία ότι σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει απαρτία, θα συγκληθεί επαναληπτική Γ.Σ. την Παρασκευή  27.11.2015 ώρα 12.00
Κέρκυρα 19.11.2015
Ο  Πρόεδρος του Δ.Σ.Κ.
Βραδής Ιωάννης

Όσοι από τους συναδέλφους επιθυμούν να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των εκκαθαριστών  που τηρείται στο Ειρηνοδικείο, να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο  email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι Παρασκευή 27.11.2015

Όσοι από τους συναδέλφους επιθυμούν να προμηθευτούν το ημερολόγιο 2016, να το δηλώσουν στην γραμματεία του ΔΣΚ στον πρώτο όροφο ΑΥΣΤΗΡΑ μέχρι την Παρασκευή 27.11.2015 καταβάλλοντας το ποσό των 10 Ευρώ. Τα χρώματα επιλογής είναι γαλάζιο(σιελ) και μπορντό.

Όποιος εκ των συναδέλφων επιθυμεί να συμπεριληφθεί στη λίστα για το συνημμένο έγγραφο να το δηλώσει στην γραμματεία του ΔΣΚ εως 16/11/2015  

Από το Τμήμα Πιστοποιητικών του Πρωτοδικείου στάλθηκε στον Σύλλογο η εξής γνωστοποίηση:

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ 2-11-2015 ΛΟΓΩ ΦΟΡΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ:

- ΤΑ ΑΠΛΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΘΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ 3 ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ.

 -ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΕΩΣ 10 ΕΤΗ ΘΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ  ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ.

-ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 10 ΕΤΩΝ ΘΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΩΝ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνεδρίασε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, εξειδίκευσε την απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων για την διεξαγωγή πανελλαδικού δημοψηφίσματος των Δικηγόρων, σχετικά με το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και την μορφή των κινητοποιήσεων του Δικηγορικού Σώματος.
Συγκεκριμένα, η Συντονιστική Επιτροπή διατύπωσε τα ερωτήματα που θα τεθούν στη κρίση των Δικηγόρων κατά το δημοψήφισμα που θα διενεργηθεί στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2014  σε όλους του Δικηγορικούς συλλόγους της χώρας.
Οι Δικηγόροι καλούνται να απαντήσουν εάν αποδέχονται ή όχι το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας υπό την μορφή που το κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Στην περίπτωση που απαντήσουν «όχι», έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν την θέση τους σχετικά με το είδος των κινητοποιήσεων που προτιμούν.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της Συντονιστικής, Επιτροπής, στη ψηφοφορία θα υπάρχουν τρία ψηφοδέλτια: Ένα υπέρ του νομοσχεδίου(με την λέξη ΝΑΙ), ένα κατά του νομοσχεδίου(με την λέξη ΟΧΙ) και ένα λευκό ψηφοδέλτιο. Στο ψηφοδέλτιο του «ΟΧΙ», οι Δικηγόροι καλούνται επίσης να απαντήσουν επί δύο ερωτημάτων που αφορούν τη μορφή των περαιτέρω κινητοποιήσεων τους και συγκεκριμένα: α) «αποχή διαρκείας,  β) «αποχή περιορισμένης διάρκειας ή στοχευμένη».
Η Συντονιστική εξέλεξε επίσης Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, η οποία θα έχει την ευθύνη της εκλογικής διαδικασίας . Η Επιτροπή αποτελείται από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας και Πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Βασίλη Αλεξανδρή, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γ. Σταματογιάννη και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας,  Λάμπρο Γκάνη.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΔΕΛΤΙΟ Σχετικά με τις εργασίες της Ολομέλειας των Προέδρων της 21.11.2014, επιπροσθέτως των αναφερομένων στο δελτίο τύπου της Ολομέλειας, σας γνωρίζουμε και τ’ ακόλουθα:
Στην συνεδρίαση ο Πρόεδρος του ΔΣΑ και Πρόεδρος της Ολομέλειας ενημέρωσε ότι:
-    Ουδεμία μέχρις στιγμής υπάρχει ανταπόκριση εκ μέρους του Υπουργείου  στις παρατηρήσεις του νομικού κόσμου επί του σχεδ. ΚΠολΔ, ούτε προς συζήτηση.
-    Ουδεμία πληροφόρηση υπάρχει ως προς τον χρόνο που θα εισαχθεί το νομοσχέδιο προς συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή.
-    Υπάρχει ταύτιση απόψεων επί του νομοσχεδίου με τους εκπροσώπους  του Δικαστικού Σώματος, της Ομοσπονδίας των Συμβολαιογράφων και της αντίστοιχης των Δικαστικών Επιμελητών.
-    Υπάρχει κίνδυνος αιφνιδιασμού ως προς την κατάθεση του νομοσχεδίου αλλά και ενδεχόμενο μεθοδευμένης  καθυστέ-ρησης ούτως ώστε να επέλθει κόπωση στο Δικηγορικό Σώμα που αντιδρά.
-    Είχε συνάντηση μιάς ώρας με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα τον οποίο ενημέρωσε σχετικά, παρουσία και της υπεύθυνης του κόμματος για την Δικαιοσύνης κ.Κωνσταντοπούλου, η οποία, επιπροσθέτως, ζήτησε να παρευρεθεί στην Ολομέλεια όπως κι έγινε.Πρότεινε ο Πρόεδρος της Ολομέλειας:
-    Κινητοποιήσεις που να μην προκαλέσουν κόπωση και αντιδράσεις.
-    Προκήρυξη δημοψηφίσματος  ταυτόχρονα απ’ όλους τους δικηγορικούς συλλόγους για την αποδοχή ή μη του σχεδ.ΚΠολΔ, κατ’ εφαρμογήν του νέου αυτού θεσμού όπως έχει εισαχθεί στον Κ.Δ. ώστε να μπορέσουν να εκφραστούν όλοι ανεξαίρετα  οι δικηγόροι, ιδίως των μεγάλων δικηγορικών συλλόγων στους οποίους η σύγκληση Γ.Σ. με αυξημένη συμμετοχή είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη. Εξέφρασε την άποψη ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα έχει ιδιαίτερη επικοινωνιακή χρησιμότητα για τις διεκδικήσεις μας.Μετά την εισήγηση του Προέδρου της Ολομέλειας ακολούθησαν τοποθετήσεις  Προέδρων δικηγορικών Συλλόγων. Κοινό τόπο όλων  απετέλεσε η αρνητική τοποθέτηση έναντι του σχεδ.ΚΠολΔ. Ως προς τις προτεινόμενες αντιδράσεις και τις συνεπακόλουθες  κινητοποιήσεις του Σώματος , οι προτάσεις  διακυμάνθηκαν ως εξής:
-    Αποχή διαρκείας μέχρις ότου το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποσύρει το σχέδιο και ξεκινήσει διάλογο.
-    Αποχή μέχρι την 5.12.2014 που πιθανολογείται ότι θα εισαχθεί προς συζήτηση το νομοσχέδιο.
-    Αποχή τριών ημερών κάθε εβδομάδα αφήνοντας δύο μέρες εκτός κινητοποιήσεων για να αποφευχθεί η κόπωση των συναδέλφων και επανεκτίμηση της στάσης του Σώματος όταν το νομοσχέδιο εισαχθεί προς συζήτηση ή υπάρξει άλλη εξέλιξη.
-    Στοχευμένη αποχή στις υποθέσεις όπου ο ένας των διαδίκων είναι η Τράπεζα ή το Δημόσιο μέχρις ότου το νομοσχέδιο εισαχθεί προς συζήτηση οπότε θα πρέπει να γίνει συνεχής και απ’όλες τις υποθέσεις .Ως προς την καινοτόμα πρόταση του Προεδρείου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος πολλές ήταν οι αρνητικές φωνές  με την αιτιολογία ότι με την πρόταση «ρίχνεται η μπάλα στην εξέδρα» αφού αρκεί η αντιπροσωπευτική εξουσία των Προέδρων και των Δ.Σ. των καθ’ έκαστον Δικηγορικών Συλλόγων.
Στις επακολουθήσασες  ψηφοφορίες τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:
-    Ως προς την προκήρυξη δημοψηφίσματος, 40 Σύλλογοι ψήφισαν  υπέρ  ενώ 18 ψήφισαν  κατά.
Ο Πρόεδρος του ΔΣΚ ψήφισε υπερ, και  για λόγους αρχής υποστηρίζοντας τον νέο θεσμό και για να έχουν την δυνατότητα όλοι ανεξαίρετα οι συνάδελφοι να εκφραστούν,  αποδεχόμενος την αιτιολόγηση του προέδρου της Ολομέλειας. Πριν την ψηφοφορία όμως ξεκαθάρισε την θέση του  επισημαίνοντας την πρωθύστερη κατάσταση που δημιουργείται με την προκήρυξη του δημοψηφίσματος. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι κάθε Αρχή που διεξάγει δημοψήφισμα το πράττει για να ενεργήσει σύμφωνα με το αποτέλεσμα του. Στην προκειμένη όμως περίπτωση ενεργούμε ήδη υπερ της μίας άποψης, αυτής της εναντίωσης στο σχέδιο, αντιδρούμε και απέχουμε ήδη. Ως εκ τούτου  το δημοψήφισμα δεν μπορεί να έχει άλλο περιεχόμενο παρά μόνο  την έγκριση ή μη της γραμμής αυτής.*- Ως προς την μορφή των κινητοποιήσεων, η άποψη για στοχευμένες αποχές από συγκεκριμένες υποθέσεις αφού δεν γνωρίζουμε πότε θα εισαχθεί το νομοσχέδιο προς συζήτηση – ψήφιση και είναι πιο συμβατή με την πρόταση για δημοψήφισμα,  ενώ στην αρχή  υποστηρίχθηκε από αρκετούς προέδρους, στην συνέχεια στηρίχθηκε μόνο από τους Συλλόγους των Ιωαννίνων και της Κέρκυρας με αποτέλεσμα να αποσυρθεί. Στις επακολουθήσασες ψηφοφορίες απορίφθηκε η πρόταση για αποχή διαρκείας και στην τελική ψηφοφορία πλειοψήφισε η πρόταση για αποχή μέχρι 5.12.2014 με 42 ψήφους έναντι 16 που έλαβε η πρόταση για κυλιόμενες τριήμερες ανά εβδομάδα αποχές. Ο Πρόεδρος του ΔΣΚ στην ψηφοφορία αυτή ψήφισε υπερ της πρότασης για κυλιόμενες αποχές αφού θεωρεί ότι έτσι αποφεύγεται η κόπωση των συναδέλφων και αντιμετωπίζονται καλύτερα οι τρέχουσες ανάγκες.*- Σημειώνεται, τέλος, ότι η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε στην Ολομέλεια ότι το κόμμα της συμφωνεί με τις θέσεις του Δικηγορικού Σώματος και θα τις ακολουθήσει αν γίνει Κυβέρνηση.*- Σημειώνουμε ακόμη ότι, προς πληρέστερη ενημέρωση των συναδέλφων για το σχέδιο του ΚΠολΔ θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας και η υπ’αριθμ. 11/7.5.2014 απόφαση της διοικητικής Ολομέλειας του Α.Π. με τις παρατηρήσεις της επί του σχεδίου, θα ακολουθήσει δε και σχετική ενημερωτική Γ.Σ.                           

          Ο  Πρόεδρος του ΔΣΚ
            ΓΙΑΝΝΗΣ  Γ.  ΒΡΑΔΗΣ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                    15/11/2014

*Αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας
κατά την έκτακτη συνεδρίαση της στις 15/11/2014-Τριήμερη αποχή από Τετάρτη
19/11/2014 έως και Παρασκευή 21/11/2014**

Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας
συνεδρίασε σήμερα έκτακτα

Η παραπάνω απόφαση της Συντονιστικής που σας γνωστοποιούμε,  προκαλεί έντονο σκεπτικισμό  και επαυξάνει την ανησυχία μας για τις εξελίξεις. Πρώτον διότι  η πλειοψηφία των μελών της Συντονιστικής που είναι πρόεδροι επαρχιακών συλλόγων υποχώρησαν στην άρνηση του προέδρου του ΔΣΑ να συγκαλέσει άμεσα Ολομέλεια Προέδρων για να αποφασιστεί η οργανωμένη αντίδραση του Δικηγορικού  Σώματος, ενεργώντας αντίθετα με ό,τι αποφασίστηκε στην Γ.Σ. του ΛΕΔΕ.  Δεύτερον, διότι για άλλη μια φορά δεν θα υπάρχει  έγκαιρα  οργανωμένο σχέδιο  αντίδρασης .Πολύ φοβούμαι ότι οι αντιδράσεις θα είναι καθυστερημένες, σπασμωδικές και  μη ενιαίες. Και ως τέτοιες, ατελέσφορες.

Ο Πρόεδρος του ΔΣΚ

Γιάννης Γ. Βραδής.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε την Παρασκευή, 7/11/2014 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
Ευθύς αμέσως, μόλις κατατεθεί στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, θα συνεδριάσει αυθημερόν προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω  στάση του δικηγορικού σώματος.
Κατά τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής, συγκροτήθηκε επίσης σε σώμα η Επιτροπή Αξιολόγησης του άρθρου 15 του Κώδικα Δικηγόρων μετά την έκδοση της υπ’ αριθμ. 80423/24-10-2014 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β΄ 2923/30-10-2014).

Συγκρότηση σε σώμα Δ.Σ του Λ..Ε.Α.Δ.Κ την 5-11-2014 μετά από αρχαιρεσίες που έγιναν στις 31.10.2014.
 
Εξελέγησαν οι κάτωθι :
Πρόεδρος: Αλέξανδρος Παπαδάτος
Αντιπρόεδρος: Ουρανία Βερβιτσιώτη
Γ.Γραμματέας : Γεωργία Φωκά
Ταμίας : Χρήστος Άνθης   
Μέλη :       Μαγδαληνή Βασιλάκη
                Αθανάσιος Χονδρογιάννης
                Ευτυχία Αρμένη

1)    Για την άσκηση κάθε είδους ενδίκων βοηθημάτων ενώπιον του Δικαστηρίου, στα οποία περιλαμβάνονται και οι αιτήσεις παροχής προσωρινής δικαστικής προστασίας, καθώς και για την παράσταση κατά τη συζήτηση των ανωτέρω ενδίκων βοηθημάτων, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι υποχρεούνται να καταθέτουν στη γραμματεία του Δικαστηρίου το σχετικό γραμμάτιο προκαταβολής του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου των προβλεπόμενων στο άρθρο 61 του νόμου 4194/2013 «Κώδικα Δικηγόρων» και στο παράρτημα III του νόμου αυτού εισφορών και κρατήσεων. Σε περίπτωση μη κατάθεσης του παραπάνω γραμματίου και εφόσον δεν συντρέχει λόγος απαλλαγής του δικηγόρου από την υποχρέωση προκαταβολής των εισφορών και κρατήσεων, κατά τις περιπτώσεις που ορίζονται στην παρ.3 του άρθρου 61 του νόμου 4194/2013, η αντίστοιχη διαδικαστική πράξη καθίσταται απαράδεκτη, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ.4 εδ. α' του παραπάνω άρθρου.
2)    Επίσης, παρακαλούνται οι πληρεξούσιοι δικηγόροι που έχουν εκκρεμότητες με την καταβολή ενσήμων για υποθέσεις που έχουν συζητηθεί ή αναβληθεί, όπως μεριμνήσουν να προσκομίσουν στη Γραμματεία του Δικαστηρίου τα οφειλόμενα ένσημα. Τέλος, για την εύρυθμη λειτουργία του Δικαστηρίου, τα ένσημα συζήτησης και αναβολής, θα πρέπει να προσκομίζονται από τους πληρεξούσιους δικηγόρους στο γραμματέα της έδρας κατά τη συζήτηση.

Παρακαλούμε τα Μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου όπως παραλάβουν, μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2014, τα σχετικά τους από τις εκδοθείσες διαταγές πληρωμής, τόσο του τρέχοντος έτους όσο και των παλιότερων, διότι μετά το πέρας της παραπάνω ημερομηνίας, και λόγω έλλειψης χώρου φύλαξης στο Αρχείο του Πρωτοδικείου, θα προβούμε στην καταστροφή αυτών .

Α).- Το Σάββατο 1.11.2014 διεξήχθη  Γ.Σ. του ΛΕΔΕ με μοναδικό θέμα την εκλογή νέας διοίκησης. Η μεγάλη πλειοψηφία των Συλλόγων  έχει ταχθεί υπέρ της συνέχισης της λειτουργίας του ΛΕΔΕ θεωρώντας τούτο, μετά τις γενόμενες μειώσεις στις παροχές του,   βιώσιμο.  Προσδοκάται, ακόμη, ανταπόκριση στο αίτημα  για


Αγαπητέ κ. Δήμαρχε.

             Σε σύσκεψη που είχαμε στο γραφείο σας κατά τον παρελθόντα Μάϊο 2013 με την παρουσία της αντιδημάρχου κ. Φ. Τσιμπούλη και της αρμοδίας υπαλλήλου του Δήμου – μηχανικού κ. Σοφίας Koτσιμπού,  με σκοπό την ενημέρωση του Συλλόγου μας για το θέμα της πολεοδόμησης του οικοδομικού τετραγώνου όπου ευρίσκεται το νέο δικαστικό μέγαρο της Κέρκυρας και των προβλημάτων που υπάρχουν από την συνεχιζόμενη καθυστέρηση, ενημερωθήκαμε για την δυνατότητα να διανοιχθεί οδός στον υπό πολεοδόμηση χώρο προς την ε.ο Κέρκυρας – Λευκίμμης (λίγο πιο κάτω από την θέση που ευρίσκεται η «vila rosa»)  η οποία διάνοιξη  θα έδιδε σημαντική ανακούφιση στο πρόβλημα μέχρι να συντελεστεί η προβλεπόμενη πολεοδόμηση.
             Κατά την ίδια σύσκεψη  είχα την ευκαιρία να επιστήσω την προσοχή  για το πρόβλημα που παρατηρείται στις υπάρχουσες οδούς προσπέλασης προς το νέο Δικαστικό Μέγαρο. Συγκεκριμένα, είχα επισημάνει, ότι, επειδή οι οδοί αυτοί είναι διπλής κατεύθυνσης, με το  φαινόμενο της στάθμευσης αυτοκινήτων και στις δύο πλευρές των δρόμων, καθίσταται προβληματική έως  αδύνατη η προσπέλαση στο Δικαστικό Μέγαρο σε ογκώδη οχήματα άμεσης επέμβασης (π.χ. πυροσβεστικά οχήματα) σε περίπτωση ανάγκης. Στην δε οδό Κολοκοτρώνη, με την παρατηρούμενη στάθμευση οχημάτων και επί του μοναδικού στενού πεζοδρομίου, καθίσταται προβληματική η προσπέλαση ακόμα και των πεζών. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού είχα ζητήσει να εξετασθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου η δυνατότητα μονοδρόμησης των οδών που καταλήγουν στο Δικαστικό Μέγαρο, η οποία δεν απαιτεί έξοδα ή άλλες δαπάνες καθώς επίσης η τοποθέτηση ειδικών εμποδίων που να μην επιτρέπουν την στάθμευση επί του πεζοδρομίου.
Επειδή ουδεμία ενημέρωση έχουμε μέχρι τώρα επί των ζητημάτων αυτών ενώ η προπεριγραφείσα κατάσταση οξύνεται, θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα εάν μας πληροφορούσατε  σχετικά.                                                               Με τιμή
                                                   Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κέρκυρας
                                                    ΓΙΑΝΝΗΣ   Γ.   ΒΡΑΔΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1.- Γιάννη Ρίγγα, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
2.- Επιτροπή διαχείρισης δικαστικού Μεγάρου.

 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας, στο πλαίσιο του αναγκαίου κοινωνικού διαλόγου και προβληματισμού για την διάσπαση ή μη του ενιαίου δήμου Κέρκυρας, διοργανώνει το προσεχές Σάββατο 30 Νοεμβρίου και ώρα 9.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου (νέο δικαστικό μέγαρο, 1ος όροφος)  ημερίδα – ανοικτή συζήτηση με θέμα : « Ο νόμος “Καλλικράτης” και η εμπειρία της Κέρκυρας. Δικαιοπολιτική αποτίμηση της εφαρμογής του»
Εισηγητές θα είναι οι εξής:
- Στέφανος Πενηντάρχου – Πουλημένος, δημοσιογράφος, πρώην Νομάρχης Κέρκυρας, πρώην Δήμαρχος Αχιλλείων.
- Ιωάννης Κούρκουλος, σ. δικηγόρος, πρώην Δήμαρχος Κερκυραίων.
- Νίκος  Φακιολάς, κοινωνιολόγος, πανεπιστημιακός.
- Νίκος Ράλλης, δικηγόρος, πρώην νομικός σύμβουλος ΤΕΔΚ Κέρκυρας.
- Σωτήρης Βλάχος, πολ.μηχανικός, πρώην Δήμαρχος Παρελίων Κέρκυρας.Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.                                            

                                                Ο  Πρόεδρος του Δ.Σ. Κέρκυρας
                                                        ΓΙΑΝΝΗΣ  Γ.  ΒΡΑΔΗΣ

         Ως γνωστόν, μετά την έναρξη εφαρμογής του νέου Κώδικα Δικηγόρων, εξεδόθη η   υπ’αριθμ.πρωτ. ΔΙΑΔΠ/Φ.Β.10/27509 εγκύκλιος του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης η οποία ενημερώνει για την ελεύθερη είσοδο των δικηγόρων  στις Δημόσιες Υπηρεσίες χωρίς κανένα χρονικό ή άλλο περιορισμό, σε συμμόρφωση με το άρθρο  34 παρ.2 του ν.4194/2013 «Κώδικας Δικηγόρων»,

ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ  ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ            

         Του Προέδρου του Δ.Σ. Κέρκυρας Γιάννη Βραδή.

Από τον περασμένο Οκτώβριο έχομε την εφαρμογή του νέου Κώδικα δικηγόρων (Ν.4194/2013)  που αντικαθιστά το ΝΔ  3026/1954.
Η μετά από σαράντα περίπου χρόνια θέσπιση και έναρξη εφαρμογής του νέου Κώδικα Δικηγόρων δεν ήταν μόνο απόρροια της αδιαμφισβήτητης ανάγκης εκσυγχρονισμού ενός παρωχημένου εν πολλοίς νομοθετήματος..... Συνδεθείτε στην περιοχή μελών για να διαβάσετε τη συνέχεια του άρθρου.

ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ  ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ                                 

      Του Προέδρου του Δ.Σ. Κέρκυρας Γιάννη Βραδή.

     Από τον περασμένο Οκτώβριο έχομε την εφαρμογή του νέου Κώδικα δικηγόρων (Ν.4194/2013)  που αντικαθιστά το ΝΔ  3026/1954.
     Η μετά από σαράντα περίπου χρόνια θέσπιση και έναρξη εφαρμογής του νέου Κώδικα Δικηγόρων δεν ήταν μόνο απόρροια της αδιαμφισβήτητης ανάγκης εκσυγχρονισμού ενός παρωχημένου εν πολλοίς νομοθετήματος. Ήταν, κυρίως, απότοκο των νέων οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών συνθηκών που επικρατούν στην πατρίδα μας τα τελευταία τρία χρόνια. Ήταν  συνέπεια της

Με το άρθρο 7 του Ν. 4205/2013 – Ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ Α’ 242/6-11-2013) ο νέος Κώδικας Δικηγόρων τροποποιείται ως εξής:

Το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα δικηγόρων και λοιπών φορέων με το οποίο ζητούσαν να ανασταλεί η υπαγωγή τους στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)
Απορρίφθηκαν από το Α΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) οι αιτήσεις που

Η Ολομέλεια Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που συνεδρίασε στα γραφεία του Δ.Σ.Α. σήμερα Παρασκευή και ώρα 16.00΄, αποφάσισε την συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των Δικηγόρων με κυλιόμενες αποχές από τα καθήκοντά τους που θα πραγματοποιηθούν:
- Την Τετάρτη και Πέμπτη 21 και 22 Νοεμβρίου 2012
- Την Δευτέρα και Τρίτη 26 και 27 Νοεμβρίου 2012
- Την Πέμπτη και Παρασκευή 6 και 7 Δεκεμβρίου 2012.

Διαμαρτυρόμενοι:
- Για τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που

πηγή :www.in.gr   
Ανοιχτή διαφοροποίηση από τον Αντώνη Ρουπακιώτη για το Μνημόνιο ΙΙΙ

Σε πλήρη διάσταση με το περιεχόμενο του νέου μνημονίου που αφορά τους δικηγόρους εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ενώ μίλησε με σκληρή γλώσσα για τους Ευρωπαίους δανειστές μας, κάνοντας λόγο για επιβολή ιδιαίτερα σκληρών όρων.

«Μας πάτησαν στο λαιμό. Κατήργησαν στοιχειώδη δικαιώματα των δικηγόρων, ιδίως των νεόπτωχων, που σήμερα εργάζονται με 400 ευρώ. Απαίτησαν και πέτυχαν να μην υπάρχουν κατώτατα όρια σε αυτούς που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα» είπε ενώ στρεφόμενος και κατά του υπουργείου Οικονομικών συμπλήρωσε:

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον Νόμο υπ΄ αριθ. 4093 /2012 παράγραφο ΙΒ.1.παρ.1β.(ΦΕΚ222/Α/12-11-2012) από τις 12-11-2012 ο κλάδος υγείας μας (ΤΥΔΕ) εντάχθηκε στον ΕΟΠΥΥ. Αναμένεται διευκρινιστική εγκύκλιος για τα περαιτέρω.
Η προμήθεια των φαρμάκων για τους ασφαλισμένους μας θα γίνεται από τα φαρμακεία της Κέρκυρας που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.  Ήδη έχει εκδοθεί το κατωτέρω σχετικό έγγραφο του ΕΟΠΥΥ.

Πατήστε εδώ Ένταξη των κλάδων ασθενείας ΕΤΑΑ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΑΠ-ΕΤΕ, ΤΑΑΠΤΠΓΑΕ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ

 

 

Αθήνα, 10.11.2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε:

    Την αποχή των Δικηγόρων της χώρας από τα καθήκοντά τους από την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012 έως και την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012
    Την υποβολή αιτήματος για άμεση συνάντηση με

Από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Εισαγγελία ενημερωθήκαμε τα εξής :
Tα παράβολα που αναφέρονται στις διατάξεις των άρθρων 42 παρ. 4, 46 παρ. 2, 48 παρ.2, 322 παρ.1 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας συνιστούν κατά ποσοστό 60% της ονομαστικής τους αξίας έσοδα του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.)  και κατά το υπόλοιπο ποσοστό 40% της ονομαστικής τους αξίας έσοδα του
Ελληνικού Δημοσίου. Προς το σκοπό αυτό ο νόμος προβλέπει την έκδοση ειδικών  εντύπων παραβόλων από το ίδιο το ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. τα οποία θα συμπληρώνουν τα αντίστοιχα παράβολα του Δημοσίου.

Μέχρι όμως  την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης των ως άνω παραβόλων υπέρ του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ., εκδίδεται ισόποσο διπλότυπο είσπραξης από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, τα οποίο καταμερίζεται σε δύο Κωδικούς Αριθμούς Εσόδων, έτσι ώστε να είναι ευχερής η είσπραξη των αντιστοίχων νόμιμων ποσών από το ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.

Προς διευκόλυνσή σας, σας γνωρίζουμε ότι ο κωδικός αριθμός του ΤΑΧΔΙΚ είναι 3751 και του Δημοσίου 3741. Συνεπώς δεν χρησιμοποιούνται εφεξής τα έντυπα παράβολα του δημοσίου

Κερκυραίες, Κερκυραίοι
Οι Δικηγόροι, από την πρώτη εποχή που πρωτοεμφανίστηκαν, στην  Αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία με την μορφή των λογογράφων, στις άλλες δημοκρατίες στον αρχαίο ελληνικό χώρο, μεταξύ αυτών και στη Κέρκυρα, στην αρχαία Ρώμη, στις σύγχρονες δημοκρατίες του κοινωνικού κράτους δικαίου,  πάντα συνυπάρχουν και ταυτίζονται με το δημοκρατικό πολίτευμα, τις ελεύθερες εκλογές, τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και είναι υπερασπιστές αυτών των

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα του 2012 συγχωνεύονται τα περιφερειακά Ειρηνοδικεία με το Ειρηνοδικείο Κέρκυρας κατά το άρθρο 2 του ως άνω ΠΔ.

Άρθρο 2
Οι πολιτικές και ποινικές υποθέσεις που έχουν ήδη προσδιορισθεί για να δικαστούν μετά την 1η
Ιανουαρίου 2013 στην έδρα των υπό συγχώνευση ειρηνοδικείων μεταφέρονται και εκδικάζονται
στο ειρηνοδικείο στο οποίο συγχωνεύονται, κατά την ήδη προσδιορισθείσα ημερομηνία. Οι
υποθέσεις που είναι εκκρεμείς στα υπό συγχώνευση ειρηνοδικεία μετά την 1η Ιανουαρίου 2013
μεταφέρονται στο ειρηνοδικείο, στο οποίο συγχωνεύονται και προσδιορίζονται από αυτό.

Η  Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας κατά την συνεδρίασή της 31.10.2012 ενέκρινε, με συντριπτική πλειοψηφία, το ακόλουθο ψήφισμα.

ΠΡΟΣ  Ε.Τ.Α.Α  - ΤΟΜΕΑΣ  ΥΓΕΙΑΣ  ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ  ΕΠΑΡΧΙΩΝ
Κοινοποίηση:           Προς  όλους  τους  δικηγορικούς  συλλόγους  της  χώρας
ΘΕΜΑ:   ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ  ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ  ΜΕ  Τ.Υ.Δ.Ε.

Μετά  την  απόφαση  φαρμακευτικών  συλλόγων  της  χώρας,  κυρίως  των 

Ύστερα από την επιστολή Γουσέτη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Ταμείο Νομικών και το ΕΤΑΑ γενινώτερα, υπεβλήθη μηνυτήρια αναφορά εκ μέρους του ΔΣΑ και άλλων φορέων. Η σχετική ανακοίνωση του ΔΣΑ έχει ως εξής:

Προς πληρέστερη ενημέρωση όλων των συναδέλφων για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Τ.Ν. και τις προοπτικές του δημοσιοποιούμε την ακόλουθη επιστολή του πρώην εκπροσώπου των δικηγόρων στο Τ.Ν. ......συνέχεια στην περιοχή μελών πατήστε εδώ.

Προς πληρέστερη ενημέρωση όλων των συναδέλφων για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Τ.Ν. και τις προοπτικές του δημοσιοποιούμε την ακόλουθη επιστολή του πρώην εκπροσώπου των δικηγόρων στο Τ.Ν.


Προς τους κκ.
1.    Γιάννη Αδαμόπουλο, Πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του Κράτους και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Το Δ.Σ. του Λ.Ε.Α.Δ. Κέρκυρας  έπειτα από τις εκλογές της 31ης Οκτωβρίου 2011 συγκροτήθηκε σε σώμα την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011 ως εξής :

Παπαδάτος Αλέξανδρος του Σωκράτους - Πρόεδρος
Βερβιτσιώτη Ουρανία του Χρήστου - Αντιπρόεδρος
Βασιλάκη Μαγδαληνή του Γεωργίου - Γεν. Γραμματέας
Άνθης Χρήστος του Νικολάου - Ταμίας
Τσολίγκα Παναγιώτα του Βασιλείου- Μέλος
Πολυχρονιάδη Δάφνη του Δημητρίου - Μέλος
Ζούμπου Αγγελική του Γεωργίου - Μέλος

Η κρισιμότητα των περιστάσεων - τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό-δημοσιονομικό επίπεδο - είναι πλέον, κατά γενική ομολογία, αδιαμφισβήτητη και ουδείς δύναται να την παραγνωρίζει, αλλά αντίθετα οφείλει να

 

Ι.- ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ
1. Η ταχεία δίκη είναι ατομικό δικαίωμα του πολίτη έναντι του Κράτους και όχι δικαίωμα = προνόμιο του Κράτους έναντι των πολιτών ιδίως για εισπρακτικούς σκοπούς. Συνεπώς δεν

     Την Δευτέρα 9/11/2009 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου και μελών του Δ.Σ του ΔΣΚ με τις ορισθείσες ως κτηματολογικούς δικαστές του Πρωτοδικείου Κέρκυρας κ.κ. Πεϊδου και κ. Ορφανίδου, κατά την οποία συζητήθηκαν διεξοδικά και αναπτύχθηκαν προβληματισμοί αναφορικά με τις δικονομικές διαδικασίες, που αφορούν την εκδίκαση των σχετικών αιτήσεων και αγωγών.
     Με αφορμή την εν λόγω συζήτηση επισημαίνουμε στους συναδέλφους τα εξής:
Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, που συνεδρίασε στο Ναύπλιο στις 14, 15 και 16 Νοεμβρίου 2008 αποφάσισε:

Συγκρότηση σε σώμα από 18.11.2008 μετά από αρχαιρεσίες που έγιναν στις 7.11.2008.

...

Σύμφωνα με τη  διάταξη του άρθρου 1 του Ν. 3714/2008 [ΦΕΚ Α ‘231/7-11-2008 ] με την οποία τροποποιήθηκαν οι διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 959 του Κ.Πολ. Δ., Σας ενημερώνουμε τα εξής :

...

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κερκύρας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το περιστατικό άσκησης βίας εναντίον Δικηγόρου

 

Φόρμα εισόδου

Blog Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας

Ασφαλιστικές Εισφορές 2016

Στατιστικά

00565354
ΣήμεραΣήμερα108
ΕχθέςΕχθές149
Αυτή την εβδομάδαΑυτή την εβδομάδα398
Αυτό τον ΜήναΑυτό τον Μήνα1797
Όλες τις ημέρεςΌλες τις ημέρες565354

Ποιός είναι Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 16 επισκέπτες και ένα μέλος

  • user346
Κύλιση στην Αρχή