Τα νέα μας

Όσοι επιθυμούν να συμπεριληφθούν στην κατάσταση δικηγόρων προκειμένου να διοριστούν για την παροχή νομικής βοήθειας σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3226/2004 να  αιτηθούν μόνο στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  μέχρι  31/12

Κατά την περίοδο των εορτών οι εξαλείψεις προσημειώσεων πρωτοδικείου θα γίνονται κάθε εργάσιμη Τετάρτη (09.00-10.00) και Πέμπτη (10.00-13.00)

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας ,καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ  14 Δεκέμβρη 2017 ημέρα Πέμπτη.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος      Η Γραμματέας
Χ.Δαλιέτου        Μ. Κόντου

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που παραθέτει ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας στις 11-12-2017, ημέρα Δευτέρα  και ώρα 12:30 στον α' όροφο του Δικαστικού Μεγάρου για την εορτή του Πολιούχου της Κέρκυρας Αγίου Σπυρίδωνος.

               Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος               Η Γεν.Γραμματέας

Ιωάννης Βραδής          Αλεξάνδρα-Ναταλία Βαρδουνιώτη

 

Εγγεγραμμένοι : 293
Ψηφίσαντες : 242
Άκυρα : 0
Λευκά : 6
Σύνολο Άκυρων-Λευκών : 6

ΕΛΑΒΑΝ

ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 123
ΠΛΑΣΚΑΣΟΒΙΤΗΣ ΗΛΙΑΣ 113

ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για την εφορευτική επιτροπή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΡΙΓΓΑΣ

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που παραθέτει ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας στις 09-12-2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:30 στα γραφεία του Δ.Σ.Κ. για την εορτή του Πολιούχου της Κέρκυρας Αγίου Σπυρίδωνος.

               Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος               Η Γεν.Γραμματέας

Ιωάννης Βραδής          Αλεξάνδρα-Ναταλία Βαρδουνιώτη

Όσες είναι ασφαλισμένες μητέρες του τομέα ΤΑΝ-ΤΕΑΔ να το δηλώσουν στη γραμματεία του συλλόγου .

Πατήστε εδώ για ανακοίνωση 

Στην ενότητα ΛΕΔΕ στην περιοχή μελών θα βρείτε όλες τις σχετικές ανακοινώσεις .

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18/12 και το Σάββατο 19/12 η διημερίδα που οργάνωσε ο ΔΣΚ προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη του για τις αλλαγές που επέρχονται στον ΚΠολΔ. Ο Δ.Σ.Κ. ευχαριστεί ιδιαίτερα, και από την θέση αυτή τους εισηγητές,  τον  Επίκουρο Καθηγητή κ. Σπυρίδωνα Τσαντίνη και τον Λέκτορα κ. Βασίλειο Χατζηϊωάννου .

 Στην ενότητα της ιστοσελίδας μας ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΡΧΕΙΑ αναρτώνται πίνακες με χρονοδιαγράμματα του νέου ΚΠολΔ, που συνέταξε οκ. Βας.Χατζηϊωάννου όπως και σχετική μελέτη του για τα δικαστικά έξοδα, προσφορά  για την οποία και πάλι τον ευχαριστούμε.

   - Για πίνακες με χρονοδιαγράμματα του νέου ΚΠολΔ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
   - Για σχετική μελέτη για τα δικαστικά έξοδα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

O Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας διοργανώνει ενημερωτική διημερίδα την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου και ώρα 17.00-21.00 και το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου και ώρα 9.00-13.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΚ (1ος όροφος) σχετικά με το νέο ΚΠολΔ.
Εισηγητές:
-Σπυρίδων Τσαντίνης. Επίκουρος Καθηγητής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
-Βασίλειος Χατζηϊωάννου, Λέκτορας Νομικής Σχολής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
-Μαρία Γιαγκιώζη, Πρωτοδίκης Κέρκυρας
-Αικατερίνη Μπούρα, Ψυχολόγος- Παιδοψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια

Δικαστικοί υπάλληλοι:
-Τετάρτη 16/12 και Παρασκευή 18/12 στάσεις εργασίας από 12.00 μέχρι 15.00

Δικαστικοί υπάλληλοι Διοικητικού Πρωτοδικείου Κέρκυρας
-16/12/2015 στάση εργασίας από 11.00 εως 15.00

Αναφορικά με το ζήτημα της φορολογικής μεταχειρίσεως των ασφαλιστικών εισφορών, από το φορολογικό έτος 2015 και εντεύθεν ρυθμίζεται με την εγκύκλιο διαταγή ΠΟΛ. 1113/2015 της Γ.Γ.Δ.Ε., από την οποία προκύπτουν τα ακόλουθα:

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που παραθέτει ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας στις 11-12-2015, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:30 στα γραφεία του Δ.Σ.Κ. για την εορτή του Πολιούχου της Κέρκυρας Αγίου Σπυρίδωνος.

               Για το Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος               Ο Γεν.Γραμματέας

Βραδής Ιωάννης          Μεταλληνού Θεοδώρα

πηγή : ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Σύμφωνα με τη προσφυγή παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της προστασίας της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης ιδιώτη και της αναλογικότητας σε συνδυασμό με την αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου. Παραβιάζεται επίσης θεμελιωμένο περιουσιακό δικαίωμα που κατοχυρώνεται από την ΕΣΔΑ.

Το υπόδειγμα προσφυγής συντάχθηκε από τον Δικηγόρο, Δ.Ν Αθηνών Ανδρέα Ματθαίου  τον οποίο ο ΔΣΑ ευχαριστεί ιδιαίτερα.

Πατήστε εδώ

           Το Δ.Σ. του Δ.Σ. Κέρκυρας εκφράζει την ανεπιφύλακτη συμπαράστασή του στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου Σπύρο Καλογερία κατά του οποίου ασκήθηκε, κατά τρόπο ακατανόητο, ποινική δίωξη επειδή διαμαρτυρήθηκε έντονα στον επιχειρηθέντα από εισαγγελικό λειτουργό περιορισμό του δικαιώματος υπεράσπισης συλληφθέντων πολιτών κατά την προσαγωγή τους στην Εισαγγελία.
Είναι αυτονόητος ο οφειλόμενεος σεβασμός στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς. Ταυτόχρονα όμως είναι αυτονόητος ο οφειλόμενος  απ’ όλους σεβασμός στην αρχή της νομιμότητας και του κράτους δικαίου. Ο σεβασμός δε και η προστασία  των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών αποτελεί θεμέλιο του κράτους δικαίου το οποίο κάθε δικηγόρος οφείλει να υπερασπίζεται με παρρησία και αυταπάρνηση.


 Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κέρκυρας             Η  Γεν. Γραμματέας
 Βραδής Ιωάννης                                  Μεταλληνού Θεοδώρα

Καλούνται τα μέλη του ΔΣ Κέρκυρας να καταθέσουν στα γραφεία του συλλόγου, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή  2-1-2015 , αίτηση προτίμησης ή εξαίρεσης σχετικά με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Οι σχετικές αιτήσεις επισυνάπτονται στα συνημμένα αρχεία μαζί με την εγκύκλιο για τις βουλευτικές εκλογές.

Παρακαλούνται τα μέλη του συλλόγου λόγω του περιορισμένου χρόνου που μας έχει δοθεί από τον Άρειο Πάγο και προς διευκόλυνση της γραμματείας να εκτυπώσουν από τα γραφεία τους τις αιτήσεις . Επίσης για να προετοιμαστούν άμεσα οι κατάλογοι των εκλογών παρακαλείσθε να μην καταθέτετε ασφαλιστικά βιβλιάρια πριν τις 7/1

Εγκύκλιος για τις βουλευτικές εκλογές
Αίτηση Προτίμησης
Αίτηση Εξαίρεσης
Οδηγίες για εκλογές ΆΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

Σε συνέχεια της από 18-12-2014 ανακοίνωσής μας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας συνεδρίασε εκτάκτως στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, μετά την διάλυση της Βουλής και τη προκήρυξη εθνικών εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου 2015 και αποφάσισε ομόφωνα:    Αναστολή από αύριο, Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014, της αποχής διαρκείας των Δικηγόρων για το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
    Συνάντηση αντιπροσωπείας της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων, στους οποίους θα τεθούν όλα τα κρίσιμα προβλήματα του Δικηγορικού Σώματος.

Σας υπενθυμίζουμε ότι μέχρι την 31-12-2014 θα πρέπει να καταβληθούν οι συνδρομές προς το ΛΕΔΕ  για την Γ΄τετραμηνιαία δόση έτους 2014, οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 136,00 ευρώ ανά μέλος (4 μήνες χ 34,00 ευρώ).Επειδή παρατηρήθηκε το φαινόμενο της καθυστέρησης της καταβολής των προς το ΛΕΔΕ συνδρομών, παρακαλούμε να φροντίσετε για την τακτοποίηση των οφειλών σας, προκειμένου να αποφύγουμε την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 11,παρ1γ του Καταστατικού του ΛΕΔΕ, περί διαγραφής των μελών λόγω οφειλών.Επίσης υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα εξόφλησης των προς το ΛΕΔΕ οφειλών σε δόσεις, με τους όρους και προϋποθέσεις που αναγράφονται στο site του ΛΕΔΕ.
 
Τέλος παρακαλούνται οι Δικηγορικοί Σύλλογοι-μέλη του ΛΕΔΕ καθώς και η ΄Ενωση Αμίσθων Υποθηκοφυλάκων, να ενημερώσουν άμεσα  τα μέλη τους, που είναι και μέλη του ΛΕΔΕ, για όλα τα παραπάνω, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Συλλόγου ή με όποιο άλλο τρόπο θεωρούν αναγκαίο .  
 
                            Με εντολή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΛΕΔΕ
                                      Η Διευθύντρια του ΛΕΔΕ
 
 
                                                ΕΛΕΝΑ ΠΙΤΣΙΛΛΟΥ

Ενημερώνουμε τους τυχόν ενδιαφερομένους συναδέλφους ότι δεν έχει γίνει και εκκρεμεί  η εκλογή του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει υποψηφιότητα. Πληροφορίες στην ιστοσελίδα και στα γραφεία της ΠΙΝ.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, συνεδρίασε στις 15/12/2014 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και αποφάσισε ομόφωνα ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν συντρέχει λόγος αναστολής της αποχής διαρκείας για το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, η οποία αποφασίσθηκε με το Πανελλαδικό Δημοψήφισμα των Δικηγόρων στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2014.
Η πρωτοβουλία του Υπουργού Δικαιοσύνης να μεταθέσει την πρώτη συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, από τις 16 Δεκεμβρίου όπως είχε ανακοινωθεί, για μετά τις εορτές,  οφείλεται στις εξελίξεις σχετικά με την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και δεν συνιστά  αποδοχή των θέσεων του Δικηγορικού Σώματος.
Κατόπιν τούτων, σε περίπτωση μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στις 29/12/2014, θα συγκληθεί εντός 24 ωρών, Συντονιστική Επιτροπή και Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

Λόγω της αλλαγής της ταμειακης μηχανοργάνωσης του κτηματολογικού γραφείου Κέρκυρας ενημερωθήκαμε από την Προϊσταμένη του γραφείου Κυρία Ράπτη ότι οι ταμειακές αποδείξεις εφεξής θα εκδίδονται αποκλειστικά και μόνο στο όνομα του αιτούντος την προς καταχώρηση πράξη.

Το συγκεκριμένο άρθρο θα το βρείτε και στην ενότητα ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΡΧΕΙΑ . Πατήστε εδώ

 

Πηγή : www.in.gr
Με αφορμή τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, δέκα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών «βρίσκονται σε υποχώρηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Εταιρεία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες».Αναλυτικότερα,

Συναδέλφισες και συνάδελφοι

    Το τέλος του 2012 βρήκε την πατρίδα μας στην κορύφωση μιάς πρωτοφανούς πολύπλευρης κρίσης. Μιάς κρίσης που δεν είναι μόνο οικονομική αλλά είναι  συνάμα κοινωνική και βαθύτατα πολιτική. Η πολύπλευρη αυτή κρίση, που πλήττει βαρύτατα μισθωτούς και συνταξιούχους αλλά και όλους τους οικονομικά μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, δεν μπορούσε να

Παράδειγμα: Αιτούμενο ποσό (κεφάλαιο) 20.000 ευρώ.

Στην Κομοτηνή συνεδρίασε το σαββατοκύριακο η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας με μοναδικό θέμα την συζήτηση για τον νέο Κώδικα περί Δικηγόρων. Πριν την έναρξη της συζήτησης υποβλήθηκε στο προεδρείο αίτημα 37 προέδρων δικηγορικών συλλόγων προς συζήτηση,

Στο ΦΕΚ Α' 237/5.12.2012 δημοσιεύτηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία, μεταξύ άλλων, ρυθμίζονται ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ειδικότερα, καθορίζεται

Ανακοινώνεται ότι, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών διαμόρφωσης, κατασκευής  και ανάπτυξης βιβλιοθηκών στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Συλλόγου μας στον πρώτο όροφο του  δικαστικού μεγάρου,

Ενόψει της έναρξης των εργασιών της ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την επεξεργασία τροποποιήσεων των διατάξεων του ν.δ/τος 3026/1954 «Περί του Κώδικος Δικηγόρων», η οποία συστάθηκε με την αριθ.98711/12.12.2011 απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει κληθεί κάθε δικηγορικός σύλλογος να υποβάλει τις τυχόν προτάσεις του.
Καλείται, συνεπώς, κάθε συνάδελφος που έχει προτάσεις σχετικά με όλα τα άρθρα του Κώδικα Δικηγόρων για τα οποία πιστεύει ότι θέλουν τροποποίηση-εκσυγχρονισμό, να τις υποβάλλει στην γραμματεία του Συλλόγου μας μέχρι την 10.1.2012 προκειμένου να επεξεργαστούν από το Δ.Σ. και να υποβληθούν στην αρμόδια επιτροπή ως προτάσεις του Συλλόγου μας.

Ο Πρόεδρος του ΔΣΚ
ΓΙΆΝΝΗΣ  Γ.  ΒΡΑΔΗΣ

Ενόψει των εορτών ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας διέθεσε το ποσό των χιλίων (1000) ευρώ προς ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου της Μητρόπολης .Επίσης διέθεσε το ποσό των χιλίων διακοσίων (1200) ευρώ για την αγορά τηλεκαρτών για τους τρόφιμους των φυλακών.

Επειδή πολλοί συνάδελφοι μας εκφράζουν  συχνά - πυκνά την απορία τους αλλά και την δυσφορία τους σχετικά με την ικανοποίηση αιτημάτων τους από το ΤΥΔΕ, για να γίνει αντιληπτή η επικρατούσα στο Ταμείο αυτό κατάσταση, σας γνωστοποιούμε και τα εξής: Το ΤΥΔΕ για το 2011 έχει προβλέψει δαπάνη περίθαλψης 24.000.000 ευρώ  και το ποσό που προέκυψε από την κατανομή του  Εποπτεύοντος Υπουργείου ανέρχεται στα 4.500.000 ευρώ συν αποθεματικό 400.000 ευρώ, σύνολο 4.900.000 ευρώ!! Είναι προφανές ότι με το πιο πάνω ποσό δεν καλύπτονται ούτε στοιχειωδώς οι σχετικές δαπάνες του Ταμείου μας, δηλαδή ουσιαστικά είμαστε ανασφάλιστοι. Ήδη έχει αναληφθεί πρωτοβουλία προκειμένου να ορισθεί μια επιτροπή  από Προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων η οποία θα επιδιώξει να συναντηθεί με τον αρμόδιο Υπουργό,  προς τον οποίο και θα υποβάλουμε την πρόταση του Σώματος για την επίλυση του προβλήματος.

Ο  Πρόεδρος του Δ.Σ.

Γιάννης  Γ.  Βραδής

 

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αθήνα, 8.12.2010
Συνάδελφοι, οι στιγμές είναι κρίσιμες για τον τόπο, κρίσιμες για τo δικηγορικό επάγγελμα - λειτούργημα. Δύσκολες για την επιβίωση, ιδιαίτερα των νέων συναδέλφων, των νέων επιστημόνων. Η Κυβέρνηση προσπαθεί με το πρόσχημα του

ΦΕΚ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 1703/29-10-2010
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
΄Εχοντας υπόψη:
1.    Τις διατάξεις α) του άρθρου 17 του ν. 1756/1988 «Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων και κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών» όπως

...
...
...

Φόρμα εισόδου

Blog Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας


Ασκούμενοι Δικηγόροι

Στατιστικά

00595835
ΣήμεραΣήμερα12
ΕχθέςΕχθές59
Αυτή την εβδομάδαΑυτή την εβδομάδα12
Αυτό τον ΜήναΑυτό τον Μήνα2221
Όλες τις ημέρεςΌλες τις ημέρες595835

Ποιός είναι Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 27 επισκέπτες και κανένα μέλος

Κύλιση στην Αρχή