Τα νέα μας

 

Κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος οι Καθηγητές Κωνσταντίνος Καλαβρός, Σπύρος Τσαντινης και Παναγιωτης Γιαννόπουλος εκπόνησαν αναλυτικό Οδηγό για την εφαρμογή των δικονομικών διατάξεων για την επανεκκίνηση της λειτουργίας των πολιτικών δικαστηρίων που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή (υπ’ αρ. 316/27.5.2020 τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης επί του ΣχΝ του Υπουργείου Υγείας για την Κύρωση της από 13.4.2020 ΠΝΠ) τον οποίο δημοσιεύουμε προς γνώση των συναδέλφων.

Τους ευχαριστούμε θερμά για την ταχύτατη ανταπόκριση τους, για το εμπεριστατωμένο πόνημά τους που επιλύει μια σειρά από ζητήματα που έχουν ανακύψει και την αφιλοκερδή προσφορά τους στο σώμα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΟΔΗΓΟ 

Σας ενημερώνουμε πως ενόψει των Ευρωεκλογών – Δημοτικών – Περιφερειακών Εκλογών της 26 Μαΐου/2 Ιουνίου 2019, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 22.05.2019 και ώρα 12.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας σεμινάριο για τη διενέργεια των εκλογών και τα καθήκοντα των δικαστικών αντιπροσώπων.

πηγή : ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Επιμέλεια Σύνταξης ΣΠΥΡΟΣ Π. ΛΑΛΑΣ Δικηγόρος Αθηνών
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΟΔΗΓΟ

Παραλαβή διορισμών Δικαστικών αντιπροσώπων από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας (4 ος όροφος) : Δευτέρα 13/5 /2019 από ώρα 11.00 π.μ. εως 20.00 και Τρίτη 14/5/2019 από ώρα 10.00 π.μ. εως 14.00

Εν όψει της διενέργειας των ευρωεκλογών, καθώς και των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στις 26 Μαΐου 2019 και των επαναληπτικών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στις 2 Ιουνίου 2019, σας γνωρίζουμε ότι επιβάλλεται να ανασταλούν οι εργασίες των δικαστηρίων της Χώρας από την 22η Μαΐου 2019 έως και την 31η Μαΐου 2019. Στην περίπτωση διενέργειας επαναληπτικών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών σε περιφέρεια Πρωτοδικείου, η αναστολή παρατείνεται μέχρι και την 5η Ιουνίου 2019. Ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από την 22η Μαΐου 2019 και δεν θα περατωθούν την ίδια μέρα, συνεχίζονται μετά την 5η Ιουνίου 2019.
Ειδικά για: α) το Α1'  Τμήμα του Αρείου Πάγου οι δικάσιμοι αναστέλλονται από την 20η Μαΐου 2019 έως και την 29η Μαΐου και β) το Πρωτοδικείο Αθηνών και το Ειρηνοδικείο Αθηνών οι εργασίες αναστέλλονται από την 22η Μαΐου 2019 έως και την 31η Μαΐου 2019 και στην περίπτωση διενέργειας επαναληπτικών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, η αναστολή παρατείνεται μέχρι και την 7η Ιουνίου 2019. Οι ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από την 22η Μαΐου 2019 και δεν θα περατωθούν την ίδια μέρα, συνεχίζονται μετά την 7η Ιουνίου 2019.
Σε ό,τι αφορά τη διενέργεια των πλειστηριασμών, ισχύουν τα προβλεπόμενα από τη διάταξη του άρθρου 998 ΚΠολΔ, όπως ισχύει. Ειδικά, οι εργασίες των εμμίσθων υποθηκοφυλακείων της Χώρας αναστέλλονται από τις 24 έως και τις 28 Μαΐου και σε περίπτωση διενέργειας επαναληπτικών δημοτικών και περιφερειακών εκλογών από την 31η Μαΐου έως και την 3η Ιουνίου.
Παρακαλούμε τους Προέδρους Πρωτοδικών να κοινοποιήσουν την εγκύκλιο αυτή στα Ειρηνοδικεία και Πταισματοδικεία της περιφέρειας τους.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

 Σε συνέχεια των υπ’ αριθ. πρωτ. 1086 και 1218/2019 εγκυκλίων μας, σας γνωστοποιούμε, ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων προτίμησης δικαστικών αντιπροσώπων και μόνο για όσους έχουν υποβάλει αίτηση εξαίρεσης ή δεν έχουν υποβάλει αίτηση προτίμησης,  για τις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 και τις επαναληπτικές της 2ας Ιουνίου 2019, παρατείνεται έως την 6η Μαϊου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15.00.

Τα μέλη των δικηγορικών συλλόγων που ανήκουν στην Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση portal.olomeleia.gr

Οι λοιπές κατηγορίες υποψηφίων θα αποστείλουν τις αιτήσεις τους (Πρότυπο) στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή αντίστοιχα στα παρακάτω fax:

ΑΘΗΝΩΝ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ Fax: 210 6411503

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Fax: 210 6423399

ΚΡΗΤΗ-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ-ΚΥΚΛΑΔΕΣ-ΑΙΓΑΙΟ Fax 210 6411504

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΕΥΒΟΙΑ Fax: 210 6411514

ΗΠΕΙΡΟΣ  - ΕΠΤΑΝΗΣΑ Fax: 210 6440254

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ-ΠΙΕΡΙΑ-ΚΟΖΑΝΗ-ΓΡΕΒΕΝΑ-ΦΛΩΡΙΝΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΕΛΛΑ-ΗΜΑΘΙΑ Fax: 210 6419260

ΚΙΛΚΙΣ-ΣΕΡΡΕΣ-ΚΑΒΑΛΑ-ΔΡΑΜΑ-ΞΑΝΘΗ-ΡΟΔΟΠΗ-Ν.ΕΒΡΟΥ Fax: 210 6411507

Για πρώτη φορά στην ιστορία των εθνικών εκλογών, ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών, θα υπάρξουν με ευθύνη του Υπουργείου, έτοιμες φόρμες με τα ονόματα των υποψηφίων των κομμάτων και των συνδυασμών, οι οποίες θα έχουν την ίδια γραμμογράφηση με τα βιβλία των εκλογών και θα μπορούν έγκυρα να επικολληθούν σε αυτά, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα να απαλλαγούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι από ατελείωτες ώρες που κατανάλωναν στο παρελθόν για την αναγραφή των ονομάτων των υποψηφίων στα σχετικά βιβλία.

 Σχετική ανακοίνωση μόλις αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών 

 

Κυρία συνάδελφε, κύριε συνάδελφε
 Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο σας προσκαλούμε  να παραβρεθείτε τη Παρασκευή  8 Ιούνη 2018 και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δ.ΣΚ. μας στο δωρεάν σεμινάριο με θέμα:
 « Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και Δικηγόροι: Εισφορές-Εκκαθάριση-120 δόσεις-ΚΕΑΟ-Προστασία του οφειλέτη».

Εισηγητής ο κ. Ανδρέας Κουτσολάμπρος
Δικηγόρος- μέλος του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. & Προϊστάμενο του Γ΄ Τμήματος της ΔΝΥ του ΕΦΚΑ.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η Γεν. Γραμματέας
Γιώργος  Καλούδης                                         Χρύσα  Βαρότση 

Αγαπητοί  συνάδελφοι,

 Το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία Διεθνής Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Η δικαστική ανεξαρτησία ως επιταγή του Κράτους Δικαίου και σκληρός πυρήνας του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη». Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας.

Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι για ΠΡΩΤΗ φορά διοργανώθηκε διεθνής επιστημονική ημερίδα με την σύμπραξη της μεγαλύτερης δικαστικής ένωσης και των πολυπληθέστερων επιστημονικών συλλόγων της Χώρας.

Από την συντριπτική πλειοψηφία των ομιλητών, όπως τον Πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Χριστόφορο Σεβαστίδη, τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Α.  και Πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας κ Δημήτριο Βερβεσό, την Α΄Αντιπρόεδρο του Σ.Τ.Ε κ Ειρήνη Σάρπ, την Αντιπρόεδρο του Α.Π κ Μαρία Χυτήρογλου τονίστηκε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η δικαιοσύνη να είναι ανεξάρτητη από πολιτικές και κάθε άλλες παρεμβάσεις (οικονομικών κλπ παραγόντων.

Από τον Δ.Σ.Κ παρέστησαν στην ημερίδα ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιώργος Καλούδης, το μέλος του Δ.Σ του Δ.Σ.Κ κ. Αλέξανδρος Παπαδάτος και η εξαίρετη συνάδελφος κ Μαρία Δουκάκη. 

Η φωτο είναι από τη λήξη των εργασιών της Ημερίδας.

 

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,
Προσκαλείσθε, σύμφωνα με το άρθρα  91,92,94,95,98,99,100,101   του Κώδικα Δικηγόρων σε τακτική Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα  4 Ιουνίου 2018 και ώρα 12.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου μας στο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας με τα εξής θέματα:
1)Ανακοινώσεις,
2)Συζήτηση και έγκριση του   Οικονομικού Απολογισμού (Ισολογισμού)  2017,
3)Συζήτηση και ψήφιση του  Προυπολογισμού 2018.
Κέρκυρα   24 Μάη 2018

Ο   Πρόεδρος                                Η Γεν. Γραμματέας

Γιώργος  Καλούδης                            Χρύσα Βαρότση

Συγχαίρουμε θερμά: 1) Τον Εφέτη Κέρκυρας κ. Χαράλαμπο Μαυρίδη και 2) Τον συμπολίτη μας, πρώην Δικηγόρο Κέρκυρας και Ειρηνοδίκη Πατρών κ. Γρηγόρη Κομπολίτη για την εκλογή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
 Ελπίζουμε σε ευρύτερη στενή συνεργασία και κοινές δράσεις, με βάση τον ανεξάρτητο θεσμικό ρόλο μας, για αντιμετώπιση των κοινών θεμάτων και προβλημάτων μας καθώς  και για αμοιβαία συμπαράσταση.

Πρόσφατα παραδείγματα απετέλεσαν η θέση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την αντισυνταγματικότητα της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης και η συνδιοργάνωση από κοινού από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και από την  Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας της Διεθνούς Επιστημονικής Ημερίδας για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης ως θεμέλιο του κράτους δικαίου.

Το Δ.Σ του Λ.Ε.Α.Δ.Κ καλεί  τα μέλη του  σε Τακτική Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 30 Μαϊου 2018 και ώρα 12.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΚ στο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας (1ος όροφος) με θέματα:
1)Έγκριση ισολογισμού 2017
2)Έγκριση προυπολογισμού 2018
3)Ανακοινώσεις

Κέρκυρα 24-5-2018
Για το Δ.Σ του Λ.Ε.Α.Δ.Κ
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η  ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  Χρήστος Άνθης                                    Ευτυχία  Αρμένη


Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο σας προσκαλούμε  να παραβρεθείτε την Παρασκευή  25 Μάη 2018 και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δ.ΣΚ. μας στο δωρεάν σεμινάριο με θέμα:
 « Πως ασκείται μια ατομική προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και οι διαδικασίες ενώπιον του Δικαστηρίου του Στρασβούργου»
Εισηγητής ο εξειδικευμένος συνάδελφός μας κ. Βασίλης Χειρδάρης. 

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η Γεν. Γραμματέας
Γιώργος  Καλούδης                          Χρύσα  Βαρότση 

Όσοι  επιθυμούν να συμπεριληφθούν στη συμπληρωματική κατάσταση δικηγόρων για παροχή νομικής βοήθειας σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ) διοριζόμενοι αυτεπαγγέλτως στο Πρωτοδικείο Κέρκυρας να το δηλώσουν στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι Παρασκευή 18/5

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος συνήλθε σήμερα στην Αθήνα, σε κοινή συνεδρίαση με την Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, υπό την προεδρία του Προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Δημήτρη Βερβεσού και αποφάσισε:
1. Τη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στην Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη στις 16 και 17 Ιουνίου 2018 για συμβολικούς εθνικούς λόγους.
2. Να προτείνει στην Ολομέλεια τη διοργάνωση Πανελληνίου Συνεδρίου Δικηγορικών Συλλόγων στις Σέρρες, στις 19-22/4/2019 με θέμα «Για μία σύγχρονη Δικηγορία και Δικαιοσύνη».
3. Να προτείνει στους Δικηγορικούς Συλλόγους στάση εργασίας των δικηγόρων-μελών τους από τα καθήκοντά τους στις 30/5/2018 και από ώρα 11:00 έως 12:00, στα πλαίσια της δράσης της Κοινωνικής Συμμαχίας.
4. Τη σύσταση Επιτροπής για την πρόταση έκδοσης Υπουργικής απόφασης, κατά τα οριζόμενα στο άρθρ. 14 παρ. 3 του Κώδικα Δικηγόρων, σχετικά με τη διεξαγωγή της πρακτικής άσκησης, του τρόπου ελέγχου της, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των ασκουμένων και των δικηγόρων στους οποίους ασκούνται.
5. Να προτείνει στον Υπουργό Δικαιοσύνης άμεσες προσθήκες στον Κώδικα Δικηγόρων για την πρόβλεψη γραμματίου προκαταβολής εισφορών και ενσήμων για παράσταση ενώπιον των Ανεξάρτητων Αρχών και λοιπών διοικητικών επιτροπών, που σήμερα δεν προβλέπονται από τον Κώδικα.
6. Να αιτηθεί την τροποποίηση της πρόσφατης απόφασης της Υπουργού Εργασίας που αφορά στην αμοιβή δικηγόρων ως δικαστικών αντιπροσώπων στα επαγγελματικά σωματεία, ώστε να θεωρείται αποζημίωση και να  μην φορολογείται ή να επιβαρύνεται με ΦΠΑ.

Το Δ.Σ. της ΠΕΥΓΔΔ σε έκτακτη συνεδρίαση την 28η Απριλίου 2017 ,μετά την πρόταση των υπηρετούντων δικαστικών υπαλλήλων του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κέρκυρας ,αποφάσισε την 24ωρη απεργία στις 24/5/2017 .

 

Σε συνέχεια της απόφασης που έλαβε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών  Συλλόγων  Ελλάδος κατά την συνεδρίαση της 16ης Μαΐου,  οι δικηγόροι της Κέρκυρας και όλης της χώρας , σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, θα απέχουν από τα καθήκοντά τους , την Τετάρτη 17 Μαΐου και την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017.

Ακολουθεί δελτίο τύπου της ολομέλειας :

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣK κατά τη σημερινή συνεδρίασή του αποδοκίμασε καθολικά την προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση, με την οποία μεταβάλλεται η βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών επί τα χείρω, επιτείνοντας το δημευτικό αποτέλεσμα του νόμου 4387/2016.

Κατόπιν αυτού, αποφάσισε : 

1.    Την αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017.

Κατ’ εξαίρεση συζητούνται κανονικά (χωρίς άδεια) :
Α) Οι υποθέσεις στις οποίες υφίσταται ζήτημα παραγραφής ή προθεσμίας,
Β) Οι προσωρινές διαταγές, τα ασφαλιστικά μέτρα και οι αιτήσεις αναστολών (Πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια), συμπεριλαμβανομένων των αναστολών πλειστηριασμών.

Επιπλέον γίνονται κανονικά (χωρίς άδεια) :
Α) Οι καταθέσεις ενδίκων βοηθημάτων και μέσων σε όλες τις διαδικασίες (πολιτικά και διοικητικά), καθώς επίσης και αγωγών.
Β) Κατάθεση προτάσεων (20ήμερο και 100 ημέρες)
Γ) Προσθήκη - Αντίκρουση

Αναβολές :
Σημειώνεται ότι επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση για την υποβολή αιτήματος αναβολής με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου – ειδοποίησης αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου. Κατ’ άρθρον 36 του ν. 4446/2016 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 40 παρ. 2 του ν. 4465/2017, δεν απαιτείται στην περίπτωση αυτή η έκδοση παραβόλου αναβολής.



Επειδή ο ΔΟΠΑΠ δεν διαθέτει νομική υπηρεσία και προκειμένου να αναθέσει διάφορες υποθέσεις σε δικηγόρους της Κέρκυρας, παρακαλούμε να ενημερώσετε σχετικά  τα μέλη σας ώστε όσοι επιθυμούν  να λάβουν περαιτέρω γνώση για τις ακόλουθες υποθέσεις:

1. Αγωγή (χρέους από πώληση αγαθών, τακτική διαδικασία) ενώπιον του Ειρηνοδικείου Κέρκυρας & αίτηση εξωδικαστικού συμβιβασμού
2. Αγωγή (χρέους από παροχή υπηρεσιών, τακτική διαδικασία) ενώπιον του Ειρηνοδικείου Κέρκυρας
3. Αγωγή (χρέους από παροχή υπηρεσιών, τακτική διαδικασία) ενώπιον του Ειρηνοδικείου Κέρκυρας
4. Δικαστική απόφαση κατά τέως ΝΠΔΔ,  συγχωνευμένου στο ΔΟΠΑΠ,ύψους 2.500,00

 Διευκρινίζουμε ότι ο ΔΟΠΑΠ υποχρεούται στην αμοιβή των πληρεξούσιων δικηγόρων του σύμφωνα με τον Νέο Πίνακα Αμοιβών Δικηγόρων, του Ν. 4205/2013 (ΦΕΚ Α 242/6.11.2013)
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επισκεφθούν ή να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του ΔΟΠΑΠ: Πύλη Αγ. Νικολάου - Φαληράκι, τηλ. 26610 25085 & 81146 κατα τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

 Ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ

 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΡΑΚΙΑΝΙΤΗΣ


24/5/2016
Με τη με αρ.398/2/18-5-2016 απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΤΑΑ αποδέχτηκε ομόφωνα τη με αρ.122/2016 Γνωμοδότηση του ΝΣΚ την οποία έκανε αποδεκτή ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Κατόπιν τούτων όσοι ασφαλισμένοι είχαν υποβάλει αίτηση υπαγωγής σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία έως 16/10/2015 (πριν την ισχύ της διάταξης του άρθρου 21 του Ν.4337/17-10-15) και ήταν ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την άνω ημερομηνία, έχουν δικαίωμα να καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές εισφορές του 2015 (και του 2016) με τα ποσά που ισχύουν για την επιλεγείσα (κατώτερη)
ασφαλιστική κατηγορία. Παρέλκει δε προς τούτο εξέταση εκκρεμών ενστάσεων-προσφυγών ενώπιον της Δ.Ε. του ΤΑΝ ή η υποβολή τέτοιων στο μέλλον.
Αν έχουν ήδη καταβληθεί οι ασφαλιστικές εισφορές του 2015 υπέρτερες της επιλεγείσας ασφαλιστικής κατηγορίας του ν.4331/15, η υπερβάλλουσα διαφορά
συμψηφίζεται με μελλοντικές ασφαλιστικές εισφορές. Θα ληφθούν υπόψη οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν με την ημερομηνία της
ηλεκτρονικής καταχώρησης.


1η ασφαλιστική κατηγορία - Άνω πενταετίας:

ΤΑΝ: 1664,04 €
ΤΕΑΔ : 499,20 €
ΟΑΕΔ: 120,00 €
1η ασφαλιστική κατηγορία - Κάτω πενταετίας:

ΤΑΝ: 832,08 €
ΤΕΑΔ : 249,60 €
ΟΑΕΔ: 120,00 €
ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΑΑ/ΤΑΝ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε σήμερα, 24/5/2016,  στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, μετά από ανταλλαγή απόψεων, αποφάσισε τα εξής:

    -Συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων έως και την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016
    -Σύγκληση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας την Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016, ώρα 14.00.
    -Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής το πρωί της ίδιας ως άνω ημέρας (3/6/2016).

Δικάσιμοι:
α) Πολυμελούς - Μονομελούς Πρωτοδικείου και Ειδικής Διαδικασίας για την εκδίκαση των κατεπειγουσών και λοιπών υποθέσεων (άρθρο 27 παρ. 1, 2 και 3 Ν. 1756/1988) οι 5-7-2016 και 6-9-2016, με προσδιοριζόμενες κατ" ανώτατο όριο οκτώ [08] υποθέσεις στο Πολυμελές Πρωτοδικείο, δέκα [10] υποθέσεις στην ειδική διαδικασία του Μονομελούς Πρωτοδικείου και είκοσι [20] υποθέσεις στη διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας του Μονομελούς Πρωτοδικείου κάθε δικασίμου,

β) Ασφαλιστικών Μέτρων (ουσίας και εξάλειψης ή μεταρρύθμισης προσημειώσεων) οι 6-7-2016, 20-7-2016, 10-8-2016 και 7-9-2016, με προσδιοριζόμενες κατ' ανώτατο όριο είκοσι [20] υποθέσεις σε κάθε δικάσιμο,

γ) Ασφαλιστικών Μέτρων (εξάλειψης ή μεταρρύθμισης προσημειώσεων) οι 4-7-2016, 8-7-2016, 11-7-2016, 15-7-2016, 18-7-2016, 22-7-2016, 25-7-2016, 29-7-2016, 8-8-2016, 12-8-2016, 22-8-2016, 26-8-2016, 29-8-2016, 2-9-2016, 5-9-2016 και 9-9-2016,

δ) Συναινετικών διαζυγίων οι 21-7-2016 και 18-8-2016 και

ε) Ποινικών δικαστηρίων, Τριμελούς Πλημμελειοδικείου οι 7-7-2016, 28-7-2016  και 8-9-2016, Μονομελούς Πλημμελειοδικείου οι 4-7-2016, 18-7-2016, 25-7-2016, 5-9-2016 και 12-9-2016 και Πταισματοδικείου οι 5-7-2016, 12-7-2016, 6-9-2016 και 13-9-2016.

Προδημοσίευση από τον υπό έκδοση τόμο προς τιμήν της ομότιμης Καθηγήτριας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Ελίζας Αλεξανδρίδου=ΝοΒ 2015.1431-1442.

Πατήστε εδώ για συνέχεια

Πλήρωση με επιλογή μίας (1) οργανικής θέσης Δικηγόρου παρ' Αρείω Πάγω, μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, με έμμισθη εντολή στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής : Αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την επόμενη της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας προκήρυξης στον ημερήσιο τύπο

Ώρα : 7.30πμ έως 15.00μμ στο Τμήμα Προσωπικού της Διεύθυνσης Διοικητικού - Οικονομικού του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ, Τ.Κ. 49100)

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

 

ΠΛΑΙΣΙΟ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΑΠΟ 16 ΕΩΣ ΚΑΙ 24 ΜΑΪΟΥ 2016
 
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ
 
Παραγραφές – Προθεσμίες
 
 Για τις ποινικές υποθέσεις:
Αυτόφωρα (κρατούμενοι)
Κρατούμενοι (προσωρινώς ή κατόπιν καταδικαστικής απόφασης) 
στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α’ βαθμό και επταετία σε β’ βαθμό.
 
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ
 
Καταθέσεις ενδίκων βοηθημάτων και μέσων σε όλες τις διαδικασίες (πολιτικά και διοικητικά), καθώς επίσης και αγωγών, συμπεριλαμβανομένων των υπερχρεωμένων, ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ  ΚΠολΔ) και  ΕΚΤΟΣ Διαταγών Πληρωμής.
        Η διαταγή απόδοσης μισθίου είναι εντός πλαισίου ακόμη και με σώρευση καταβολής μισθωμάτων.
2. Συζήτηση προσωρινών διαταγών και αιτήσεων αναστολών (Πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια), συμπεριλαμβανομένων των αναστολών πλειστηριασμών. ΠΡΟΣΟΧΗ: Ασφαλιστικά μέτρα συζητούνται ΜΟΝΟ εφόσον έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή.
Αντιρρήσεις (Διοικητικά)
Κατάθεση προτάσεων (20ήμερο και 100 ημέρες)
Προσθήκες
Εξώδικα και επιδόσεις αποφάσεων (ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΙΝ και για τις νόμιμες συνέπειες)
Κλήσεις - Προσδιορισμοί
 
Αναβολές:
Για την διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου – να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη, 12/5/2016 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υπό την προεδρία του Προέδρου της Β. Αλεξανδρή,

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, κατά την σημερινή (6/5/2016)  συνεδρίασή της στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, επεσήμανε ότι:
·     Η εσπευσμένη ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν αρμόζει σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία που σέβεται τους πολίτες και τις αρχές του κράτους δικαίου.
·        Οι ρυθμίσεις του παραβιάζουν ευθέως το Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή δημόσια τάξη, όπως έχει γνωμοδοτήσει και το Ελεγκτικό Συνέδριο.
·        Ελλείπουν αναλογιστικές μελέτες για το ΕΤΑΑ που να τεκμηριώνουν το ύψος των επιβαλλόμενων εισφορών και των παροχών.
·        Επιβάλλονται δημευτικού χαρακτήρα επιβαρύνσεις για τους Δικηγόρους, των οποίων η αξιοπρεπή διαβίωση και επαγγελματική υπόσταση τίθενται πλέον σε κίνδυνο. Οι εισφορές υπερδιπλασιάζονται  και οι παροχές υποδιπλασιάζονται. Οι φερόμενες "εκπτώσεις" δεν επιλύουν τα προβλήματα που συνεπάγεται το προτεινόμενο σύστημα.
  Για τους παραπάνω λόγους, αποφάσισε την παράταση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων έως και το ερχόμενο Σάββατο, 14 Μαΐου 2016.
 

Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων του Δ.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ και  Δ.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος δικηγορικών συλλόγων . Ο αγώνας θα γίνει το Σαββατο 30/5 ώρα 19.00 στο γήπεδο ΕΠΣΚ ΚΑΝΟΝΙ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας συμπαρίσταται από την πρώτη στιγμή στις δίκαιες και δικαιολογημένες κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων που διαμαρτύρονται για τα τεράστια κενά στην στελέχωση των δικαστικών Υπηρεσιών της Κέρκυρας.
Επισημαίνει, για μια ακόμη φορά, στην κερκυραϊκή κοινωνία και στην πολιτική της εκπροσώπηση ότι η συνεχής αποψίλωση, η υποβάθμιση των δικαστικών υπηρεσιών της Κέρκυρας και η παθητική αντιμετώπισή της, σημαίνει:

*-  Επιβράδυνση της λειτουργίας της δικαιοσύνης επί ζημία της κοινωνίας και της ανάπτυξης.

*- Αύξηση των πιθανοτήτων συρρίκνωσης των δικαστηρίων της Κέρκυρας με κατάργηση του Εφετείου .

*- Δημιουργία συνθηκών που θα συνηγορούν στην  κατάργηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ας γίνει κατανοητό ότι τα προβλήματα των εργαζομένων στον χώρο της δικαιοσύνης δεν είναι συντεχνιακό πρόβλημα. Είναι πρόβλημα της Κέρκυρας.                   

  Ο Πρόεδρος του ΔΣΚ
   Ιωάννης Βραδής

 

Το Δ.Σ. του Δ.Σ.Κ. εκφράζει την συγκίνησή του για τον θάνατο του συμπολίτη ποιητή, αγωνιστή της δημοκρατίας και συναδέλφου συνταξιούχου δικηγόρου Ορέστη Αλεξάκη.
Ο εκλιπών συνάδελφος συνέχισε την μακρά παράδοση των νομικών που καλλιέργησαν την ποίηση και υπήρξε εκ των πλέον επιφανών εκπροσώπων της γενιάς του 60. Ως μάχιμος δικηγόρος προάσπισε σ’όλη του την σταδιοδρομία τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών. Υπήρξε ακάματος δημοκράτης, πολέμιος της χούντας των συνταγματαρχών και γι’αυτό παρέμεινε αυτοεξόριστος στην Γερμανία κατά την διάρκεια της δικτατορίας. Το Δ.Σ. εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΒΙΩΣΑΝΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΗ , ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΙΗΜΑ :

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ

Βουίζει σαν τροχός η πόλη
Φώτα και χρώματα υδαρή
Τη νύχτα θάρθει να σε βρει
φορώντας στο μηρo βραχιόλι

Τίποτα βέβαια σοβαρό
Πές μια φυγή — σαν αυταπάτη
Σέ ακολουθεί το ανήλεο μάτι
που φέγγει μέσα σου. Νεκρό

Πρωΐ νωρίς στην Εφορία
Στις ένδεκα οδοντογιατρό
Σαν τον κρυμμένο θησαυρό
σε αναζητώ. Στα μαυσωλεία

Θρηνούν τα περιπολικά
Χαμός στη στάση λεωφορείων
Δευτέρα δεκατρείς. Αρχείον
Νά προσαχθούν τα σχετικά
 
Καταχωρείς τα δεδομένα
Κλείνεις τα νέα σου ραντεβού
Δεν είσαι πουθενά. Παντού
προβάλλουν σύνορα κλεισμένα

(Χρόνια και χρόνια καρτερείς
πέρ' άπ' τήν έρημο του χρόνου
στον ερχομό του δολοφόνου
κάπου ενα πέρασμα να βρεις)

Προσθήκη - αντίκρουση. Προτάσεις
Ενστάσεις και παραγραφές
Θάχει κρυώσει πια ο καφές
Και πάλι δίχως να προφτάσεις

 

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί εντάσσονται στην ασφάλιση όλοι οι ανασφάλιστοι της χώρας, οι οποίοι δεν είχαν υγειονομική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, είτε γιατί είχαν χάσει την εργασία τους, είτε γιατί είχαν κλείσει τις επιχειρήσεις τους

Πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στην ενότητα της ιστοσελίδας ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ >> εγκύκλιοι και διάφορα έγγραφα

       Εν όψει της ετήσιας τακτικής Γ.Σ. του ΛΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την 31.5.3013, η οποία θα είναι καθοριστική για την πορεία του, καλούνται τα μέλη του Δ.Σ.Κ. που είναι και μέλη του ΛΕΔΕ σε Γ.Σ. την 23.5.2014 και ώρα 12.00, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του ΛΕΔΕ  και να διαμορφωθεί η θέση που θα πάρει ο Σύλλογός μας στην Γ.Σ. του ΛΕΔΕ.
     Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, η επαναληπτική Γ.Σ. θα γίνει την Τετάρτη  28.5.2014 και ώρα 12.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων. Γίνεται γνωστό ότι στην γραμματεία του Συλλόγου μας υπάρχει ο φάκελλος με πληροφοριακά έγγραφα που μας εστάλη από το ΛΕΔΕ, ο οποίος είναι στην διάθεση κάθε μέλους που θέλει να λάβει αντίγραφα. Η ημερήσια διάταξη της Γ.Σ. του ΛΕΔΕ και τα σημαντικότερα έγγραφα του φακέλλου αυτού έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας  στα θέματα του ΛΕΔΕ.
 
                                                           Ο Προεδρος του ΔΣΚ
 
                                                           ΓΙΑΝΝΗΣ  Γ.  ΒΡΑΔΗΣ
                   

Προς
1. κ. Πρόεδρο Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας
2. κ.κ. Προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων

Θέμα : Ειδική Εκλογική Αποζημίωση Δικαστικών Αντιπροσώπων κατά τις Εκλογές της 18-25/5/2014
       Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας αποφάσισε τα εξής:

1.  Να ζητήσει την άμεση σύγκλιση της Συντονιστικής Επιτροπής Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων, προκειμένου να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια του Δικηγορικού Σώματος για το ύψος της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης και να απαιτήσει τον επανακαθορισμό της ούτως ώστε αυτή να είναι ανάλογη της ευθύνης ,της πολυπλοκότητας, του χρόνου υπέρ 18ωρης ημερήσιας εργασίας και τις δύο Κυριακές με μεγάλο αριθμό υποψηφίων, με σταυροδοσία ,χωρίς εφορευτικές επιτροπές στα περισσότερα εκλογικά τμήματα, με τρεις κάλπες κ.λ.π.
2.  Να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Ολομέλειας να παραστεί ενώπιον των αρμόδιων Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικού με στόχο την τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ 18989/10-5-2014 (ΦΕΚ Β’ /1189/10-5-2014)
    Ο Πρόεδρος                                      Η Γεν. Γραμματέας
    Βραδής Ιωάννης                             Μεταλληνού Θεοδώρα

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας εκφράζει την καθολική αντίθεσή της στο σχέδιο του ΚΠολΔ που βρίσκεται σε διαδικασία Διαβούλευσης. Τόσο η φιλοσοφία, όσο και οι επιμέρους ρυθμίσεις του Σχεδίου προσκρούουν σε βασικές αρχές του κράτους δικαίου και της δίκαιης δίκης, επιδρούν αρνητικά στην ορθή απονομή της δικαιοσύνης, προσβάλλουν δικαιώματα των πολιτών, σε αντίθεση με προφανείς παρεμβάσεις υπέρ των πιστωτικών ιδρυμάτων, ενώ υποβαθμίζουν το έργο και τον θεσμικό ρόλο των δικηγόρων.Συγκεκριμένα και εντελώς ενδεικτικά :

Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, μετά το νέο τελεσίγραφο του ΙΚΑ, για υπογραφή εντός 24ώρου προθεσμίας, του παράνομου συμφωνητικού με τους συνεργαζόμενους ανά υπόθεση δικηγόρους, αποφασίζει ΟΜΟΦΩΝΑ την αποχή από 5.5.2014 των δικηγόρων της χώρας από τις υποθέσεις του ΙΚΑ (τόσο των δικηγόρων του ΙΚΑ ανά υπόθεση, των δικηγόρων του ΙΚΑ με πάγια αντιμισθία και των δικηγόρων των αντιδίκων του ΙΚΑ) , μέχρι την υπογραφή ιδιωτικών συμφωνητικών μεταξύ του ΙΚΑ και των ανά υπόθεση δικηγόρων, που θα προβλέπει ως αμοιβή των δικηγόρων αυτών τις νόμιμες αμοιβές του Κώδικα Δικηγόρων.                          

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

Μετά από συνεχείς προσπάθειες της Υπηρεσίας μας και σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το πρόβλημα της καταβολής του Δικαστικού Ενσήμου στις Δ.Ο.Υ. επιλύθηκε θεσμικά. 
Έτσι όλοι οι Δικηγόροι της επαρχίας από εδώ και στο εξής θα πηγαίνουν στις Δ.Ο.Υ. για να πληρώσουν το Δικαστικό Ένσημο που αφορά το Τ.Υ.Δ.Ε., ως έσοδο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.. 

Ο Κωδικός Είσπραξης στις Δ.Ο.Υ. είναι ο: 83937.
 Με τον τρόπο αυτό όλοι οι Δικηγόροι της Επαρχίας θ’ αποφεύγουν τις ατελείωτες ουρές στις Τράπεζες.
Ο Προϊστάμενος ΔιεύθυνσηςΑσφάλισης-Παροχών
Κωνσταντίνος Κούρκουλος      

ΘΕΜΑ: Ανάκληση υπουργικής απόφασης.
Σχετ.: Τα με αρ. πρωτ.: 655/21.11.2012 και 200/11.04.2013 έγγραφα του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του TEE.

Σας ενημερώνουμε ότι στις 7 και 8 Ιουνίου 2013 η Ε.Δ.Ε.Κ.Α., σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, διοργανώνει στην Καλαμάτα (αίθουσα Κουμουνδούρου Μεγάρου Περιφ. Ενότητας – τ. Νομαρχίας Μεσσηνίας) το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριό της με τίτλο: «Ο μισθός στο εργατικό δίκαιο και την κοινωνική ασφάλιση: Αναζητήσεις και σύγχρονοι προβληματισμοί».

 Το  πρόγραμμα του Συνεδρίου έχει ως ακολούθως:

       Το Υπουργείο Εσωτερικών, με έναυσμα την υποβολή επιστολής από το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, σχετικά με την περίπτωση που προσέρχεται σε μία διοικητική αρχή ή ΚΕΠ δικηγόρος προκειμένου να υποβάλει αίτηση ή να παραλάβει τελική διοικητική πράξη για λογαριασμό του εντολέα του και προκειμένου να άρει τις όποιες αμφισβητήσεις ώστε να εφαρμόζεται η κείμενη νομοθεσία κατά ενιαίο και ομοιόμορφο τρόπο από όλη τη Διοίκηση, θέτει υπόψη σας τα ακόλουθα:

   Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την έκπληξή του για την άρνηση του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη, να συνυπογράψει την πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αντώνη Ρουπακιώτη, σχετικά με

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας  σας προσκαλεί
στην ομιλία του Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. ΑΝΔΡΕΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ,
με θέμα:  «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»
που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2013 και ώρα 20.00
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας (Νέο Δικαστικό Μέγαρο, οδός Κολοκοτρώνη, 1ος όροφος).
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν.Γραμματέας
Ιωάννης Βραδής                               Σπυρίδων Φαϊτάς

 

Ο Ανδρέας Δημητρόπουλος είναι Καθηγητής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο το Συνταγματικό Δίκαιο (κλάδος του Δημοσίου Δικαίου). Έργα του μεταξύ άλλων αποτελούν και τα εξής: Εφαρμογές Συνταγματικού Δικαίου, Συνταγματικά Δικαιώματα, Σύστημα Συνταγματικού Δικαίου, Το Σύνταγμα της Ελλάδος, Οργάνωση και Λειτουργία του Κράτους.

Σας εφιστούμε την προσοχή ότι, μετά την τροποποίηση της παρ.2 του άρθρου 94 του Κ.Πολ.Δ. από το άρθρο 7 του Ν. 3994/2011, όταν το αντικείμενο της διαφοράς στις υποθέσεις αρμοδιότητας του Ειρηνοδικείου είναι άνω των 12.000 ευρώ, είναι υποχρεωτική η παράσταση του διαδίκου με πληρεξούσιο δικηγόρο και επίσης κάθε σχετικό δικόγραφο που κατατίθεται στη γραμματεία του Ειρηνοδικείου πρέπει να υπογράφεται από πληρεξούσιο δικηγόρο, άλλως απορρίπτεται ως μη νόμιμο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Βραδής Ιωάννης                                              Φαϊτάς Σπυρίδων

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Βάσω Κάλλια σας προσκαλεί στα εγκαίνια του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Κέρκυρας την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013 στις 12:30 στην οδό Ε.Ο. Παλαιοκαστρίτσας 7 (έναντι Γενικής Κλινικής Α. Μάστορα).
Θα χαιρετίσουν οι:

Το Δ.Σ. του Δ.Σ.Κ. αποφάσισε ομόφωνα ότι κατά την κατάθεση οπουδήποτε δικογράφου σε οποιοδήποτε δικαστήριο, συμπεριλαμβανομένου των αιτήσεων προς έκδοση διαταγής, ο καταθέτων έστω και μη υπογράφων το σχετικό δικόγραφο δικηγόρος ,υποχρεούται να εκδίδει και να επισυνάπτει γραμμάτιο προκαταβολής, καθόσον η πράξη κατάθεσης αποτελεί αυτοτελή νομική πράξη. Κάθε περίπτωση παράβασης των ανωτέρω θα ελέγχεται πειθαρχικά .

Η επικράτηση αποκλειστικά και μόνο εισπρακτικού χαρακτήρα λογικών δεν απεφεύχθη ούτε κατά τον προσδιορισμό του ύψους της καταβλητέας προς τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής αποζημίωσης, καθώς διαπιστώνουμε ότι

Κατ΄ εφαρμογή του αρθ. 5 παρ.8 του Ν. 3919/2011 και του αρθ. 96 του Κώδικα περί Δικηγόρων απεστάλησαν από τις Γραμματείες των Δικαστηρίων ονομαστικές καταστάσεις  Δικηγόρων που πραγματοποίησαν διάφορες δικαστικές πράξεις και παραστάσεις στα Δικαστήρια χωρίς να προσκομίσουν το εκ του νόμου προβλεπόμενο γραμμάτιο προκαταβολής του Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας..

Καλούνται οι Δικηγόροι που παρέλειψαν την υποχρέωση αυτή, να ενημερωθούν από τους πίνακες που υπάρχουν στην Γραμματεία του Συλλόγου και να καλύψουν έστω και καθυστερημένα την υποχρέωση τους αυτή, μέχρι την 31η Μαίου 2011 το αργότερο .

Ο Δικηγορικός Σύλλογος επανειλημμένως  έχει ζητήσει να πάψει  η τακτική αυτή εκ μέρους των μελών μας, γιατί ζημιώνει τον Σύλλογο και παραβιάζει σειρά σοβαρών διατάξεων και κανόνων Δεοντολογίας.

Η παρούσα υπενθύμιση γίνεται  για τελευταία φορά και στο εξής ο Δικηγορικός Σύλλογος θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να ακολουθήσει όλες τις προβλεπόμενες από τις διατάξεις των Νόμων διαδικασίες κατά των μελών που δεν συμμορφώνονται προς τις υποχρεώσεις τους.



Σας ενημερώνουμε ότι έχει εκδοθεί η ΥΑ ΔΥΓ//2011 (ΥΑ ΔΥΓ3α/οικ 32294 ΦΕΚ Β 559  2011) η οποία  περιλαμβάνει κατάλογο φαρμάκων που χορηγούνται με ιατρική συνταγή  και δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Πατήστε εδώ για προβολή του ΦΕΚ

Παρακαλούνται τα μέλη του συλλόγου να επισκέπτονται τακτικά την ενότητα ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ στην περιοχή μελών για την ενημέρωσή τους όσον αφορά ιατρικά και ασφαλιστικά θέματα.

Παρακαλούνται οι κ.κ. Συνάδελφοι που επιθυμούν να πλαισιώσουν τους πίνακες αυτεπαγγέλτως διορισθέντων συνηγόρων υπεράσπισης (πολιτικές και ποινικές υποθέσεις ) για το 2ο εξάμηνο του 2011 να απευθυνθούν στη γραμματεία του Συλλόγου μας το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 3-6-2011

       Το Δ.Σ. απέστειλε στον Υπουργό Δικαιοσύνης και κοινοποίησε στην πολιτική εκπροσώπιση του Νομού μας το ακόλουθο έγγραφο
 σχετικά με εκκρεμή ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης που απασχολούν την Κέρκυρα:

...
...

    Σχετικά με τα διάφορα ζητήματα που έχουν ανακινηθεί ως προς την  απελευθέρωση των υπηρεσιών και τις ελάχιστες προεισπραττόμενες δικηγορικές αμοιβές,          το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε και μας κοινοποίησε μέσω της γραμματείας της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος το ακόλουθο δελτίο τύπου που είναι ανηρτημένο και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης:

...
...

Φόρμα εισόδου

29 Μαρτίου 2024

Blog Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας
Κύλιση στην Αρχή