Τα νέα μας

Για την πρώτη ημέρα (19-7-2019) με τo νέο Ποινικό Κώδικα και Εισηγήτρια την κ. Έλλη Συμεωνίδου-Καστανίδου ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Για τη δεύτερη ημέρα (20-7-2019) με τo νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και Εισηγητή τον κ. Αθανάσιο Ζαχαριάδη ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  19  ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 │ ΩΡΑ 19.00-22.00
   ΣΑΒΒΑΤΟ  20  ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 │ ΩΡΑ 10.00-12.00
  Αίθουσα Εκδηλώσεων  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  Νέο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας
- Νέος Ποινικος Κώδικας  Εισηγήτρια : κ. Έλλη Συμεωνίδου-Καστανίδου, Καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου και Κοσμήτωρ της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ., Πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής
- Νέος  Κώδικας Ποινικής Δικονομίας  Εισηγητής: κ. Αθανάσιος Ζαχαριάδης, Επ. Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ., Μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής
Σύγκριση, σχόλια, παρατηρήσεις.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ    Η ΓΕΝ . ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      ΓΙΩΡΓΟΣ  ΚΑΛΟΥΔΗΣ                       ΧΡΥΣΑ ΒΑΡΟΤΣΗ              

Επιμέλεια Σύνταξης ΣΠΥΡΟΣ Π. ΛΑΛΑΣ Δικηγόρος Αθηνών
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΟΔΗΓΟ

 

Με πάγια απόφαση Γενικής Συνέλευσης του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας  τα Δικηγορικά γραφεία θα είναι κλειστά τα απογεύματα απο 1η Ιουλίου μέχρι και 31 Αυγούστου

 Σήμερα Δευτέρα 23 Ιουλίου, ώρα 20:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, στο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας, (1ο όροφο), ξεκινά το  2o SUMMER LAW SHOOL ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2018.
  Μετά τη Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί ομιλία του ομότιμου καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών Βασίλειου Χριστιανού με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση 60 χρόνια μετά».  Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση, προσφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας.
Η ομιλία είναι ανοικτή στο κοινό.
  Το 2ο Summer School 2018 επί θεμάτων δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης διοργανώνεται στην Κέρκυρα από τις 23 έως τις 28 Ιουλίου με συνδιοργανωτές τον σύλλογο αποφοίτων Ευρωπαϊκού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών (ELMAA) και το Εργαστήριο Νομικής Οικονομικής Πολιτικής και Τεχνικής Μετάφρασης (ΕΝΟΠΟΤΕΜ) του Ιονίου Πανεπιστημίου.
  Συμμετέχουν 40 νέοι δικηγόροι από όλη την Ελλάδα και απόφοιτοι του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Οι διδάσκοντες εργάζονται ως δικαστές και υπάλληλοι στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε πανεπιστήμια της Ευρώπης και σε μεγάλες δικηγορικές εταιρείες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Υποστηρικτές αυτής της σημαντικής διοργάνωσης στη κοσμοπολίτισσα  Κέρκυρα είναι φέτος ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών, η εταιρεία Voltalia Greece A.E., οι νομικές εκδόσεις ΣΑΚΚΟΥΛΑ Αθήνα-Θεσσαλονίκη, και ο Ροταριανός Όμιλος Κέρκυρας.

Με πάγια απόφαση Γενικής Συνέλευσης του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας  τα Δικηγορικά γραφεία θα είναι κλειστά τα απογεύματα απο 1η Ιουλίου μέχρι και 31 Αυγούστου

Στα πλαίσια της διοργάνωσης της εναρκτήριας ημερίδας του Θερινού Σχολείου στην Αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 και ώρα 20.00 ,  ο Σύλλογος Αποφοίτων προσφέρει  σε πέντε μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Θερινού Σχολείου χωρίς χρηματικό αντίτιμο.

Παρακαλούνται τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Θερινού Σχολείου να αποστείλουν σχετικό email στη Γραμματεία του Δικηγορικού Συλλόγου.

 

 

Πρόγραμμα των εργασιών - διαλέξεων

   Όσοι επιθυμούν να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των αυτεπάγγελτα διοριζομένων στην ανάκριση και στο ποινικό Εφετείο (ακροατήριο) να το δηλώσουν εως Παρασκευή 31/8 στέλνοντας email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
   Σας ενημερώνουμε ότι :
-    H κατάσταση διαμορφώνεται με αλφαβητική σειρά ανά μήνα (για κάθε εβδομάδα δικασίμου όσον αφορά το Εφετείο)
-    Θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του συλλόγου σε ειδική ενότητα
-    Η παραπάνω κατάσταση θα ισχύσει για ολόκληρο το επόμενο δικαστικό έτος (2018-2019) και δεν θα επιτραπεί καμία αλλαγή


   Όσοι επιθυμούν να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των αυτεπάγγελτα διοριζομένων (στο ακροατήριο) του Εφετείου και την ανάκριση να το δηλώσουν έως Παρασκευή 28/7 στέλνοντας email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Η παραπάνω κατάσταση θα ισχύσει για ολόκληρο το επόμενο δικαστικό έτος και δεν θα επιτραπεί καμία αλλαγή .

Όσοι τουλάχιστον παρ' Εφέταις δικηγόροι επιθυμούν να συμμετέχουν στην επιτροπή εξέτασης αντιρρήσεων δασικών χαρτών να το δηλώσουν μέχρι Τετάρτη 19/7/2017 και ώρα 12.00 στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ν 3889/2010: Χρηματ/ση Περιβ/κών Παρεμβάσεων,Πράσινο Ταμείο,Κύρωση Δασικών Χαρτών κλπ (526966)
Αρθρο    18
Κατά εξουσιοδότηση Εκδοθέντα και Εφαρμοστικά Νομοθετήματα     15
Προισχύσασες μορφές άρθρου    3

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας εκφράζει  την εντονότατη  διαμαρτυρία του και την απόλυτη αντίθεσή του στην διαφαινόμενη υλοποίηση του σχεδίου οργανωτικής δομής του ΕΦΚΑ  με το οποίο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Αρήτης 5, Ανάληψη
49100 Κέρκυρα
Τηλ/fax: 2661039919

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Κέρκυρα, 23/06/2017

 

Προς:
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Το Ορφανοτροφείο Κέρκυρας δε διαθέτει νομική υπηρεσία και προκειμένου να αντιμετωπίσει νομικές εκκρεμότητες επιθυμεί να συνεργαστεί με δικηγόρους, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, αναθέτοντας κάθε φορά υποθέσεις με εντολή.
Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα μέλη σας, ώστε όποιος εκδηλώσει ενδιαφέρον για την συνεργασία να καταθέσει σχετική αίτηση.
Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν ως εξής:
-    Αυτοπροσώπως στη διεύθυνση μας, πρωινές ώρες
-    Με αλληλογραφία στην ίδια διεύθυνση
-    Μέσω fax
-    Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ

 

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας τα δικηγορικά γραφεία θα είναι κλειστά τα απογεύματα απο 1η Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου

   

Με απόφαση Γενικής Συνέλευσης του ΔΣΚ τα δικηγορικά γραφεία θα είναι κλειστά τα απογεύματα από 1η Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου

Στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος «Κοινοτική Διερμηνεία στην Ελλάδα (CiGreece)» το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου σας προσκαλεί στη διημερίδα διάχυσης των αποτελεσμάτων του με τίτλο: COMMUNITY INTERPRETING IN GREECE: AN INTERNATIONAL ROUNDTABLE που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Ιου λίου 2016 (ώρα έναρξης: 10:00) στον συνεδριακό χώρο του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα.

Επιστήμονες και εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις, τις επιπτώσεις και τις προοπτικές που διαφαίνονται για τον θεσμικό, κοινωνικό και τον οικονομικό ρόλο της κοινοτικής διερμηνείας στο εθνικό και το διεθνές περιβάλλον.

Η επίσημη γλώσσα της διημερίδας είναι η αγγλική.

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος

Στέφανος Βλαχόπουλος

Καθηγητής

Πρόγραμμα

Πρόσκληση

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, πληροφορηθέν τον θάνατο του συνταξιούχου δικηγόρου Σπυρίδωνος Παγιατάκη, εγκρίτου μέλους του Δ.Σ.Κ. με προσφορά στην Κερκυραϊκή κοινωνία και στον Δικηγορικό Σύλλογο, τον οποίο υπηρέτησε επί μακρόν από διάφορες θέσεις και ως Γενικός Γραμματέας, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
    Αποφασίζει την κατάθεση χρηματικού ποσού υπέρ Ιατρείου Κέρκυρας και ιδρύματος Μέλισσα, την επίδοση του παρόντος στην οικογένεια του εκλιπόντος και την ανάρτηση της φωτογραφίας του στα γραφεία του Συλλόγου.     

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δ.Σ.Κ.        Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ     

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΑΔΗΣ                 ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος συνεδρίασε την Παρασκευή 24/7/2015, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, υπό την προεδρία του Προέδρου της, Βασ. Αλεξανδρή, αμέσως μετά την ψήφιση του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Αφού προηγήθηκε εκτενής  συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών , η Ολομέλεια, υιοθετώντας την πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής, αποφάσισε:

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, κατόπιν εξουσιοδότησης της Ολομέλειας των Προέδρων, αμέσως μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας στη Βουλή προέβη στις ακόλουθες ενέργειες:

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αμέσως μετά την κατάθεση του σχεδίου νόμου του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας στη Βουλή, συνεκλήθη και συνεδρίασε εκτάκτως στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.
Αφού μελέτησε το κείμενο του κατατεθέντος νομοσχεδίου,

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ενόψει του ότι προωθείται για ψήφιση στη Βουλή, με τρόπο εσπευσμένο Σχέδιο του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, επισημαίνει τα εξής :

 

Δ.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας συνήλθε σήμερα 2.7.2015, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του, σε έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να συζητήσει την θέση του Δικηγορικού Συλλόγου επί του θέματος του δημοψηφίσματος της προσεχούς Κυριακής.
Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι ως θεσμικοί φορείς στον χώρο της Δικαιοσύνης έχουν εκ του νόμου το δικαίωμα, αλλά και το καθήκον, να

Όπως γνωρίζετε  ο  σύλλογος  μας  από  το  έτος  2000  καλύπτει  με  έξοδα  του  την  ετήσια  συνδρομή,  όλων  των  μελών  του,  προς  τη  ΝΟΜΟΣ
  Τα  τελευταία  χρόνια  παρατηρήθηκε  υπερβολική  χρήση  ορισμένων  κωδικών  μελών  μας   (  πλέον  των  100  ωρών  ετησίως) ,  πιθανόν  λόγω  διαρροής   των  κωδικών σε  τρίτους τους ,  με  αποτέλεσμα  την έγγραφη  διαμαρτυρία  των  νομίμων  εκπροσώπων  της  ΝΟΜΟΣ  και  την  υπερχρέωση  του  συλλόγου  μας .
Ύστερα  από  διαπραγματεύσεις   καθορίστηκε  ότι  :
Α)  Κάθε  μέλος  μας  δικαιούται  ατομικό  κωδικό  πρόσβασης  στην   ΝΟΜΟΣ
Β)     Ο  σύλλογος  μας  καλύπτει   κάθε  μέλος   του  ανά  κωδικό ,  για   50  ώρες χρήσεως   ετησίως.
Γ)  Σε  περίπτωση    περαιτέρω  χρήσης  των  50 ωρών,  το  κάθε  μέλος  έχει  τη  δυνατότητα  αγοράς  σε  ατομική  βάση  πακέτου  επιπλέον  15  ωρών  προς  35  ευρώ  πλέον  ΦΠΑ  με  έκδοση  και  αποστολή  ατομικού  τιμολογίου  της  ΝΟΜΟΣ  προς  χρήση  στη  Δ.Ο.Υ.

Σε συνέχεια της σημερινής υπηρεσιακής συνδιασκέψεώς μας, στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, όπου έλαβε χώρα στις 29 Ιουλίου 2014, σας γνωστοποιούμε τον Κωδικό Κ.Α.Ε. όπως ισχύει, για το Δικαστικό Ένσημο – Αγωγόσημο – υπέρ του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (100%), όπως αγοράζεται και αποδίδεται από τους Δικηγόρους των 60 Επαρχιακών Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος. 
Ο Κωδικός Κ.Α.Ε. είναι: 83937. Παρακαλούμε θερμά όπως τον συμπεριλάβετε στο e-Παράβολο κατά τη διαδικασία προδικασίας για τη νομιμότητα των πράξεων (Ηλεκτρονικά Ένσημα).
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.-
Αθήνα, 29 Ιουλίου 2014
Ο Προϊστάμενος Δ/νσης Ασφάλισης Παροχών
 Κωνσταντίνος Κούρκουλος  

                Σε συνέχεια του e-mail μας, όσον αφορά την επίσημη έναρξη λειτουργίας από 20 Ιουνίου 2014, του Ψηφιακού Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης και ύστερα από συνεχή ερωτήματά σας, ενημερώνουμε τα κάτωθι:

                 Επικοινωνήσαμε με τους αρμόδιους Διευθυντές της Γ.Γ.Κ.Α. και μας ενημέρωσαν ότι σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. 1635/τεύχος Β΄/20-06-2014, καταργήθηκαν οι χειρόγραφες θεωρήσεις και οι αποστολές των sticks θεώρησης των βιβλιαρίων ασθενείας.
                 Σύμφωνα με τα ανωτέρω, σε real time – πραγματικό χρόνο – το Σύστημα Άτλας, πρέπει να ενημερώνεται ηλεκτρονικά για τυχόν μεταβολές Ασφαλιστικής Ικανότητας.Επομένως οι θεωρήσεις γίνονται πλέον ηλεκτρονικά, των άμεσων και έμμεσων μελών σας, από εσάς, ως Χρήστες Μεταβολών Ασφαλιστικής Ικανότητας, από 20 Ιουνίου 2014.
                Σε περιπτώσεις τυχόν διαφορών θα επικοινωνείτε είτε μαζί μας είτε με την Ομάδα Μηχ/κής Υποστήριξης Τ.Α.Ν., προκειμένου να λύνουμε το θέμα της Μεταβολής Ασφαλιστικής Ικανότητας, από εσάς. Οι Ασφαλιστικές Ικανότητες όλων των Ελλήνων Πολιτών, πλέον λαμβάνονται αυτοματοποιημένα από τους ίδιους τους Παρόχους Υγείας, μέσω της ηλεκτρονικής διασύνδεσής τους, με το Σύστημα Άτλας.
               Παρακαλούμε τις οδηγίες αυτές να τις αναρτήσετε στα εβδομήντα (70)  σάιτς (των Συλλόγων σας,της Ένωσης Αμίσθων Υποθηκοφυλάκων και της Ομοσπονδίας Αμίσθων Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος).

 Ευχαριστούμε θερμά για τις συνεργασίες μας, όλα τα έτη αυτά.-
 Αθήνα, 18 Ιουλίου 2014
Ο Προϊστάμενος Δ/νσης Ασφάλισης-Παροχών
  Κωνσταντίνος Κούρκουλος    
Πληροφορίες: Ηλίας Σαρρής – Τηλ. 2103306148-9 / Εσωτερικό 8

       Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνήλθε στις 14.7.2014, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υπό την Προεδρία του  Προέδρου  Αθηνών  κ. Βασίλη Αλεξανδρή  μετά  από  διεξοδική  συζήτηση  αποφάσισε:

     Την 5/7/2014 έγινε στην Αθήνα και στα γραφεία του ΛΕΔΕ (Αχαρνών 29) Γενική Συνέλευση των Προέδρων των δικηγορικών συλλόγων – ως αντιπροσώπων των  μελών του ΛΕΔΕ και ελήφθησαν, για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης,  οι παρακάτω αποφάσεις για τη παραπέρα πορεία του :
Ως γνωστόν, ύστερα από την αναλογιστική μελέτη που συντάχθηκε με παραγγελία του Δ.Σ. του ΛΕΔΕ, προτάθηκαν στην Συνέλευση από το Δ.Σ. διάφορα σενάρια αφενός μεν για την βιωσιμότητα του Λογαριασμού και αφετέρου για την ελάφρυνση των ασφαλιστικών βαρών, με σκοπό την παραμονή των ήδη εγγεγραμμένων μελών και την εγγραφή νέων.
‘Ετσι αποφασίστηκαν στην Γενική Συνέλευση και για το χρονικό διάστημα μέχρι 31/12/2016, όσο αφορά εισφορές και παροχές, τα ακόλουθα:

1)Η ετήσια συνδρομή από 660 € που είναι σήμερα μειώθηκε στο ποσό των 408€ ετησίως.
2)Παροχή ημερήσιας αποζημίωσης 40€ για την περίπτωση ασθένειας ή αδυναμίας εκτέλεσης των καθηκόντων λόγω τραυματισμού.
3)εφάπαξ χρηματική ενίσχυση λόγω συνταξιοδότησης 10.000€ για όσα μέλη παραιτηθούν και συνταξιοδοτηθούν από τον κύριο φορέα ασφάλισής τους από 5/4/2014 και έπειτα και έχουν χρόνο συμμετοχής στο ΛΕΔΕ τουλάχιστον 23 χρόνια. Μετά τη συμπλήρωση συμμετοχής 23 ετών στο ΛΕΔΕ θα χορηγείται μπόνους συμμετοχής 2% ανά έτος πέραν των 23 ετών.   
4)μείωση του δικαιώματος εγγραφής από 300€ στο ποσό των 20€
5) μηδενισμός του δικαιώματος επανεγγραφής (από 300 € που ήταν μέχρι σήμερα).
6) ρύθμιση των οφειλομένων μέχρι σήμερα εισφορών σε μηνιαίες δόσεις, με αίτηση που υποβάλλεται κατευθείαν στον ΛΕΔΕ με καταβολή 55€ ανά μήνα.
7) δυνατότητα επανεγγραφής των μελών που αποχώρησαν, χωρίς να απαιτείται η καταβολή των εισφορών που δεν κατέβαλαν μέχρι σήμερα, αλλά με αφαίρεση του χρόνου ασφάλισης για το αντίστοιχο διάστημα.
8) Σε υλοποίηση παλαιότερης απόφασης της ΓΣ, το Διοικητικό συμβούλιο του ΛΕΔΕ έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη θέσπιση πόρου υπέρ ΛΕΔΕ με τη καθιέρωση εισφοράς στα γραμμάτια προκαταβολής δικαστικών εξόδων των δικηγόρων, που εκδίδουν οι δικηγορικοί σύλλογοι σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 2 του αρ. 61 του Κώδικα Δικηγόρων. 

 Από το Δ.Σ.

O Νόμος 4164/2013 "Συμπλήρωση των διατάξεων περί Εθνικού Κτηματολογίου και άλλες  ρυθμίσεις" επέφερε σημαντικές τροποποιήσεις σε διατάξεις του κτηματολογίου. Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο της συντονιστικής επιτροπής συμβολαιογραφικών συλλόγων Ελλάδας:

Νόμος 4172/2013: Φορολογία εισοδήματος, επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4046/2012, του ν. 4093/2012 και του ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις. (ΦΕΚ Α' 167/23-07-2013)

      Γνωστοποιούμε ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας του Συλλόγου μας με τον Σύλλογο των Δικαστικών Υπαλλήλων ενημερωθήκαμε για τα λειτουργικά προβλήματα που υπάρχουν στα δικαστικά γραφεία τα οποία επαυξάνονται από την συνεχή μείωση του αριθμού των δικαστικών υπαλλήλων χωρίς την αντίστοιχη αντικατάστασή τους.
      Για την τρέχουσα αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών και την προώθηση των καθημερινών εργασιών προτάθηκε η καθιέρωση ωραρίου των διαφόρων δικαστικών Υπηρεσιών.
     Το Δ.Σ. αποδέχθηκε να καθιερωθεί, για την τρέχουσα περίοδο, ωράριο λειτουργίας των Δικαστικών Υπηρεσιών για  τους δικηγόρους από την 08.30 μέχρι την 13.00 ώρα ενώ το ωράριο για το κοινό θα είναι από την 09.00 έως την 12.00 ώρα. Εντός του ωραρίου για το κοινό θα εξυπηρετούνται και οι υπάλληλοι των δικηγορικών γραφείων. Ακόμη, στην βάση της αμοιβαίας κατανόησης και εξυπηρέτησης, αποσαφηνίσθηκε ότι επείγουσες περιπτώσεις λόγω κινδύνου παραγραφής ή οιασδήποτε άλλης απρόβλεπτης και επείγουσας ανάγκης, οι Δικαστικές Υπηρεσίες θα δέχονται και θα εξυπηρετούν  τους δικηγόρους καθ’όλη τη διάρκεια που αυτές είναι ανοικτές.                                                             

   ΕΚ  ΤΟΥ ΔΣ

Σύμφωνα με το άρθρο 49 του νόμου 3691/2008 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 3932/2011, για την «εφαρμογή κυρώσεων επιβαλλομένων από διεθνείς οργανισμούς» για την καταπολέμηση της

Όλα τα παραπεμπτικά παρακλινικών εξετάσεων που εκδίδονται από συμβεβλημένους και μη ιατρούς καθώς και οι αποδείξεις παροχής υπηρεσιών των μη συμβεβλημένων ιατρών με το ΤΥΔΕ, πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά το ΑΜΚΑ του θεράποντος ιατρού και του ασθενούς.Το ίδιο ισχύει και για τους νοσοκομειακούς ιατρούς.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας εκφράζει την αντίθεση του στην επιβολή δικαστικού ενσήμου στις απλώς αναγνωριστικές αγωγές, όπως προβλέπεται στο

Για τα νέα δεδομένα, που δημιουργούν στην παροχή των δικηγορικών υπηρεσιών οι σχετικές διατάξεις του Ν. 3919/2011 και του Ν. 3943/2011........πατήστε εδώ για να συνδεθείτε στην περιοχή μελών και να διαβάσετε ολόκληρο το ενημερωτικό σημείωμα.

Χθες συνεδρίασε η Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να

Για αναλυτικά υποδείγματα των προς έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών με Φ.Π.Α. ενημερωθείτε απο την ιστοσελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κάνοντας κλικ εδώ .
...
...
ΘΕΜΑ: Καθορισμός των λεπτομερειών εφαρμογής των επιμέρους υποχρεώσεων των δικηγόρων και των συμβολαιογράφων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 παρ. 4 του ν. 3691/2008.
ΑΠΟΦΑΣΗ
      Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, που συνεδρίασε στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 3, 4 και 5 Ιουλίου 2009, αποφάσισε :

 

Φόρμα εισόδου

18 Απριλίου 2024

Blog Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας
Κύλιση στην Αρχή