Κέρκυρα 17/06/2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ερχόμενη Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 και ώρα 20:00μμ, θα πραγματοποιηθεί, υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΚ, στον 1ο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου Κέρκυρας, η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Πολύκαρπου Αδαμίδη με τίτλο «Η Αρχή της Μέσης Γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας».
Ο κ. Αδαμιδης είναι Νομικός με σπουδές, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Χάρβαρντ, έχει εργαστεί, στην Ελλάδα, σε Βαλκανικά Κράτη και στην Ε.Ε., έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος των Υπουργείων Υγείας, Εξωτερικών και Άμυνας, ενώ από το 2017 είναι αν. Καθηγητής Κοινοτικού Δικαίου, Προμηθειών και Διεθνών Σχέσεων στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.
Το θέμα είναι εξαιρετικά επίκαιρο, λόγω των κρίσιμων σχέσεων με την Τουρκία, ενώ της παρουσίασης θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και διάλογος, που μπορούν να αφορούν το δίκαιο της θάλασσας και τις βασικές Αρχές του, τις θαλάσσιες ζώνες και το δικαίωμα των νησιών σε αυτές, την νομολογία των διεθνών Δικαστηρίων (Χάγης & Αμβούργου), την Αρχή της Αναλογικότητας και της Νησιωτικότητας κ.ο.κ.
Το βιβλίο και τον συγγραφέα θα προλογίσει ο Πρόεδρος του ΔΣΚ κ. Γιάννης Κοντός.
Καλούμε τους συναδέλφους - νομικούς, το Κερκυραϊκό κοινό και τα τοπικά ΜΜΕ να παραστούν και να παρακολουθήσουν την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση.

Εκ του Δ.Σ. του ΔΣΚ