Κέρκυρα 23/06/2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απόψε πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας και στην έδρα του, η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Πολύκαρπου Αδαμιδη με τίτλο «Η Αρχή της Μέσης Γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας».

Τον συγγραφέα και το σύγγραμμα του προλόγισαν ο Πρόεδρος του ΔΣΚ κ. Γιάννης Κοντός και ο οικονομολόγος κ. Γιώργος Σαμλίδης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν πολλοί συνάδελφοι, καθώς και αρκετοί συμπολίτες μας, ενώ την τίμησε με την παρουσία του, μεταξύ άλλων, και ο Βουλευτής Κερκυρας της ΝΔ κ. Στέφανος Γκίκας. 

Το θέμα, εξαιρετικά επίκαιρο, και άκρως ενδιαφέρον, προκάλεσε πολύ ζωηρή συζήτηση για την γεωπολιτική κατάσταση της περιοχής μας και της ανατολικής Μεσογείου ευρύτερα, καθώς και για θέματα φλέγοντα όπως η υφαλοκρηπίδα, η ΑΟΖ και οι θαλάσσιες ζώνες των νησιών μας, κυρίως αυτών του Αιγαίου. Ενώ από την συζήτηση δεν έλειψε ο προβληματισμός αναφορικά με τις σχέσεις μας σήμερα με την Τουρκία, τις επιδιώξεις της γείτονος και τους τρόπους αντίδρασης της Ελλάδας.

Ο κ. Αδαμίδης, ευχαρίστησε τον ΔΣΚ για την συνεργασία αυτή και δήλωσε ότι θα είναι διαθέσιμος για μια συνεχή συνεργασία με την Κέρκυρα και τον Δικηγορικό Σύλλογο, που στόχο θα έχει να αναδεικνύει τα γεωστρατηγικά ζητήματα της Χώρας μας.  

 

Εκ του Δ.Σ. του ΔΣΚ