Κέρκυρα 02/11/2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σήμερα, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε θεσμική συνάντηση του ΔΣ του ΔΣΚ με τον Βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ κ. Δημήτρη Μπιάγκη. 

Ο Προέδρος του ΔΣΚ κ. Κοντός καλωσόρισε τον κ. Μπιάγκη αναφέροντας ότι εκτός από βουλευτής είναι ένας διακεκριμένος και πολύ αγαπητός Συνάδελφος και μέλος του Συλλόγου μας, ενώ ο κ. Μπιάγκης ανταπέδωσε τις ευχαριστίες αναφέροντας ότι είναι ιδιαίτερα συγκινημένος που συναντάται, για πρώτη φορά ως Βουλευτής, με την Διοίκηση του Συλλόγου στον οποίον ανήκει.

Ο κ. Κοντός και τα μέλη του ΔΣ του ΔΣΚ έθεσαν στον κ. Μπιάγκη ως πρωταρχικό ζήτημα, τον στόχο της κατασκευής νέων Φυλακών στην Κέρκυρα και του ζήτησαν να στηρίξει το εγχείρημα. Εκείνος δήλωσε ότι θα το πράξει και πρότεινε να αποσταλεί επιστολή, από τον ΔΣΚ, για κοινή και διακομματική στήριξη του στόχου αυτού, και στους 3 βουλευτές της Κέρκυρας.

Ακολούθως ο κ. Κοντός έθεσε τα ζητήματα της κυκλοφοριακής σύνδεσης του Δικαστικού μεγάρου με την οδό Δονάτου Δημουλίτσα (ο κ. Μπιάγκης πρότεινε να κληθεί ως εταίρος στο θέμα αυτό το ΤΕΕ), της έλλειψης προσωπικού σε υπηρεσίες των Δικαστηρίων, κυρίως σε Πρωτοδικείο και Ειρηνοδικείο (ο κ. Μπιάγκης ανέφερε ότι θα επακολουθούσε συνάντηση του με τον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων), επίσης ο κ. Κοντός έθεσε ως σοβαρότατο ζήτημα της παράτασης στις κτηματολογικές διορθώσεις και της παράτασης των κατά παρέκκλιση, εκτός σχεδίου, οικοδομικών αδειών (ο κ. Μπιάγκης συμφώνησε και στα δυο και ανέφερε ότι εργάζεται στο να ευοδωθούν οι απαραίτητες παρατάσεις). 

Ιδιαίτερα για τα ζητήματα συνένωσης των Υποθηκοφυλακείων σε ένα κτηματολογικό γραφείο, ο κ. Μπιάγκης ανέφερε ότι θα πρέπει να διασφαλιστούν υποκαταστήματα σε βορά και νότο και να διασφαλιστεί η εργασία του υπάρχοντος σήμερα προσωπικού των Υποθηκοφυλακείων, ενώ ο κ. Κοντός του δήλωσε ότι ο νομικός κόσμος δεν θα δεχθεί την κατάργηση η συγχώνευση, αντίστοιχα, του παραμικρού δικαστικού σχηματισμού στην Κέρκυρα, η οποία έχει ήδη απογυμνωθεί από πολλές υπηρεσίες και δεν είναι δυνατόν να το ανεχτεί αυτό και στο μέλλον. 

Η συνάντηση έκλεισε σε ένα πολύ καλό κλίμα, με τον Βουλευτή να εγγυάται την διαρκή του συμπαράσταση στα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, στον οποίον άλλωστε και ο ίδιος ανήκει. 

 

Εκ του ΔΣ του ΔΣΚ