ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Από τον Σεπτέμβριο του 2023, θα ξεκινήσει στην Κέρκυρα το σημαντικότατο έργο της επέκτασης της κτηματογράφησης της περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα κινηματογραφηθούν και θα αποτυπωθούν στο Κτηματολόγιο, τα ακίνητα ολοκλήρου του νησιού μας, όπως και των Παξών και των Διαποντιων Νήσων.

Σήμερα, σε συνεργασία με την κοινοπραξία που ανέλαβε το έργο της κτηματογράφησης σε Κέρκυρα & Θεσπρωτία, ο ΔΣΚ πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση, προς το σκοπό της παροχής των απαραίτητων πληροφοριών για την εξέλιξη του τόσο σοβαρού αυτού εγχειρήματος.

Ομιλητές ήταν ο Προεδρος του ΔΣΚ κ. Γιάννης Κοντός, η νόμιμη εκπρόσωπος της κοινοπραξίας κ. Γεωργία Σακαρελλου, ο Τεχνικός σύμβουλος της κοινοπραξίας κ. Βασίλειος Τσίγκας, καθώς και η νομική σύμβουλος της κοινοπραξίας κ. Κωνσταντίνα Μπουκουβάλα, οι οποίοι περιέγραψαν τα τεχνικά, νομικά και άλλα χαρακτηριστικά του έργου της κτηματογράφησης.

Στην εκδήλωση παρέστη πλήθος δικηγόρων του δικηγορικού μας Συλλόγου.

Από τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας έγινε ιστορική αναδρομή του έργου της κτηματογράφησης, επισημάνθηκαν οι έως τώρα σοβαρές αδυναμίες του, ενώ ενημέρωσαν για το πλαίσιο και τα ιδιαίτερα γνωρίσματα του έργου που επίκειται.

Των ομιλιών ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παριστάμενους και απαντήσεις από τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας, ενώ η εκδήλωση τελείωσε με την δέσμευση (λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος του θέματος για την Κέρκυρα) να επαναληφθεί αντίστοιχη εκδήλωση άμεσα και σίγουρα πριν την έναρξη της κτηματογράφησης.

 

Από το Γραφείο Προέδρου του ΔΣΚ