Τα νέα μας

Κυρία συνάδελφε, κύριε συνάδελφε
 Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο σας προσκαλούμε  να παραβρεθείτε τη Παρασκευή  8 Ιούνη 2018 και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δ.ΣΚ. μας στο δωρεάν σεμινάριο με θέμα:
 « Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και Δικηγόροι: Εισφορές-Εκκαθάριση-120 δόσεις-ΚΕΑΟ-Προστασία του οφειλέτη».

Εισηγητής ο κ. Ανδρέας Κουτσολάμπρος
Δικηγόρος- μέλος του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. & Προϊστάμενο του Γ΄ Τμήματος της ΔΝΥ του ΕΦΚΑ.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η Γεν. Γραμματέας
Γιώργος  Καλούδης                                         Χρύσα  Βαρότση 

Το Δ.Σ του Λ.Ε.Α.Δ.Κ καλεί  τα μέλη του  σε Τακτική Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 30 Μαϊου 2018 και ώρα 12.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΚ στο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας (1ος όροφος) με θέματα:
1)Έγκριση ισολογισμού 2017
2)Έγκριση προυπολογισμού 2018
3)Ανακοινώσεις

Κέρκυρα 24-5-2018
Για το Δ.Σ του Λ.Ε.Α.Δ.Κ
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η  ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  Χρήστος Άνθης                                    Ευτυχία  Αρμένη


Το Δ.Σ. της ΠΕΥΓΔΔ σε έκτακτη συνεδρίαση την 28η Απριλίου 2017 ,μετά την πρόταση των υπηρετούντων δικαστικών υπαλλήλων του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κέρκυρας ,αποφάσισε την 24ωρη απεργία στις 24/5/2017 .

 

Σε συνέχεια της απόφασης που έλαβε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών  Συλλόγων  Ελλάδος κατά την συνεδρίαση της 16ης Μαΐου,  οι δικηγόροι της Κέρκυρας και όλης της χώρας , σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, θα απέχουν από τα καθήκοντά τους , την Τετάρτη 17 Μαΐου και την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017.

Ακολουθεί δελτίο τύπου της ολομέλειας :

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣK κατά τη σημερινή συνεδρίασή του αποδοκίμασε καθολικά την προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση, με την οποία μεταβάλλεται η βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών επί τα χείρω, επιτείνοντας το δημευτικό αποτέλεσμα του νόμου 4387/2016.

Κατόπιν αυτού, αποφάσισε : 

1.    Την αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017.

Κατ’ εξαίρεση συζητούνται κανονικά (χωρίς άδεια) :
Α) Οι υποθέσεις στις οποίες υφίσταται ζήτημα παραγραφής ή προθεσμίας,
Β) Οι προσωρινές διαταγές, τα ασφαλιστικά μέτρα και οι αιτήσεις αναστολών (Πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια), συμπεριλαμβανομένων των αναστολών πλειστηριασμών.

Επιπλέον γίνονται κανονικά (χωρίς άδεια) :
Α) Οι καταθέσεις ενδίκων βοηθημάτων και μέσων σε όλες τις διαδικασίες (πολιτικά και διοικητικά), καθώς επίσης και αγωγών.
Β) Κατάθεση προτάσεων (20ήμερο και 100 ημέρες)
Γ) Προσθήκη - Αντίκρουση

Αναβολές :
Σημειώνεται ότι επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση για την υποβολή αιτήματος αναβολής με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου – ειδοποίησης αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου. Κατ’ άρθρον 36 του ν. 4446/2016 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 40 παρ. 2 του ν. 4465/2017, δεν απαιτείται στην περίπτωση αυτή η έκδοση παραβόλου αναβολής.ΠΛΑΙΣΙΟ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΑΠΟ 16 ΕΩΣ ΚΑΙ 24 ΜΑΪΟΥ 2016
 
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ
 
Παραγραφές – Προθεσμίες
 
 Για τις ποινικές υποθέσεις:
Αυτόφωρα (κρατούμενοι)
Κρατούμενοι (προσωρινώς ή κατόπιν καταδικαστικής απόφασης) 
στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α’ βαθμό και επταετία σε β’ βαθμό.
 
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ
 
Καταθέσεις ενδίκων βοηθημάτων και μέσων σε όλες τις διαδικασίες (πολιτικά και διοικητικά), καθώς επίσης και αγωγών, συμπεριλαμβανομένων των υπερχρεωμένων, ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ  ΚΠολΔ) και  ΕΚΤΟΣ Διαταγών Πληρωμής.
        Η διαταγή απόδοσης μισθίου είναι εντός πλαισίου ακόμη και με σώρευση καταβολής μισθωμάτων.
2. Συζήτηση προσωρινών διαταγών και αιτήσεων αναστολών (Πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια), συμπεριλαμβανομένων των αναστολών πλειστηριασμών. ΠΡΟΣΟΧΗ: Ασφαλιστικά μέτρα συζητούνται ΜΟΝΟ εφόσον έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή.
Αντιρρήσεις (Διοικητικά)
Κατάθεση προτάσεων (20ήμερο και 100 ημέρες)
Προσθήκες
Εξώδικα και επιδόσεις αποφάσεων (ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΙΝ και για τις νόμιμες συνέπειες)
Κλήσεις - Προσδιορισμοί
 
Αναβολές:
Για την διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου – να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη, 12/5/2016 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υπό την προεδρία του Προέδρου της Β. Αλεξανδρή,

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, κατά την σημερινή (6/5/2016)  συνεδρίασή της στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, επεσήμανε ότι:
·     Η εσπευσμένη ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν αρμόζει σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία που σέβεται τους πολίτες και τις αρχές του κράτους δικαίου.
·        Οι ρυθμίσεις του παραβιάζουν ευθέως το Σύνταγμα και την ευρωπαϊκή δημόσια τάξη, όπως έχει γνωμοδοτήσει και το Ελεγκτικό Συνέδριο.
·        Ελλείπουν αναλογιστικές μελέτες για το ΕΤΑΑ που να τεκμηριώνουν το ύψος των επιβαλλόμενων εισφορών και των παροχών.
·        Επιβάλλονται δημευτικού χαρακτήρα επιβαρύνσεις για τους Δικηγόρους, των οποίων η αξιοπρεπή διαβίωση και επαγγελματική υπόσταση τίθενται πλέον σε κίνδυνο. Οι εισφορές υπερδιπλασιάζονται  και οι παροχές υποδιπλασιάζονται. Οι φερόμενες "εκπτώσεις" δεν επιλύουν τα προβλήματα που συνεπάγεται το προτεινόμενο σύστημα.
  Για τους παραπάνω λόγους, αποφάσισε την παράταση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων έως και το ερχόμενο Σάββατο, 14 Μαΐου 2016.
 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας συμπαρίσταται από την πρώτη στιγμή στις δίκαιες και δικαιολογημένες κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων που διαμαρτύρονται για τα τεράστια κενά στην στελέχωση των δικαστικών Υπηρεσιών της Κέρκυρας.
Επισημαίνει, για μια ακόμη φορά, στην κερκυραϊκή κοινωνία και στην πολιτική της εκπροσώπηση ότι η συνεχής αποψίλωση, η υποβάθμιση των δικαστικών υπηρεσιών της Κέρκυρας και η παθητική αντιμετώπισή της, σημαίνει:

*-  Επιβράδυνση της λειτουργίας της δικαιοσύνης επί ζημία της κοινωνίας και της ανάπτυξης.

*- Αύξηση των πιθανοτήτων συρρίκνωσης των δικαστηρίων της Κέρκυρας με κατάργηση του Εφετείου .

*- Δημιουργία συνθηκών που θα συνηγορούν στην  κατάργηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ας γίνει κατανοητό ότι τα προβλήματα των εργαζομένων στον χώρο της δικαιοσύνης δεν είναι συντεχνιακό πρόβλημα. Είναι πρόβλημα της Κέρκυρας.                   

  Ο Πρόεδρος του ΔΣΚ
   Ιωάννης Βραδής

 

Το Δ.Σ. του Δ.Σ.Κ. εκφράζει την συγκίνησή του για τον θάνατο του συμπολίτη ποιητή, αγωνιστή της δημοκρατίας και συναδέλφου συνταξιούχου δικηγόρου Ορέστη Αλεξάκη.
Ο εκλιπών συνάδελφος συνέχισε την μακρά παράδοση των νομικών που καλλιέργησαν την ποίηση και υπήρξε εκ των πλέον επιφανών εκπροσώπων της γενιάς του 60. Ως μάχιμος δικηγόρος προάσπισε σ’όλη του την σταδιοδρομία τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών. Υπήρξε ακάματος δημοκράτης, πολέμιος της χούντας των συνταγματαρχών και γι’αυτό παρέμεινε αυτοεξόριστος στην Γερμανία κατά την διάρκεια της δικτατορίας. Το Δ.Σ. εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΒΙΩΣΑΝΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΗ , ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΙΗΜΑ :

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ

Βουίζει σαν τροχός η πόλη
Φώτα και χρώματα υδαρή
Τη νύχτα θάρθει να σε βρει
φορώντας στο μηρo βραχιόλι

Τίποτα βέβαια σοβαρό
Πές μια φυγή — σαν αυταπάτη
Σέ ακολουθεί το ανήλεο μάτι
που φέγγει μέσα σου. Νεκρό

Πρωΐ νωρίς στην Εφορία
Στις ένδεκα οδοντογιατρό
Σαν τον κρυμμένο θησαυρό
σε αναζητώ. Στα μαυσωλεία

Θρηνούν τα περιπολικά
Χαμός στη στάση λεωφορείων
Δευτέρα δεκατρείς. Αρχείον
Νά προσαχθούν τα σχετικά
 
Καταχωρείς τα δεδομένα
Κλείνεις τα νέα σου ραντεβού
Δεν είσαι πουθενά. Παντού
προβάλλουν σύνορα κλεισμένα

(Χρόνια και χρόνια καρτερείς
πέρ' άπ' τήν έρημο του χρόνου
στον ερχομό του δολοφόνου
κάπου ενα πέρασμα να βρεις)

Προσθήκη - αντίκρουση. Προτάσεις
Ενστάσεις και παραγραφές
Θάχει κρυώσει πια ο καφές
Και πάλι δίχως να προφτάσεις

 

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπέγραψαν οι συναρμόδιοι υπουργοί εντάσσονται στην ασφάλιση όλοι οι ανασφάλιστοι της χώρας, οι οποίοι δεν είχαν υγειονομική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, είτε γιατί είχαν χάσει την εργασία τους, είτε γιατί είχαν κλείσει τις επιχειρήσεις τους

Πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στην ενότητα της ιστοσελίδας ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ >> εγκύκλιοι και διάφορα έγγραφα

       Εν όψει της ετήσιας τακτικής Γ.Σ. του ΛΕΔΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την 31.5.3013, η οποία θα είναι καθοριστική για την πορεία του, καλούνται τα μέλη του Δ.Σ.Κ. που είναι και μέλη του ΛΕΔΕ σε Γ.Σ. την 23.5.2014 και ώρα 12.00, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του ΛΕΔΕ  και να διαμορφωθεί η θέση που θα πάρει ο Σύλλογός μας στην Γ.Σ. του ΛΕΔΕ.
     Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, η επαναληπτική Γ.Σ. θα γίνει την Τετάρτη  28.5.2014 και ώρα 12.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων. Γίνεται γνωστό ότι στην γραμματεία του Συλλόγου μας υπάρχει ο φάκελλος με πληροφοριακά έγγραφα που μας εστάλη από το ΛΕΔΕ, ο οποίος είναι στην διάθεση κάθε μέλους που θέλει να λάβει αντίγραφα. Η ημερήσια διάταξη της Γ.Σ. του ΛΕΔΕ και τα σημαντικότερα έγγραφα του φακέλλου αυτού έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας  στα θέματα του ΛΕΔΕ.
 
                                                           Ο Προεδρος του ΔΣΚ
 
                                                           ΓΙΑΝΝΗΣ  Γ.  ΒΡΑΔΗΣ
                   

Προς
1. κ. Πρόεδρο Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας
2. κ.κ. Προέδρους Δικηγορικών Συλλόγων

Θέμα : Ειδική Εκλογική Αποζημίωση Δικαστικών Αντιπροσώπων κατά τις Εκλογές της 18-25/5/2014
       Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας αποφάσισε τα εξής:

1.  Να ζητήσει την άμεση σύγκλιση της Συντονιστικής Επιτροπής Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων, προκειμένου να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια του Δικηγορικού Σώματος για το ύψος της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης και να απαιτήσει τον επανακαθορισμό της ούτως ώστε αυτή να είναι ανάλογη της ευθύνης ,της πολυπλοκότητας, του χρόνου υπέρ 18ωρης ημερήσιας εργασίας και τις δύο Κυριακές με μεγάλο αριθμό υποψηφίων, με σταυροδοσία ,χωρίς εφορευτικές επιτροπές στα περισσότερα εκλογικά τμήματα, με τρεις κάλπες κ.λ.π.
2.  Να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Ολομέλειας να παραστεί ενώπιον των αρμόδιων Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικού με στόχο την τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ 18989/10-5-2014 (ΦΕΚ Β’ /1189/10-5-2014)
    Ο Πρόεδρος                                      Η Γεν. Γραμματέας
    Βραδής Ιωάννης                             Μεταλληνού Θεοδώρα

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας εκφράζει την καθολική αντίθεσή της στο σχέδιο του ΚΠολΔ που βρίσκεται σε διαδικασία Διαβούλευσης. Τόσο η φιλοσοφία, όσο και οι επιμέρους ρυθμίσεις του Σχεδίου προσκρούουν σε βασικές αρχές του κράτους δικαίου και της δίκαιης δίκης, επιδρούν αρνητικά στην ορθή απονομή της δικαιοσύνης, προσβάλλουν δικαιώματα των πολιτών, σε αντίθεση με προφανείς παρεμβάσεις υπέρ των πιστωτικών ιδρυμάτων, ενώ υποβαθμίζουν το έργο και τον θεσμικό ρόλο των δικηγόρων.Συγκεκριμένα και εντελώς ενδεικτικά :

Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, μετά το νέο τελεσίγραφο του ΙΚΑ, για υπογραφή εντός 24ώρου προθεσμίας, του παράνομου συμφωνητικού με τους συνεργαζόμενους ανά υπόθεση δικηγόρους, αποφασίζει ΟΜΟΦΩΝΑ την αποχή από 5.5.2014 των δικηγόρων της χώρας από τις υποθέσεις του ΙΚΑ (τόσο των δικηγόρων του ΙΚΑ ανά υπόθεση, των δικηγόρων του ΙΚΑ με πάγια αντιμισθία και των δικηγόρων των αντιδίκων του ΙΚΑ) , μέχρι την υπογραφή ιδιωτικών συμφωνητικών μεταξύ του ΙΚΑ και των ανά υπόθεση δικηγόρων, που θα προβλέπει ως αμοιβή των δικηγόρων αυτών τις νόμιμες αμοιβές του Κώδικα Δικηγόρων.                          

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

Μετά από συνεχείς προσπάθειες της Υπηρεσίας μας και σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το πρόβλημα της καταβολής του Δικαστικού Ενσήμου στις Δ.Ο.Υ. επιλύθηκε θεσμικά. 
Έτσι όλοι οι Δικηγόροι της επαρχίας από εδώ και στο εξής θα πηγαίνουν στις Δ.Ο.Υ. για να πληρώσουν το Δικαστικό Ένσημο που αφορά το Τ.Υ.Δ.Ε., ως έσοδο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.. 

Ο Κωδικός Είσπραξης στις Δ.Ο.Υ. είναι ο: 83937.
 Με τον τρόπο αυτό όλοι οι Δικηγόροι της Επαρχίας θ’ αποφεύγουν τις ατελείωτες ουρές στις Τράπεζες.
Ο Προϊστάμενος ΔιεύθυνσηςΑσφάλισης-Παροχών
Κωνσταντίνος Κούρκουλος      

ΘΕΜΑ: Ανάκληση υπουργικής απόφασης.
Σχετ.: Τα με αρ. πρωτ.: 655/21.11.2012 και 200/11.04.2013 έγγραφα του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του TEE.

Σας ενημερώνουμε ότι στις 7 και 8 Ιουνίου 2013 η Ε.Δ.Ε.Κ.Α., σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, διοργανώνει στην Καλαμάτα (αίθουσα Κουμουνδούρου Μεγάρου Περιφ. Ενότητας – τ. Νομαρχίας Μεσσηνίας) το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριό της με τίτλο: «Ο μισθός στο εργατικό δίκαιο και την κοινωνική ασφάλιση: Αναζητήσεις και σύγχρονοι προβληματισμοί».

 Το  πρόγραμμα του Συνεδρίου έχει ως ακολούθως:

       Το Υπουργείο Εσωτερικών, με έναυσμα την υποβολή επιστολής από το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, σχετικά με την περίπτωση που προσέρχεται σε μία διοικητική αρχή ή ΚΕΠ δικηγόρος προκειμένου να υποβάλει αίτηση ή να παραλάβει τελική διοικητική πράξη για λογαριασμό του εντολέα του και προκειμένου να άρει τις όποιες αμφισβητήσεις ώστε να εφαρμόζεται η κείμενη νομοθεσία κατά ενιαίο και ομοιόμορφο τρόπο από όλη τη Διοίκηση, θέτει υπόψη σας τα ακόλουθα:

   Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την έκπληξή του για την άρνηση του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη, να συνυπογράψει την πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αντώνη Ρουπακιώτη, σχετικά με

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας  σας προσκαλεί
στην ομιλία του Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. ΑΝΔΡΕΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ,
με θέμα:  «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»
που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2013 και ώρα 20.00
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας (Νέο Δικαστικό Μέγαρο, οδός Κολοκοτρώνη, 1ος όροφος).
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει.

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν.Γραμματέας
Ιωάννης Βραδής                               Σπυρίδων Φαϊτάς

 

Ο Ανδρέας Δημητρόπουλος είναι Καθηγητής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο το Συνταγματικό Δίκαιο (κλάδος του Δημοσίου Δικαίου). Έργα του μεταξύ άλλων αποτελούν και τα εξής: Εφαρμογές Συνταγματικού Δικαίου, Συνταγματικά Δικαιώματα, Σύστημα Συνταγματικού Δικαίου, Το Σύνταγμα της Ελλάδος, Οργάνωση και Λειτουργία του Κράτους.

Σας εφιστούμε την προσοχή ότι, μετά την τροποποίηση της παρ.2 του άρθρου 94 του Κ.Πολ.Δ. από το άρθρο 7 του Ν. 3994/2011, όταν το αντικείμενο της διαφοράς στις υποθέσεις αρμοδιότητας του Ειρηνοδικείου είναι άνω των 12.000 ευρώ, είναι υποχρεωτική η παράσταση του διαδίκου με πληρεξούσιο δικηγόρο και επίσης κάθε σχετικό δικόγραφο που κατατίθεται στη γραμματεία του Ειρηνοδικείου πρέπει να υπογράφεται από πληρεξούσιο δικηγόρο, άλλως απορρίπτεται ως μη νόμιμο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Βραδής Ιωάννης                                              Φαϊτάς Σπυρίδων

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Βάσω Κάλλια σας προσκαλεί στα εγκαίνια του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Κέρκυρας την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013 στις 12:30 στην οδό Ε.Ο. Παλαιοκαστρίτσας 7 (έναντι Γενικής Κλινικής Α. Μάστορα).
Θα χαιρετίσουν οι:

Το Δ.Σ. του Δ.Σ.Κ. αποφάσισε ομόφωνα ότι κατά την κατάθεση οπουδήποτε δικογράφου σε οποιοδήποτε δικαστήριο, συμπεριλαμβανομένου των αιτήσεων προς έκδοση διαταγής, ο καταθέτων έστω και μη υπογράφων το σχετικό δικόγραφο δικηγόρος ,υποχρεούται να εκδίδει και να επισυνάπτει γραμμάτιο προκαταβολής, καθόσον η πράξη κατάθεσης αποτελεί αυτοτελή νομική πράξη. Κάθε περίπτωση παράβασης των ανωτέρω θα ελέγχεται πειθαρχικά .

Η επικράτηση αποκλειστικά και μόνο εισπρακτικού χαρακτήρα λογικών δεν απεφεύχθη ούτε κατά τον προσδιορισμό του ύψους της καταβλητέας προς τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής αποζημίωσης, καθώς διαπιστώνουμε ότι

Κατ΄ εφαρμογή του αρθ. 5 παρ.8 του Ν. 3919/2011 και του αρθ. 96 του Κώδικα περί Δικηγόρων απεστάλησαν από τις Γραμματείες των Δικαστηρίων ονομαστικές καταστάσεις  Δικηγόρων που πραγματοποίησαν διάφορες δικαστικές πράξεις και παραστάσεις στα Δικαστήρια χωρίς να προσκομίσουν το εκ του νόμου προβλεπόμενο γραμμάτιο προκαταβολής του Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας..

Καλούνται οι Δικηγόροι που παρέλειψαν την υποχρέωση αυτή, να ενημερωθούν από τους πίνακες που υπάρχουν στην Γραμματεία του Συλλόγου και να καλύψουν έστω και καθυστερημένα την υποχρέωση τους αυτή, μέχρι την 31η Μαίου 2011 το αργότερο .

Ο Δικηγορικός Σύλλογος επανειλημμένως  έχει ζητήσει να πάψει  η τακτική αυτή εκ μέρους των μελών μας, γιατί ζημιώνει τον Σύλλογο και παραβιάζει σειρά σοβαρών διατάξεων και κανόνων Δεοντολογίας.

Η παρούσα υπενθύμιση γίνεται  για τελευταία φορά και στο εξής ο Δικηγορικός Σύλλογος θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να ακολουθήσει όλες τις προβλεπόμενες από τις διατάξεις των Νόμων διαδικασίες κατά των μελών που δεν συμμορφώνονται προς τις υποχρεώσεις τους.Σας ενημερώνουμε ότι έχει εκδοθεί η ΥΑ ΔΥΓ//2011 (ΥΑ ΔΥΓ3α/οικ 32294 ΦΕΚ Β 559  2011) η οποία  περιλαμβάνει κατάλογο φαρμάκων που χορηγούνται με ιατρική συνταγή  και δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Πατήστε εδώ για προβολή του ΦΕΚ

Παρακαλούνται τα μέλη του συλλόγου να επισκέπτονται τακτικά την ενότητα ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ στην περιοχή μελών για την ενημέρωσή τους όσον αφορά ιατρικά και ασφαλιστικά θέματα.

Παρακαλούνται οι κ.κ. Συνάδελφοι που επιθυμούν να πλαισιώσουν τους πίνακες αυτεπαγγέλτως διορισθέντων συνηγόρων υπεράσπισης (πολιτικές και ποινικές υποθέσεις ) για το 2ο εξάμηνο του 2011 να απευθυνθούν στη γραμματεία του Συλλόγου μας το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 3-6-2011

       Το Δ.Σ. απέστειλε στον Υπουργό Δικαιοσύνης και κοινοποίησε στην πολιτική εκπροσώπιση του Νομού μας το ακόλουθο έγγραφο
 σχετικά με εκκρεμή ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης που απασχολούν την Κέρκυρα:

...
...

    Σχετικά με τα διάφορα ζητήματα που έχουν ανακινηθεί ως προς την  απελευθέρωση των υπηρεσιών και τις ελάχιστες προεισπραττόμενες δικηγορικές αμοιβές,          το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε και μας κοινοποίησε μέσω της γραμματείας της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος το ακόλουθο δελτίο τύπου που είναι ανηρτημένο και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης:

...
...

Φόρμα εισόδου

Blog Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας


Ασκούμενοι Δικηγόροι

Στατιστικά

00604325
ΣήμεραΣήμερα51
ΕχθέςΕχθές124
Αυτή την εβδομάδαΑυτή την εβδομάδα319
Αυτό τον ΜήναΑυτό τον Μήνα2412
Όλες τις ημέρεςΌλες τις ημέρες604325

Ποιός είναι Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 17 επισκέπτες και 2 μέλη

  • user476
  • user909
Κύλιση στην Αρχή