Τα νέα μας

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου 2018), το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ σε συνεργασία με τον  Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας   σας προσκαλούμε  σε συνάντηση ενημέρωσης- δικτύωσης-γνωριμίας την Τετάρτη 04 Ιουλίου 2018 και ώρα 19.00 στην  Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, στο Νέο Δικαστικό Μέγαρο με στόχο την ενημέρωση για τη λειτουργία και τις υπηρεσίες που προσφέρει το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ.
Για τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας         Για  το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ
Ο Πρόεδρος              Η Γ.Γραμματέας              Ο  Υπεύθυνος 
Γιώργος Καλούδης     Χρύσα   Βαρότση            Ιωάννης  Παπαχρήστου

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,
Προσκαλείσθε, σύμφωνα με το άρθρα  91,92,94,95,98,99,100,101   του Κώδικα Δικηγόρων σε ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ τακτική Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα  11 Ιουνίου 2018 και ώρα 12.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου μας στο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας με τα εξής θέματα:
1)Ανακοινώσεις,
2)Συζήτηση και έγκριση του   Οικονομικού Απολογισμού (Ισολογισμού)  2017,
3)Συζήτηση και ψήφιση του  Προυπολογισμού 2018.


Ο   Πρόεδρος                                Η Γεν. Γραμματέας

Γιώργος  Καλούδης                            Χρύσα Βαρότση

6η KAI TEΛEYTAIA AΓΩNIΣTIKH 5OY OMIΛOY
KYPIAKH 10/6 ΩPA 11.30 ΣTO EΘNIKO ΣTAΔIO KEPKYPAΣ: Δ.Σ. KEPKYPAΣ- Δ.Σ. IΩANNINΩN

 Το Δ.Σ του Λ.Ε.Α.Δ.Κ καλεί  τα μέλη του  σε Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 12.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΚ στο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας (1ος όροφος) με θέματα:
1)Έγκριση ισολογισμού 2017
2)Έγκριση προυπολογισμού 2018
3)Ανακοινώσεις

Κέρκυρα  1-6-2018
Για το Δ.Σ του Λ.Ε.Α.Δ.Κ
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Η  ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    Χρήστος Άνθης                                        Ευτυχία  Αρμένη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ κατά την σημερινή του συνεδρίαση, σε συνέχεια του αιτήματος που είχε υποβάλει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με επιστολή του Προέδρου της Β. Αλεξανδρή, αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2016 για όλους τους ασφαλισμένους του πρώην ΕΤΑΑ έως τις 30/11/2017.

Η Επιτροπή Διοίκησης και Διαχείρισης Δικαστικού  Μεγάρου Κέρκυρας  και ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας διοργανώνουν  τελετή  για την ονοματοδοσία τριών αιθουσών του Δικαστικού Μεγάρου Κέρκυρας την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 και ώρα 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣ Κέρκυρας.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνεδρίασε στις 5,6 και 7 Ιουνίου 2015 στη Λαμία,

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα μέλη του Συλλόγου σας, τα οποία μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012 έχουν αποστείλει δικαιολογητικά αποζημίωσης στην Υπηρεσία μας λόγω αυτεπάγγελτου διορισμού ή παροχής νομικής βοήθειας και εκκρεμούν προς εκκαθάριση, να αποστείλουν βάσει της ΚΥΑ 67506/8.8.2012/ΦΕΚ 2333/2012 συμπληρωματικά στην Υπηρεσία μας το συντομότερο τα εξής:

1. Τιμολόγιο / Απόδειξη παροχής υπηρεσιών (ένα/μία για κάθε υπόθεση), στο/ην οποίο/α θα αναγράφεται το ποσό της αποζημίωσης που καθορίζεται από τον πίνακα των ελαχίστων αμοιβών, πλέον Φ.Π.Α., το/η οποίο/α θα εκδίδεται προς : Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ. Χ. ΔΙ. Κ.), Ν. Π. Δ. Δ., Α.Φ.Μ. 090016762 - Δ.Ο.Υ. IB' Αθηνών - Μεσογείων 96, Αθήνα

2. Υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα γνωστοποιούν την Τράπεζα και τον λογαριασμό σε μορφή ΙΒΑΝ, όπου θα γίνεται η κατάθεση της εκκαθάρισης και επιπλέον ότι: " ...δεν έχω καταθέσει άλλα δικαιολογητικά πλην των ήδη κατατεθειμένων για την συγκεκριμένη υπόθεση.

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
& ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ
ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ                                            
ΤΜΗΜΑ      : Οικονομικής Διαχ/σης & Προμηθειών •
Ταχ. Δ/νση    : Μεσογείων 96 - Τ.Κ. 11527
Πληροφορίες : Νικ. Κοντογιώργης
Τηλέφωνο     : 210 77 67 579 - Fax: 210 77 67 373

Ρύθμιση οφειλών σε δόσεις (ως 36 δόσεις) με κατώτερο ποσό μηνιαίας δόσης για κάθε Τομέα 200€ και έκπτωση 20% στα πρόσθετα τέλη, με προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση καταβολής του σχετικού παράβολου και της καταβολής της εκάστοτε τρέχουσας ασφαλιστικής εισφοράς κατά τη διάρκεια της ρύθμισης.

Η εφάπαξ εξόφληση της οφειλής έχει έκπτωση 40% στα πρόσθετα τέλη.
Επιλέξτε εδώ για να κατεβάσετε την αίτηση για τη ρύθμιση

Επιλέξτε εδώ για να κατεβάσετε το υπόδειγμα για τη συμπλήρωση του γραμματείου είσπραξης ΕΤΕ

Ενημερώνονται όλοι οι Ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ ότι σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 166/26-1-2012, θέμα 22 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ, η εισαγωγή των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ σε Δημόσια Νοσοκομεία, θα πραγματοποιείται με την αφαίρεση του σχετικού αποκόμματος από το βιβλιάριο παρακλινικών εξετάσεων, το οποίο ισχύει και ως εισιτήριο, όπως ισχύει για τον Τομέα Υγείας Υγειονομικών.
Η παραπάνω απόφαση έχει ήδη υιοθετηθεί από τον Τομέα Υγείας Υγειονομικών προς αποφυγή ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του, προκειμένου για την έκδοση εισιτηρίου.

Πατήστε εδώ για σχετικό έγγραφο

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 6/16-5-2008 γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας εκφράζει για ακόμα φορά την  έκπληξη και συνάμα την  διαμαρτυρία του για τον παρατηρούμενο, μη διορισμό δικηγόρων – μελών του Συλλόγου μας ως δικαστικών αντιπροσώπων στα εκλογικά κέντρα της Κέρκυρας και την κάλυψη σημαντικού αριθμού θέσεων με δικηγόρους άλλων Συλλόγων ή δικαστικούς γραμματείς άλλων περιοχών. Είναι χαρακτηριστικό ότι, από τους τριάντα (30) διορισθέντες αναπληρωματικούς δικαστικούς αντιπροσώπους, οι είκοσι δύο (22) είναι δικηγόροι από τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών και Θεσσαλονίκης, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εκφρασθείσα βούληση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον περιορισμό της οικονομικής δαπάνης των εκλογών στην κρίσιμη περίοδο της δημοσιονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας.

Ο Πρόεδρος του Δ..Σ.                                        Ο  Γεν. Γραμματέας
Γιάννης Γ. Βραδής                                              Σπύρος  Φαϊτάς.

Σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. του Ταμείου μας με απόφαση του της 26.4.2012 αποφάσισε την

Σας γνωστοποιούμε ότι στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή (www.efpolis.gr) έχουν αναρτηθεί εφαρμογές πληροφορικής (εργαλεία υπολογισμού) που διευκολύνουν τους οφειλέτες και όλους τους ενδιαφερόμενους (δικηγόρους, ενώσεις καταναλωτών, δικαστές κ.ά.) στην αξιοποίηση του

Η Αρχή έχει δεχτεί αναφορές από δανειολήπτες και κατόχους πιστωτικών καρτών-καταναλωτές που αφορούν σε

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3983   (ΦΕΚ Α΄ 144/17.06.2011)
Εθνική στρατηγική για την προστασία και διαχείριση του θαλάσσιου
περιβάλλοντος - Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/56/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Ιουνίου 2008 και άλλες διατάξεις.

Ο ΔΣΑ, όπως είναι γνωστό, ηγήθηκε επιστημονικά μιας νομικής προσπάθειας υπεράσπισης των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών που θίγονται, επιδιώκοντας την

Ο Πρόεδρος του ΔΣΚ απέστειλε στους προέδρους των επαρχιακών δικηγορικών συλλόγων την παρακάτω επιστολή προκειμένου να υπάρξει άμεση και ενιαία αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος του ΤΥΔΕ.

Δημοσιεύουμε το προς ψήφιση νομοσχέδιο για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Πατήστε εδώ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών διά του Προέδρου του Γιάννη Αδαμόπουλου και οι Δικηγόροι Αθηνών Αντώνιος Αργυρός και Ευστάθιος Μπακάλης κατέθεσαν

IV. Κατάργηση της απαλλαγής των υπηρεσιών δικηγόρων, συμβολαιογράφων, άμισθων υποθηκοφυλάκων και δικαστικών επιμελητών.

Στη νέα διάταξη της περίπτωσης ε΄, της παραγράφου 1 του άρθρου 22,
...
...
Aξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Στις 7/6/2010 σας καταθέσαμε τεκμηριωμένο υπόμνημα με τις προτάσεις της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας
           Συνεχίζομε την δημοσιοποίηση των προβληματισμών που έχουν αναπτυχθεί στον δικηγορικό χώρο για τις κυοφορούμενες θεσμικές μεταβολές.
Moλονότι η "απελευθέρωση" δεν εξαρτάται πλέον (μόνο) από την εφαρμογή της Οδηγίας Μπολκενστάιν αλλά και από την τήρηση του Μνημονίου,  εν όψει της συζήτησης που έχει ανοίξει λόγω της προειδοποιητικής επιστολής της Κομισιόν για τις ελάχιστες αμοιβές, θεωρούμε ότι είναι χρήσιμο να ενημερωθούμε για  το πεδίο εφαρμογής και τις διατάξεις της εν λόγω Οδηγίας. Για το λόγο αυτό δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο, το οποίο αποτελεί την εισήγηση του συναδέλφου, κ. Ιωάννη Βρέλλου στην εκδήλωση -  συζήτηση που πραγματοποιήθηκε  στις 18.3.2010 στον Δ.Σ.Π. με θέμα "ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ". Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο συνδεθείτε  στην περιοχή μελών.
          Για καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση όλων των συναδέλφων σχετικά με τις επιπτώσεις στο δικηγορικό λειτούργημα των νομοθετημάτων που ψήφισε η Κυβέρνηση, επισυνάπτουμε σειρά από προβληματισμούς, διαπιστώσεις  και εκτιμήσεις που έχουν αναπτυχθεί στον δικηγορικό κόσμο το τελευταίο διάστημα. (Συνδεθείτε στην περιοχή μελών για να δείτε ολόκληρο το κείμενο)
                                        Ο  Πρόεδρος του Δ.Σ.
                                        ΓΙΑΝΝΗΣ  Γ.  ΒΡΑΔΗΣ
         Με την παρούσα μας επιθυμούμε να σας επισημάνουμε τα ακόλουθα  ζητήματα :

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

       Με την παρούσα μας επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε και εγγράφως για ορισμένα προβλήματα που άπτονται της ομαλής λειτουργίας του Πρωτοδικείου της Κέρκυρας τα οποία προβλήματα είχαμε την ευκαιρία να αναφέρουμε και στον  Αρεοπαγίτη κ. Ζερβομπεάκο που πρόσφατα διενήργησε επιθεώρηση στα Δικαστήρια της Κέρκυρας.
Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στο

To Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας
 στο πλαίσιο των ενημερωτικών και επιμορφωτικών εκδηλώσεών του
σας προσκαλεί να παραβρεθείτε στη διάλεξη που διοργανώνει με θέμα:
«Οι Νέες διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα»
την Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009, ώρα 8.00 μ.μ.
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κερκύρας (Αριστοτέλους 2),
με ομιλητή τον Ακαδημαϊκό και Ομότιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου θεσσαλονίκης
κύριο Λάμπρο Κοτσίρη
Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση.

Το Δ.Σ. απέστειλε στον Δήμο Κερκυραίων το εξής έγγραφο

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 24-9-2008 Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2 ΜΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ www.dsc.gr
ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Δ.Σ.Κ.

Φόρμα εισόδου

Blog Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας


Ασκούμενοι Δικηγόροι

Στατιστικά

00615585
ΣήμεραΣήμερα22
ΕχθέςΕχθές164
Αυτή την εβδομάδαΑυτή την εβδομάδα473
Αυτό τον ΜήναΑυτό τον Μήνα1784
Όλες τις ημέρεςΌλες τις ημέρες615585

Ποιός είναι Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 13 επισκέπτες και ένα μέλος

  • user476
Κύλιση στην Αρχή