Τα νέα μας

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΡΑΞΗ ΔΙΚΑΣΙΜΩΝ

Σε συνέχεια του προηγούμενου email, παρακαλούνται οι δικηγόροι που θέλουν να ενημερώσουν τη γραμματεία της ΕΙΔΙΚΗΣ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ για αναβολή, ματαίωση κλπ της υπόθεσής τους για τη δικάσιμο της 9/6/2020, να στέλνουν email ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Εκ της Γραμματείας του Πρωτοδικείου Κέρκυρας

πηγή : ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι νόμοι 4619/2019 (ΦΕΚ Α΄95) και 4620/2019 (ΦΕΚ Α΄96) για την κύρωση του νέου Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αντίστοιχα. Οι νέοι κώδικες θα αρχίσουν να εφαρμόζονται απο την 01.07.2019.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΕΟ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΠΗΓΗ : ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Επισυνάπτεται αναλυτικός ασφαλιστικός οδηγός για τη ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις (ν. 4611/2019). Την επιμέλεια και τη σύνταξη του οδηγού έχει αναλάβει ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος, Σύμβουλος ΔΣΑ και Πρόεδρος της Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΟ

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου 2018), το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ σε συνεργασία με τον  Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας   σας προσκαλούμε  σε συνάντηση ενημέρωσης- δικτύωσης-γνωριμίας την Τετάρτη 04 Ιουλίου 2018 και ώρα 19.00 στην  Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, στο Νέο Δικαστικό Μέγαρο με στόχο την ενημέρωση για τη λειτουργία και τις υπηρεσίες που προσφέρει το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ.
Για τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας         Για  το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ
Ο Πρόεδρος              Η Γ.Γραμματέας              Ο  Υπεύθυνος 
Γιώργος Καλούδης     Χρύσα   Βαρότση            Ιωάννης  Παπαχρήστου

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΟΔΗΓΟ 2018

Επιμέλεια: Ευστάθιος Κ. Μπακάλης, Δικηγόρος, D.E.A., Μ.Δ.Ε., Φορολογικός Σύμβουλος Δ.Σ.Α. και Ολομελείας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Συνεργασία: Τίνα Καστραβέλη, πρώην στέλεχος Υπουργείου Οικονομικών

ΠΗΓΗ: ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

      Η Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο πρωί στην ακριτική Ορεστιάδα,με πανηγυρική έναρξη ενώπιον Δεσπότη, Δήμαρχου, Στρατιωτικού Διοικητή Ορεστιάδας, Περιφερειάρχη, και των γονέων (του ενός παράνομα κρατούμενου παιδιού), για να τονίσει το παράνομο της κράτησης των δύο παιδιών μας(από Ορεστιάδα το ένα) για 105 ημέρες χωρίς να έχει διατυπωθεί κατηγορία, κατά παράβαση του άρθρου 6 και 1ου Πρωτόκολλου της Σύμβασης της Ρώμης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, σύμβαση στην οποία έχει προσχωρήσει ακι η Τουρκία .

     Κοινή διαπίστωση των Αρχών της Ορεστιάδας: "1)Μας εξοπλίζετε με δύναμη, 2) Πρόβλημα σοβαρό με το δημογραφικό." Άψογη η φιλοξενία και 10' στην Άννα Μεμετζή, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας, στο Διοικητικό Συμβούλιο Δ.Σ. Ορεστιάδας και σε όλες τις υπέροχες συναδέλφισσες Ορεστιάδας. Πολλά συγχαρητήρια και στους συναδέλφους. Από τη Κέρκυρα τη κοσμοπολίτισσα,το πιό ΒΔ άκρο της Ελλάδας, στην Ορεστιάδα, το πιό Βορειο-Ανατολικό Άκρο, δίπλα στην επεκτατική απειλητική Τουρκία, που παραβιάζει τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου:

     Σας αγαπάμε πολύ και σας σκεφτόμαστε, γιατί είσθε υπέροχες και υπέροχοι, γιατί φυλάτε Θερμοπύλες ! Σας ευχαριστούμε !   

Ξεκίνησαν οι εργασίες επέκτασης του ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, με στοιχειώδεις θέσεις κοινού-διαδίκων, έδρανα ΔΙΚΗΓΌΡΩΝ , εδώλια κατηγορούμενων που διασφαλίζουν αξιοπρεπή δυνατότητα παρουσίας και δημοσιότητας της Δίκης. 

 Με επιτυχία διεξήχθη το Σεμινάριο για όλα τα θέματα του ΕΦΚΑ  που απασχολούν τις/τους συναδέλφους Δικηγόρους, με εισηγητή τον κορυφαίο του είδους, τον Δικηγόρο-Πρόεδρο Εμμίσθων Δικηγόρων Ελλάδας-μέλος του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α.- Διευθυντή Γ' Νομικής Υπηρεσίας  ΕΦΚΑ, κ. Ανδρέα Κουτσόλαμπρο. Τον Ευχαριστούμε.

Δίωρη συνάντηση με τον Διοικητή (Διευθύνοντα Σύμβουλο) κ. Β. Καραγιάννη της «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» – διαδόχου των  «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ»-«ΔΕΠΑΝΟΜ» & «ΟΣΚ» για τον συμπληρωματικό εξοπλισμό των δύο ήδη επεκτεινόμενων αιθουσών-ακροατηρίων του Εφετείου και του Τριμελούς Πλημ/κείου Κέρκυρας, είχαν σήμερα, κατ΄εξουσιοδότηση της Επιτροπής Διοίκησης του Δικαστικού Μεγάρου Κέρκυρας, η Εισαγγελέας Εφετών Κέρκυρας κ. Βασιλική Χριστούλη και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιώργος  Καλούδης.  Διευθετήθηκαν όλες οι ασάφειες και οι εκκρεμότητες, ο ΔΣΚ έκανε συμπληρωματικό τοπογραφικό και δρομολογήθηκε η προμήθεια  του αναγκαίου εξοπλισμού.

Δύο νέες Δικηγόροι ορκίστηκαν και προστέθηκαν στην οικογένεια και στη δύναμη πυρός (των 302)του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας.

Είναι η Ιωάννα Προβατά και η Ελευθερία Μιχαλάκη. Ακολούθησε το welcome drink, με ένα ζεστό καλωσόρισμα  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας.

Τους παραδόθηκαν από τον Πρόεδρο ο ΙΟΝΙΟΣ  ΑΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ, η επετειακή έκδοση για την ιστορική και νομική αλήθεια για τη Παλαιόπολη ή ΜονΡεπό,  το τελευταίο τεύχος της Ιόνιας Επιθεώρησης Δικαίου 2011, (επίκειται η επανέκδοσή της), ο Κανονισμός του Λογαριασμού Ενίσχυσης Δικηγόρων Ελλάδας (πρώην Επαρχιών), και ο Κανονισμός Δεοντολογίας.
Τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία.

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,
Προσκαλείσθε, σύμφωνα με το άρθρα  91,92,94,95,98,99,100,101   του Κώδικα Δικηγόρων σε ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ τακτική Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα  11 Ιουνίου 2018 και ώρα 12.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου μας στο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας με τα εξής θέματα:
1)Ανακοινώσεις,
2)Συζήτηση και έγκριση του   Οικονομικού Απολογισμού (Ισολογισμού)  2017,
3)Συζήτηση και ψήφιση του  Προυπολογισμού 2018.


Ο   Πρόεδρος                                Η Γεν. Γραμματέας

Γιώργος  Καλούδης                            Χρύσα Βαρότση

6η KAI TEΛEYTAIA AΓΩNIΣTIKH 5OY OMIΛOY
KYPIAKH 10/6 ΩPA 11.30 ΣTO EΘNIKO ΣTAΔIO KEPKYPAΣ: Δ.Σ. KEPKYPAΣ- Δ.Σ. IΩANNINΩN


Διεξήχθη με επιτυχία τη Παρασκευή  25 Μάη 2018 και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δ.ΣΚ. μας το δωρεάν σεμινάριο με θέμα: « Πως ασκείται μια ατομική προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και οι διαδικασίες ενώπιον του Δικαστηρίου του Στρασβούργου»
Εισηγητής ο εξειδικευμένος συνάδελφός μας κ. Βασίλης Χειρδάρης.  
Το παρακολούθησε η Νέα Γενιά Δικηγόρων.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΡΧΩΝ, ΦΟΡΕΩΝ Κ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Κ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων ισχύουν και τα εξής:

 Το Δ.Σ του Λ.Ε.Α.Δ.Κ καλεί  τα μέλη του  σε Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 και ώρα 12.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣΚ στο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας (1ος όροφος) με θέματα:
1)Έγκριση ισολογισμού 2017
2)Έγκριση προυπολογισμού 2018
3)Ανακοινώσεις

Κέρκυρα  1-6-2018
Για το Δ.Σ του Λ.Ε.Α.Δ.Κ
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Η  ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    Χρήστος Άνθης                                        Ευτυχία  Αρμένη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ κατά την σημερινή του συνεδρίαση, σε συνέχεια του αιτήματος που είχε υποβάλει η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με επιστολή του Προέδρου της Β. Αλεξανδρή, αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2016 για όλους τους ασφαλισμένους του πρώην ΕΤΑΑ έως τις 30/11/2017.

Η Επιτροπή Διοίκησης και Διαχείρισης Δικαστικού  Μεγάρου Κέρκυρας  και ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας διοργανώνουν  τελετή  για την ονοματοδοσία τριών αιθουσών του Δικαστικού Μεγάρου Κέρκυρας την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 και ώρα 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΣ Κέρκυρας.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.




Σας επισυνάπτουμε το απαντητικό έγγραφο του ΕΦΚΑ στην εξώδικη δήλωση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας σχετικά με τον συμψηφισμό του τυχόν υπερβάλλοντος ποσού προκαταβληθεισών ασφαλιστικών εισφορών μέσω των γραμματίων (παρακράτηση 20% υπέρ ΕΦΚΑ)

Στα πλαίσια της στοχευμένης αποχής μέχρι την 15/09/2016 σας ενημερώνουμε συμπληρωματικά και διευκρινιστικά τα εξής :
1.    Όσα αφορά στην εκδίκαση των πταισματικών παραβάσεων απέχουμε από την εκδίκαση των πταισμάτων εφόσον δεν έχει παρέλθει έτος από την τέλεση της πράξης εξαιρουμένων μόνο των πταισματικών παραβάσεων μεταξύ ιδιωτών.
2.    Όσο αφορά στις υποθέσεις των τραπεζών ,παραμφερών πιστωτικών οργανισμών και εισπρακτικών εταιρειών,διευκρινίζουμε τα εξής :
  Η έννοια της ανακοίνωσης  της Συντονιστικής Επιτροπής που υιοθετεί και το ΔΣ είναι ότι η αποχή των δικηγόρων αφορά μόνο στις περιπτώσεις της εν εξελίξει αναγκαστικής εκτέλεσης  και ως εκ τούτου απέχουμε μόνο στις περιπτώσεις συζήτησης ένδικου μέσου ή βοηθήματος  εφόσον υπάρχει προσωρινή διαταγή ή απόφαση που απαγορεύει την αναγκαστική εκτέλεση

Η Συντονιστική Επιτροπή Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος αντιμετωπίζει με «συμπάθεια» την τοποθέτηση πρώην Υπηρεσιακού Πρωθυπουργού,  ο οποίος παρά την πολυετή δικαστική του πείρα, οδηγήθηκε στην πρωτοποριακή  διαπίστωση, μόλις το 2016, (προφανώς μετά από εμβριθή μελέτη) ότι το δικηγορικό σώμα αποτελεί εμπόδιο για την απονομή της δικαιοσύνης, και παρουσιάζει μάλιστα δυσκαμψία και σε κάθε αλλαγή. Ίσως πρέπει να πληροφορηθεί ότι το αντίθετο είναι αληθές. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι στηρίζει πάντοτε τις μεγάλες αλλαγές και απέχει νομίμως όταν αυτό είναι επιβεβλημένο, για να υπερασπίσει την επαγγελματική του οντότητα και αξιοπρέπεια.

Ο δικηγορικός κόσμος της χώρας  δια των συντονιστικών του οργάνων εκφράζει την βαθιά του ανησυχία για τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Π. Πολάκη που κατά τρόπο αόριστο, γενικό και αυθαίρετο στρέφονται κατά δικαστικών λειτουργών. Τέτοιες αόριστες και ατεκμηρίωτες καταγγελίες, από αναρμόδιο μάλιστα υπουργό, πλήττουν βάναυσα το θεσμό της Δικαιοσύνης καθόσον   υπονομεύουν την εμπιστοσύνη του πολίτη απέναντι στη Δικαιοσύνη η οποία αποτελεί το έσχατο καταφύγιό του.

Η ανησυχία επιτείνεται από το γεγονός ότι δεν υπήρξε ουσιαστική ανάκληση των δηλώσεων αυτών ούτε σαφής κυβερνητική καταδίκη τους.

Είναι προφανές ότι η αντιμετώπιση θεμάτων που άπτονται της εν λόγω πολιτειακής λειτουργίας απαιτούν σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σεβασμό των θεσμών.Όμως, για μια ακόμη φορά τίθεται υπό αμφισβήτηση η λειτουργία του κράτους δικαίου.  Ως εκ τούτου απαιτείται η τάχιστη ολοκλήρωση της διαταχθείσης από την Εισαγγελέα του Α.Π.  κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι καταγγελίες Πολάκη έχουν κάποια βασιμότητα ή αν πρόκειται για διασπορά ψευδών ειδήσεων με στόχο την δικαστική εξουσία οπότε ανακύπτει σοβαρό θεσμικό και πολιτικό  ζήτημα.

Το δικηγορικό σώμα οφείλει και θα παρακολουθήσει με την δέουσα θεσμική σοβαρότητα το θέμα ενημερώνοντας, ως οφείλει, τους πολίτες.

         Ο  Πρόεδρος του Δικ. Συλ. Κέρκυρας

                  ΓΙΑΝΝΗΣ  Γ.  ΒΡΑΔΗΣ

Η Συντονιστική Επιτροπή, στη σημερινή της συνεδρίαση, προέβη στην ακόλουθη εξειδίκευση-διευκρίνιση του πλαισίου της αποχής, όπως καθορίστηκε από την Ολομέλεια την 3η.6.2016.

 Αποχή από:

Η Συντονιστική Επιτροπή επισημαίνει ότι οι πρόσφατες   υπουργικές εξάρσεις περί αναξιοπιστίας των φορέων της δικαστικής λειτουργίας πλήττουν αναίτια το θεσμό της Δικαιοσύνης. Οι τυφλές, γενικόλογες και ανώνυμες αποκηρύξεις του δικαστικού σώματος υπονομεύουν την εμπιστοσύνη του πολίτη απέναντι στη Δικαιοσύνη, η οποία αποτελεί το τελευταίο καταφύγιό του. Είναι προφανές ότι η αντιμετώπιση θεμάτων που άπτονται της εν λόγω Πολιτειακής λειτουργίας απαιτούν σοβαρότητα και σεβασμό.  

 

 

Από 21 Ιουνίου 2016 ,ισχύει το πλαίσιο που αποφασίστηκε στην από 3.6.2016 Ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων . Διευκρινιστικά όσον αφορά τις ποινικές υποθέσεις θα εκδικάζονται όλες πλην των φορολογικών ,τελωνειακών και κοινωνικοασφαλιστικών υποθέσεων. Για τις άνω υποθέσεις που εξαιρούνται (φορολογικές ,τελωνειακές και κοινωνικοασφαλιστικές)  θα εκδικάζονται μόνο όσες έχει συμπληρωθεί 6ετία από το χρόνο τελέσεως σε α’ βαθμό και 7ετία σε β΄ βαθμό .

 

Την Παρασκευή 10/6 και ώρα 12.30 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση μελών ΔΣΚ 

Ημερήσια διάταξη :

1.Ενημέρωση για απόφαση Ολομέλειας - έγκριση ή μη αυτής
2.Έγκριση απολογισμού 2015 - Προϋπολογισμού 2016

 

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που συνεδρίασε στην Αθήνα  για να αποτιμήσει τα δεδομένα μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου και να καθορίσει την περαιτέρω στάση του Δικηγορικού σώματος, κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις:

- Πανελλαδική αποχή των  Δικηγόρων έως και τις 17 Ιουνίου 2016 με το ισχύον πλαίσιο χορήγησης αδειών.
 
-  Στοχευμένες δράσεις από τις 18 Ιουνίου 2016, με αποχή από:

    Διοικητικές υποθέσεις φορολογικές, τελωνειακές και όσες έχουν αντικείμενο διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις, εφόσον υπάρχει ολικώς ή μερικώς αυτοδίκαιο ανασταλτικό αποτέλεσμα ή έχει ληφθεί προσωρινή δικαστική προστασία (είτε δυνάμει προσωρινής διαταγής, είτε δυνάμει απόφασης επί αναστολής) 

    Ποινικές υποθέσεις, φορολογικές, τελωνειακές και κοινωνικοασφαλιστικές
 
    Την εκδίκαση του κυρίου ενδίκου βοηθήματος ή μέσου στις υποθέσεις του ΚΕΔΕ, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία  (έχει ληφθεί προσωρινή διαταγή ή απόφασης αναστολής),

    Την εκδίκαση του κυρίου ενδίκου βοηθήματος ή μέσου στις υποθέσεις αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους Τραπεζών ή Εταιριών Διαχείρισης και Απόκτησης απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία (προσωρινή διαταγή ή αναστολή).

    Δίκες των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και του ΕΟΠΠΥ όπου ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΠΥ  είναι ενάγων ή αιτών ή ανακόπτων

- Άσκηση των προβλεπόμενων ενδίκων βοηθημάτων και μέσων κατά των διοικητικών πράξεων, που πρόκειται να εκδοθούν κατ’ εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου, προκειμένου να διαγνωστεί δικαστικά η αντισυνταγματικότητά του (προσβολή των εκδοθησόμενων κανονιστικών πράξεων ενώπιον του ΣτΕ, και υποστήριξη των συναδέλφων κατά την άσκηση ατομικών ενδίκων βοηθημάτων και μέσων ενώπιον των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων κατά ατομικών πράξεων).

- Αποχή των εμμίσθων δικηγόρων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης από όλες τις ενέργειες που εμπίπτουν στα καθήκοντά τους και αφορούν την εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου (σύνταξη γνωμοδοτήσεων, σχεδίων διοικητικών πράξεων,  κ.λπ.).

Τέλος, η Ολομέλεια εμμένει στην θέση της για την ικανοποίηση των προτάσεων – αιτημάτων – διεκδικήσεων του σώματος, όπως τέθηκαν στον Υπουργό από τη Συντονιστική Επιτροπή.

Μεταξύ των μέτρων του πολυνομοσχεδίου που ψηφίσθηκε την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, τα οποία πλήττουν για μία ακόμη φορά όλους τους εργαζόμενους πολίτες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (αύξηση έμμεσων φόρων, μηχανισμός αυτόματης περικοπής επιλεκτικώς για τις δαπάνες που αφορούν μισθούς και συντάξεις κ.ά.), περιλαμβάνεται και το πάγωμα («αναστολή») έως 31.12.2018 των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών των ειδικών μισθολογίων.
    Η ρύθμιση μάλιστα αυτή, παρά τη σοβαρότητά της, εισήχθη προς

Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 και ώρα 11.00 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δικηγόρου Συλλόγου Κέρκυρας ημερίδα με Θέμα 
Ο ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ.
Εισηγητές: οι συμβολαιογράφοι  Θεσσαλονίκης
ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΙΛΙΣΗ ΧΡΟΥΣΑΛΑ, Πρόεδρος Σ.Σ.Ε.Θ.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΥΡΜΠΑΣ ΣΕΡΕΤΗΣ, Γενικός Γραμματέας Σ.Σ.Ε.Θ.
Προγραμμα:
11.00 έναρξη εισηγήσεων
13.00 διάλειμμα για καφέ
13.20 συζήτηση και ερωτήσεις.

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνεδρίασε στις 5,6 και 7 Ιουνίου 2015 στη Λαμία,

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα μέλη του Συλλόγου σας, τα οποία μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012 έχουν αποστείλει δικαιολογητικά αποζημίωσης στην Υπηρεσία μας λόγω αυτεπάγγελτου διορισμού ή παροχής νομικής βοήθειας και εκκρεμούν προς εκκαθάριση, να αποστείλουν βάσει της ΚΥΑ 67506/8.8.2012/ΦΕΚ 2333/2012 συμπληρωματικά στην Υπηρεσία μας το συντομότερο τα εξής:

1. Τιμολόγιο / Απόδειξη παροχής υπηρεσιών (ένα/μία για κάθε υπόθεση), στο/ην οποίο/α θα αναγράφεται το ποσό της αποζημίωσης που καθορίζεται από τον πίνακα των ελαχίστων αμοιβών, πλέον Φ.Π.Α., το/η οποίο/α θα εκδίδεται προς : Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ. Χ. ΔΙ. Κ.), Ν. Π. Δ. Δ., Α.Φ.Μ. 090016762 - Δ.Ο.Υ. IB' Αθηνών - Μεσογείων 96, Αθήνα

2. Υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα γνωστοποιούν την Τράπεζα και τον λογαριασμό σε μορφή ΙΒΑΝ, όπου θα γίνεται η κατάθεση της εκκαθάρισης και επιπλέον ότι: " ...δεν έχω καταθέσει άλλα δικαιολογητικά πλην των ήδη κατατεθειμένων για την συγκεκριμένη υπόθεση.

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
& ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ
ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ                                            
ΤΜΗΜΑ      : Οικονομικής Διαχ/σης & Προμηθειών •
Ταχ. Δ/νση    : Μεσογείων 96 - Τ.Κ. 11527
Πληροφορίες : Νικ. Κοντογιώργης
Τηλέφωνο     : 210 77 67 579 - Fax: 210 77 67 373

Ρύθμιση οφειλών σε δόσεις (ως 36 δόσεις) με κατώτερο ποσό μηνιαίας δόσης για κάθε Τομέα 200€ και έκπτωση 20% στα πρόσθετα τέλη, με προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση καταβολής του σχετικού παράβολου και της καταβολής της εκάστοτε τρέχουσας ασφαλιστικής εισφοράς κατά τη διάρκεια της ρύθμισης.

Η εφάπαξ εξόφληση της οφειλής έχει έκπτωση 40% στα πρόσθετα τέλη.
Επιλέξτε εδώ για να κατεβάσετε την αίτηση για τη ρύθμιση

Επιλέξτε εδώ για να κατεβάσετε το υπόδειγμα για τη συμπλήρωση του γραμματείου είσπραξης ΕΤΕ

Ενημερώνονται όλοι οι Ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΑ ότι σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 166/26-1-2012, θέμα 22 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ, η εισαγωγή των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ σε Δημόσια Νοσοκομεία, θα πραγματοποιείται με την αφαίρεση του σχετικού αποκόμματος από το βιβλιάριο παρακλινικών εξετάσεων, το οποίο ισχύει και ως εισιτήριο, όπως ισχύει για τον Τομέα Υγείας Υγειονομικών.
Η παραπάνω απόφαση έχει ήδη υιοθετηθεί από τον Τομέα Υγείας Υγειονομικών προς αποφυγή ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων του, προκειμένου για την έκδοση εισιτηρίου.

Πατήστε εδώ για σχετικό έγγραφο

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 6/16-5-2008 γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας εκφράζει για ακόμα φορά την  έκπληξη και συνάμα την  διαμαρτυρία του για τον παρατηρούμενο, μη διορισμό δικηγόρων – μελών του Συλλόγου μας ως δικαστικών αντιπροσώπων στα εκλογικά κέντρα της Κέρκυρας και την κάλυψη σημαντικού αριθμού θέσεων με δικηγόρους άλλων Συλλόγων ή δικαστικούς γραμματείς άλλων περιοχών. Είναι χαρακτηριστικό ότι, από τους τριάντα (30) διορισθέντες αναπληρωματικούς δικαστικούς αντιπροσώπους, οι είκοσι δύο (22) είναι δικηγόροι από τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών και Θεσσαλονίκης, γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εκφρασθείσα βούληση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον περιορισμό της οικονομικής δαπάνης των εκλογών στην κρίσιμη περίοδο της δημοσιονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας.

Ο Πρόεδρος του Δ..Σ.                                        Ο  Γεν. Γραμματέας
Γιάννης Γ. Βραδής                                              Σπύρος  Φαϊτάς.

Σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. του Ταμείου μας με απόφαση του της 26.4.2012 αποφάσισε την

Σας γνωστοποιούμε ότι στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή (www.efpolis.gr) έχουν αναρτηθεί εφαρμογές πληροφορικής (εργαλεία υπολογισμού) που διευκολύνουν τους οφειλέτες και όλους τους ενδιαφερόμενους (δικηγόρους, ενώσεις καταναλωτών, δικαστές κ.ά.) στην αξιοποίηση του

Η Αρχή έχει δεχτεί αναφορές από δανειολήπτες και κατόχους πιστωτικών καρτών-καταναλωτές που αφορούν σε

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3983   (ΦΕΚ Α΄ 144/17.06.2011)
Εθνική στρατηγική για την προστασία και διαχείριση του θαλάσσιου
περιβάλλοντος - Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/56/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Ιουνίου 2008 και άλλες διατάξεις.

Ο ΔΣΑ, όπως είναι γνωστό, ηγήθηκε επιστημονικά μιας νομικής προσπάθειας υπεράσπισης των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών που θίγονται, επιδιώκοντας την

Ο Πρόεδρος του ΔΣΚ απέστειλε στους προέδρους των επαρχιακών δικηγορικών συλλόγων την παρακάτω επιστολή προκειμένου να υπάρξει άμεση και ενιαία αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος του ΤΥΔΕ.

Δημοσιεύουμε το προς ψήφιση νομοσχέδιο για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Πατήστε εδώ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών διά του Προέδρου του Γιάννη Αδαμόπουλου και οι Δικηγόροι Αθηνών Αντώνιος Αργυρός και Ευστάθιος Μπακάλης κατέθεσαν

IV. Κατάργηση της απαλλαγής των υπηρεσιών δικηγόρων, συμβολαιογράφων, άμισθων υποθηκοφυλάκων και δικαστικών επιμελητών.

Στη νέα διάταξη της περίπτωσης ε΄, της παραγράφου 1 του άρθρου 22,
...
Aξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Στις 7/6/2010 σας καταθέσαμε τεκμηριωμένο υπόμνημα με τις προτάσεις της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας
           Συνεχίζομε την δημοσιοποίηση των προβληματισμών που έχουν αναπτυχθεί στον δικηγορικό χώρο για τις κυοφορούμενες θεσμικές μεταβολές.
Moλονότι η "απελευθέρωση" δεν εξαρτάται πλέον (μόνο) από την εφαρμογή της Οδηγίας Μπολκενστάιν αλλά και από την τήρηση του Μνημονίου,  εν όψει της συζήτησης που έχει ανοίξει λόγω της προειδοποιητικής επιστολής της Κομισιόν για τις ελάχιστες αμοιβές, θεωρούμε ότι είναι χρήσιμο να ενημερωθούμε για  το πεδίο εφαρμογής και τις διατάξεις της εν λόγω Οδηγίας. Για το λόγο αυτό δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο, το οποίο αποτελεί την εισήγηση του συναδέλφου, κ. Ιωάννη Βρέλλου στην εκδήλωση -  συζήτηση που πραγματοποιήθηκε  στις 18.3.2010 στον Δ.Σ.Π. με θέμα "ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ". Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο συνδεθείτε  στην περιοχή μελών.
          Για καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση όλων των συναδέλφων σχετικά με τις επιπτώσεις στο δικηγορικό λειτούργημα των νομοθετημάτων που ψήφισε η Κυβέρνηση, επισυνάπτουμε σειρά από προβληματισμούς, διαπιστώσεις  και εκτιμήσεις που έχουν αναπτυχθεί στον δικηγορικό κόσμο το τελευταίο διάστημα. (Συνδεθείτε στην περιοχή μελών για να δείτε ολόκληρο το κείμενο)
                                        Ο  Πρόεδρος του Δ.Σ.
                                        ΓΙΑΝΝΗΣ  Γ.  ΒΡΑΔΗΣ
         Με την παρούσα μας επιθυμούμε να σας επισημάνουμε τα ακόλουθα  ζητήματα :

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

       Με την παρούσα μας επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε και εγγράφως για ορισμένα προβλήματα που άπτονται της ομαλής λειτουργίας του Πρωτοδικείου της Κέρκυρας τα οποία προβλήματα είχαμε την ευκαιρία να αναφέρουμε και στον  Αρεοπαγίτη κ. Ζερβομπεάκο που πρόσφατα διενήργησε επιθεώρηση στα Δικαστήρια της Κέρκυρας.
Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στο

To Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κερκύρας
 στο πλαίσιο των ενημερωτικών και επιμορφωτικών εκδηλώσεών του
σας προσκαλεί να παραβρεθείτε στη διάλεξη που διοργανώνει με θέμα:
«Οι Νέες διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα»
την Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009, ώρα 8.00 μ.μ.
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κερκύρας (Αριστοτέλους 2),
με ομιλητή τον Ακαδημαϊκό και Ομότιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου θεσσαλονίκης
κύριο Λάμπρο Κοτσίρη
Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση.

Το Δ.Σ. απέστειλε στον Δήμο Κερκυραίων το εξής έγγραφο

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 24-9-2008 Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2 ΜΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ www.dsc.gr
ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Δ.Σ.Κ.

Φόρμα εισόδου

29 Μαρτίου 2024

Blog Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας
Κύλιση στην Αρχή