Σας διαβιβάζουμε, για να λάβετε γνώση και για τις δικές σας ενέργειες, την παρακάτω ανακοίνωση - διαμαρτυρία των Δικηγορικών Συλλόγων Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και Λευκάδας:

                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και Λευκάδας εκφράζουν την έντονη διαφωνία και δυσαρέσκεια των μελών τους στην σκοπούμενη ουσιαστική κατάργηση των ΤΕΙ που λειτουργούν στην Ζάκυνθο, Κεφαλληνία και Λευκάδα.
 Η  λειτουργία των ΤΕΙ αυτών συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων μέσω της ανάπτυξης της παιδείας η οποία παιδεία συνιστά καθοριστική προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο ιδίως σε μια νησιωτική Περιφέρεια όπως η δική μας που επιβάλλεται να ακολουθούνται  πολιτικές συνοχής και ανάπτυξης.
 Εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους καθόσον η Κυβέρνηση, αντί πολιτικής που θα ενισχύει την  νησιωτική περιφέρειά μας, δρομολογεί λύσεις παρακμής και αποδόμησης. Συνεχίζεται έτσι η διαχρονικά εχθρική προς τα Επτάνησα πολιτική της κεντρικής κυβέρνησης η οποία δεν σέβεται την πολιτισμική παράδοση και προσφορά των επτανήσων στο έθνος και επαναλαμβάνει την συνήθη τακτική της αποψίλωσης των επτανήσων από επιτυχημένα εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Η εξοικονόμιση πόρων που προβάλλεται ως δικαιολογία της σκοπούμενης κατάργησης αποτελεί πρόφαση καθόσον τα υπάρχοντα ΤΕΙ, που διαθέτουν σημαντικές υλικές υποδομές , μπορούν να υπαχθούν με ένα σύστημα ομοσπονδίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, όπως έχει προταθεί από την πανεπιστημιακή Κοινότητα, με αποτέλεσμα  και την εξοικονόμιση πόρων και την πρόοδο της Περιφέρειάς μας σ’όλους τους τομείς.

Οι Σύλλογοί μας καλούν το Περιφερειακό  Συμβούλιο, την κοινοβουλευτική και αυτοδιοικητική εκπροσώπιση των Ιόνιων Νησιών αλλά και όλους τους θεσμικούς φορείς των Νησιών μας να ενεργοποιηθούν προς αποτροπή μιάς ακόμη καταστροφικής απόφασης εις βάρος των Ιονίων.

Οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων

Κέρκυρας  : Γιάννης  Βραδής
Κεφαλληνίας Παναγής Καππάτος
Ζακύνθου : Σπύρος Καλογερίας
Λευκάδας : Ευφροσύνη Φίλιππα


                            Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Κέρκυρας


                                    Βραδής Ιωάννης

 

ΠΡΟΣ
Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αντώνη Σαμαρά. Γραφείο Πρωθυπουργού
Τον Υπουργό Παιδείας κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο. Γραφείο Υπουργού
Βουλευτές Ιονίων Νήσων
Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων
Αντιπεριφερειάρχες Ιονίων Νήσων
Δημάρχους Ιονίων Νήσων