Το τελευταίο διάστημα εντάθηκε η σύγχυση και η αβεβαιότητα σχετικά με τα τεκταινόμενα ως προς την κατάργηση ή μη των ελαχίστων προεισπραττομένων δικηγορικών αμοιβών, την άρση των εδαφικών περιορισμών κλπ θέματα δικηγορικού ενδιαφέροντος. Τούτο οφείλεται κυρίως στην αντίφαση των θέσεων Υπουργείου Δικαιοσύνης και Υπουργείου Οικονομικών. Κυρίως όμως εξαιτίας της ψήφισης στην Βουλή τόσο του νόμου (ν.3844/2010) που ενσωματώνει στο εθνικό δίκαιο την σχετική οδηγία της ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και του νόμου που επικυρώνει την συμφωνία με το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Ε.
Ο  Δ.Σ.Κέρκυρας, όπως και άλλοι επαρχιακοί δικηγορικοί σύλλογοι, ζήτησε την έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας προκειμένου να διευκρινιστούν τα ζητήματα αυτά και να αποφασισθεί ενιαία δράση του συνόλου του δικηγορικού κόσμου η οποία εκτιμάται ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του στόχου. Το προεδρείο της Συντονιστικής Επιτροπής όμως, μέχρι σήμερα, άγνωστο για πιο λόγο  δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα αυτό. Ανεπίσημα δίνεται η πληροφόρηση ότι τα αποφασισθέντα κατά την τελευταία Ολομέλεια των Προέδρων έχουν δρομολογηθεί και θα υλοποιηθούν. Ήδη, από την Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας λάβαμε το ακόλουθο δελτίο τύπου:


«ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Στις 10 Μαΐου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 17.00΄, το Προεδρείο της Συντονιστικής Επιτροπής, κατόπιν απόφασης της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος, παρέδωσε το νέο πίνακα ελαχίστων αμοιβών, συμπεριλαμβανομένου και του Φ.Π.Α. στο αρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να εκδοθεί κοινή Υπουργική απόφαση με το Υπουργείο Οικονομικών.  »
Κατόπιν τούτου  πιστεύουμε πως  εντός των προσεχών ημερών θα αποσαφηνιστεί κάπως η κατάσταση με την σύμπραξη ή μη του Υπουργού Οικονομικών στην έκδοση της σχετικής κοινής Υπουργικής Απόφασης. Η θέση όμως του Συλλόγου μας για έκτακτη σύγκληση Ολομέλειας προκειμένου να αποφασισθεί κοινή δράση από όλους τους δικηγορικούς συλλόγους για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο, παραμένει.
                                                  Κέρκυρα 12.2010
                                                       Ο Πρόεδρος του ΔΣ
                                                        ΓΙΑΝΝΗΣ  Γ.  ΒΡΑΔΗΣ

 

 

 

 

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}