Κέρκυρα 02/03/2022

ΑΠΟΦΑΣΗ - ΨΗΦΙΣΜΑ
Σήμερα, το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κερκυρας, συνεδρίασε εκτακτως μετά από πρόσκληση του Προέδρου του, εξ’ αφορμής των τραγικών γεγονότων που εκτυλίσσονται μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και έλαβε, με ομοφωνία των παρόντων, την παρακάτω Απόφαση - Ψήφισμα:
Ως φορέας που έχει σαν σκοπό του την διαφύλαξη των Νόμων, της Δικαιοσύνης και της Νομιμότητας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Κερκυρας καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η εισβολή αυτή ξαναφέρνει έναν βάναυσο πόλεμο στην Ευρώπη, μετά από πολλές δεκαετίες. Η κίνηση αυτή, αποτελεί μια κατάφωρη παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας μιας Ευρωπαϊκής Χώρας, του διεθνούς δικαίου, καθώς και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκατομμυρίων αθωων πολιτών και κυρίως μικρών παιδιών, που από τη μια μέρα στην άλλη, καταδικάστηκαν να ζουν σε συνθήκες πρωτοφανείς και να κινδυνεύει η ζωή τους.
Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή πρέπει να καταδικαστεί από κάθε δημοκρατικό φορέα κάθε πολιτισμένης Χώρας.
Ζητήσαμε εγγράφως προ 4 ημερών από την Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, να εκδώσει αντίστοιχο ψήφισμα σε πανελλήνιο επίπεδο, πράγμα το οποίο έπραξε χθες το βράδυ.
Επίσης καλούμε κάθε Φορέα της Κερκυρας να καταδικάσει την ενέργεια αυτής της αυθαίρετης εισβολής.
Σύντομα θα αναλάβουμε πρωτοβουλία, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ στην Ελλάδα, να ενισχύσουμε με ανθρωπιστική βοήθεια τους αναξιοπαθούντες πολίτες της Ουκρανίας εξαιτίας του πολέμου.
Ειλικρινώς ευχόμαστε το συντομότερο δυνατό να επικρατήσει η λογική, να αποκατασταθεί η διεθνής νομιμότητα, να τερματιστεί αυτός ο βάναυσος πόλεμος και να επανέλθει η Ειρήνη σε αυτήν την ταλαίπωρη περιοχή και σε όλο τον κόσμο.  

Εκ του Δ.Σ. του ΔΣΚ