ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΠΑΤΡΩΝ, ΣΕΡΡΩΝ, ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΡΟΔΟΠΗΣ, ΒΕΡΟΙΑΣ, ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΔΡΑΜΑΣ, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΒΟΛΟΥ, ΠΡΕΒΕΖΗΣ, ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΑΡΤΑΣ, ΝΑΞΟΥ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ,
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΞΑΝΘΗΣ, ΘΗΒΩΝ, ΑΜΦΙΣΣΑΣ, ΓΥΘΕΙΟΥ, ΚΑΒΑΛΑΣ, ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΚΟΖΑΝΗΣ, ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ, ΛΑΜΙΑΣ, ΣΥΡΟΥ, ΗΛΕΙΑΣ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΧΑΝΙΩΝ, ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ, ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΡΟΔΟΥ, ΑΙΓΙΟΥ, ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ
ΡΕΘΥΜΝΟΥ.

Προς: Το ΕΤΑΑ - ΤΥΔΕ όπως νόμιμα εκπροσωπείται
Κοινοποίηση: Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδο


Οι Δικηγόροι των Δικηγορικών Συλλόγων Επαρχιών ανήκουν για την υγειονομική τους περίθαλψη στο ΤΥΔΕ, που είναι Τομέας Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών υπαγόμενος στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (Ε.Τ.Α.Α).
Οι άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένοι περιλαμβανομένων και των συνταξιούχων είναι 19.247.
Καίτοι οι ασφαλισμένοι έχουν εμπρόθεσμα καταβάλει τις εισφορές τους και συνεχίζουν οι μάχιμοι δικηγόροι μέσω του ενσήμου ΤΥΔΕ να ενισχύουν καθημερινά τα οικονομικά του, εν τούτοις εδώ και 2 χρόνια περίπου οφείλει ο φορέας στα μέλη του δαπάνες, φαρμακευτικής, ιατρικής, οδοντιατρικής, παρακλινικής και νοσοκομειακής περίθαλψης οι οποίες ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια €


Το γεγονός αυτό πλήττει σε δύσκολους σημερινούς καιρούς σοβαρά τον ατομικό, οικογενειακό προϋπολογισμό κάθε ασφαλισμένου δικηγόρου, που εξ ιδίων έχει καταβάλει δαπάνες ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης σημαντικού ποσού.
Ούτε τα χρήματα που έχει πληρώσει και δικαιούται από το ΤΥΛΕ να πληρωθεί λαμβάνει, ούτε επιτυγχάνει την αντίστοιχη φορολογική απαλλαγή. Ουσιαστικά οι Δικηγόροι Επαρχιών είναι χωρίς υγειονομική περίθαλψη για την οποία έχουν πληρώσει τις εισφορές τους. Σε λίγο καιρό δεν θα τους δέχονται ούτε τα νοσοκομεία.
 Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.


Δεν αναζητούμε τώρα ποιος έφταιξε. Προέχει η επίλυση του πιο πάνω θέματος. Αυτό βαρύνει τις διοικήσεις ΕΤΑΑ   ΤΥΔΕ και, το αρμόδιο Υπουργείο που τις ελέγχει.
Εξ ονόματος των συναδέλφων μελών των Δικηγορικών Συλλόγων τους οποίους εκπροσωπούμε εμείς οι πρόεδροι των αντίστοιχων Δικηγορικών Συλλόγων εκφράζουμε προς τις διοικήσεις ΕΤΑΑ και ΤΥΔΕ την έντονη δυσφορία μας για την απαράδεκτη δημιουργηθείσα κατάσταση υγειονομικής περίθαλψης δικηγόρων Επαρχιών.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απαράδεκτη αυτή αντιμετώπιση επιστημόνων, ασφαλισμένων μελών του ΤΥΔΕ,
Απαιτούμε την άμεση εκκαθάριση και πληρωμή των οφειλομένων δαπανών στους δικηγόρους,
Ο κ. Υπουργός Εργασίας, στον οποίο κοινοποιείται το παρόν έγγραφο, με την ευαισθησία που τον διακρίνει, καλείται να λάβει τα αναγκαία προσήκοντα μέτρα.
Σε περίπτωση μη επίλυσης σε σύντομο, άμεσο χρονικό διάστημα του προβλήματος είμαστε αναγκασμένοι να προσφύγουμε στα αρμόδια Ποινικά, Πολιτικά, Διοικητικά Δικαστήρια κάτι που ευχόμαστε να μην συμβεί.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τους καθ' ών απευθύνεται προς γνώση τους και για τις έννομες συνέπειες.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, νομίμως  εξουσιοδοτηθείς  για  την  υπογραφή  της
παρούσας από τους υπόλοιπους Προέδρους


Πάτρα 1 Ιουνίου 2010
Ιωάννης Κίτσος